Astrodrom

psihološka astrologija

Fatalna privlačnost

| 2 komentara

Jedan od najčešćih pojmova u tražilicama astroloških stranica je upravo kombinacija ova dva znaka. O jednom se ispredaju strašne legende (Škorpion), drugog smatraju dosadnim i predvidljivim (Bik). Ipak, svi se slažu u jednom – oni su idealan par. Jednom sam negdje pročitala kako je ovo najbolja od sve 144 kombinacije znakova u Zodijaku. No je li baš tako? Pokušajmo analizirati.

Kao prvo moram srušiti jedan veliki mit, a to je mit o Škorpionima kao seks mašinama. Mit koji Škorpioni sami vrlo rado podržavaju što svojim pričama, ali ipak manje svojim djelima. Kao i uvijek, volim u svaku astrološku analizu krenuti otpočetka – dakle od, u ovom slučaju, elementa kojem ovaj znak pripada. Dakle, Škorpion je vodeni znak što znači su njegov osnovni pokretač emocije. One rođene u znaku Škorpiona ne možemo nazvati nekim osjetljivim dušicama, ali definitivno imaju razvijen senzibilitet koji vrlo često skrivaju ispod hladne često i cinične maske. Ne zaboravimo kako se kod vodenih znakova (osim Škorpiona to su Rak i Ribe) stvari događaju ispod površine odnosno kako su pripadnici ovih znakova osobe bogatog unutarnjeg života iako se naizgled čini kako se s njima ama baš ništa posebno ne događa. Pripadnici znaka Škorpiona su tu vještinu doveli do ekstrema, u jednakoj mjeri kao što su ekstremne i žestoke njihove emocije. Jer Škorpion vas ne može malo voljeti – on vas voli ili vas ne može podnijeti. Ili u trećem slučaju uopće ne primjećuje da postojite. Uzgred, u znaku Škorpiona u padu je Mjesec, astrološki signifikator osjećaja. Škorpionom vladaju njegove emocije pretvarajući ga često u lik iz noćne more, spremnog na sve kako bi ostvario svoje emocionalne žudnje ili se osvetio onom tko ga povrijedio. Kako god, Škorpioni su u potrazi za intenzivnim emocionalnim iskustvima. A kako su oprezni kada su u pitanju drugi ljudi i boje se emocionalno predati sve iz straha kako netko drugi ne bi tu njihovu ´slabost´ zloupotrijebio, ono što je najbliže intenzivnim emocijama za kojima zapravo tragaju je seks. I tako najintenzivnije ljudsko iskustvo zapravo postaje zamjena za pravu stvar – osjećaje.

S druge strane, dosadni, predvidljivi, tromi Bik pripada elementu zemlje, dakle sa svojim tijelom, a još više sa svojim osjetilima je na ´ti´ baš kao i njegovi srodnici po elementu Djevica i Jarac (za koje to možda uopće ne biste ni pretpostavili, ali vjerujte mi na riječ, tako je). Bik je znak tijela i tjelesnosti i vrlo je odlučan u tome da zadovolji sve svoje primarne potrebe. Senzualan i uporan, on je osvajač bez mnogo riječi i filozofije, praktičan i konkretan, pouzdan na putu do zajedničkog zadovoljstva. I upravo takav stabilan partner idealan je za uvijek sumnjičavog Škorpiona. Bik je izdržljiv i uglavnom strpljiv pa može bez nekih većih problema izaći na kraj s Škorpionovim unakrsnim ispitivanjima i provjerama. Dapače, to će tumačiti kao izraz naklonosti i privrženosti. Naravno, prilično vatreno biti će i u njihovoj ložnici – Škorpion će se napokon moći prepustiti, a Bik shvatiti da seksualnost nije samo stvar tijela već da je tijelo hram duše te doseći najviše vrhunce u svom spolnom životu.

Dakako, ne cvatu uvijek ruže kada je u pitanju ovaj par. Veliki problem može biti tvrdoglavost i jednog i drugog te nesposobnost da se postignu kompromisi čak i kada su u pitanju i stvari o kojima ovisi razvoj i budućnost njihovog odnosa. Ne uspiju li prevladati te prepreke, bez obzira na mnoge druge dodirne točke i izvrsno međusobno nadopunjavanje, veza može postati samo izvor napora i frustracija za oboje pa će samo čekati priliku kako bi je raskinuli i pronašli nekoga možda ne tako uzbudljivog, ali zato manje opterećujućeg partnera.

2 Comments

  1. Ti, ponekad, kao da mi čitaš misli i pišeš baš o onom što me “muči”…nevjerojatno 🙂

  2. Hej dragi ljudi,kad dodje do kemije,sve pada u vodu,pa i koji si znak u horoskopu!
    Ali da je istina da se ovo dvoje privlaci,je i to velika! Najbolja kombinacija-provjereno i veeeeelika strast koja se ne moze sakriti!

Odgovori

Required fields are marked *.