Astrodrom

psihološka astrologija

Kada će doći dobro vrijeme za nesretne Rakove?

| 2 komentara

Tražilice na internetu su super stvar. Doista ima inspirativnih upita do kojih ljudi dođu do vaše stranice, ali i onih za koje vam nije jasno kako ih je tražilica povezala s vašom stranicom. Tekst o Saturnovom povratku inspiriralo je pitanje ukucano u tražilicu pod naslovom ´kako preživjeti Saturnov povratak´ što je i naslov posta o tom istom fenomenu. Tako je i s ovim tekstom.

U većini slučajeva astrologu se ne ide zato što vam sve u životu ide onako kako biste htjeli ili planirali. Obično vas natjeraju nevolje i čini vam se da vam samo zvijezde mogu pomoći. No je li baš tako? Da, astrološka konzultacija može vam dati neke odgovore. Pitanje je jedino hoće li vam se ti odgovori svidjeti. Astrolozi koriste različite metode prognostike – kao što su tranziti, progresije, direkcije, solarni i lunarni povratak i još mnoge druge. Te metode govore o tipu iskustva koju trenutno doživljavate, ali još važnije za vas je koliko će to što vam se događa trajati. Da, koliko god težak za vas bio period u kojem se momentalno nalazite, informacija koliko vas još čeka te muke može biti više nego korisna. I kada dođemo do tog momenta kada se čini da će svi vaši problemi biti odneseni kao čarobnim štapićem obično slijedi pitanje: „A poslije toga će sve biti dobro?“ Odgovor je nažalost negativan. Ali nije u pitanju neki loš horoskop, krivo ´posložene zvijezde´ ili zla kob. Život se, kao i astrologija, sastoji od ponavljajućih ciklusa, od razdoblja uživanja i razdoblja kriza. Samo što nam lijepi periodi prođu u hipu dok nam se čini kako teška vremena traju u beskraj.

Također, presudnu ulogu u nečijem suočavanju s kriznim periodima u životu ima i stav svakog od nas. Netko je optimističan, drugi pak pesimističan; netko prihvaća životne lekcije, netko drugi pak odbija učiti. Prognostički aspekti najavljuju tip iskustva koji nas čeka kao i kako se s njim nositi te najvažnije koliko će taj period trajati – kako bismo ga iskoristili ako nam daje ´dobar vjetar u leđa´ ili da mirujemo ako nije vrijeme za akciju.

2 Comments

  1. dosta mi je i učenja i svega, a tek od jeseni…Saturn u 12-oj će kvadrirat moj Mars, Sunce i Veneru, pa sad će Pluton opoziciju na sve to, pa još i sade sati, ma mislim…umorila sam se, pokušavam sagledat situaciju u širem kontekstu, znaš ono za koje je to dobro ali ne da se više proširit, mora da sam u prošlom životu bila užasna

  2. Pa nije da te ne razumijem. 🙂 Da, kada naporni period u životu traje i traje nekako gubimo perspektivu, nadu i strpljenje. Čini nam se da nikad neće završiti, ali ipak nekako završi.

Odgovori

Required fields are marked *.