Astrodrom

psihološka astrologija

You oughta know

| nema komentara

Slušajući ovu pjesmu po tko zna koji put počela sam razmišljati o horoskopu Alanis Morisette. Ono što sam zasigurno znala je da rođena u znaku Blizanaca, ali o ostalome nisam imala pojma. Žestina, bijes i osvetnički poklič nisu nešto što bismo vezali za taj znak Zodijaka. Takva atmosfera može se primijetiti i u nekim njezinim drugim pjesmama kao što je Hands clean. Što nam o tome može reći njezin horoskop?

alanis morisette

Kada pogledamo njezinu natalnu kartu vidjet ćemo kako je u Blizancima samo njezino natalno Sunce. Dobar dio njezinog horoskopa ´pliva´ u vodenim znakovima. Merkur i Mars su u znaku Raka, a mene je osobito fascinirao Mjesec u znaku Škorpiona u četvrtom polju. Zapravo rekla bih da Mjesec ´krivac´ za žestinu u njezinim pjesmama. Mjesec u znaku Škorpiona pokazatelj je snažnih, često i ekstremnih emocija koje se često otvoreno ne pokazuju. U horoskopu Alanis Morisette Mjesec se nalazi u konjunkciji s Uranom iz znaka Vage. Ta konjunkcija je prilično složena jer se jedne strane imamo tajanstveni Mjesec u Škorpionu koji želi čuvati sve svoje tajne no isti je taj Mjesec u aspektu s uvijek istine željnim Uranom i to još u otvorenom zračnom znaku Vage. Dakle, tajne nekako moraju izaći na vidjelo. Sva sreća u Alanisinom horoskopu ima umjetničkih potencijala – visoko postavljena Venera u Biku u opoziciji s istim tim Uranom govori o osebujnom kreativnom izražaju. Također, Kiron se nalazi na samom vrhu osi desetog polja – vlastita bolna iskustva su joj izgradila karijeru, ali i pomogla da kroz pisanje i javno razotkrivanje barem jednog dijela vlastite intime izvida svoje emotivne rane. To iscjeljivanje imalo je i sasvim konkretan rezultat – Alanis Morisette je najprodavanija rock izvođačica svih vremena.

Ipak, u njezinom životu vidi se i njezin natalni znak Blizanaca – osim kao glazbenica okušala se i kao glumica gostujući u filmovima kao što su Dogma, Seks i grad ili u ozbiljnijim performansama kao što su Vaginini monolozi. Ova svježe udana pjevačica – trigon Plutona iz Jarca na njezinu Veneru te sekstil Plutona na njezin Mjesec učinili su svoje – svoj posljednji album izdala je 2008. godine. Kritičari su ga proglasili lošom kopijom njezinog prvog komercijalno uspješnog albuma Jagged little pill. Očito to nisu bile sjajne godine za Alanis – 2007. godine pukla je njezina veza s glumcem koji ju je ostavio radi Scarlett Johansson radi čega je bila prilično depresivna neko vrijeme te album koji nije naišao na veći odaziv ni kod publike ni kod kritike. Astrološki, Saturn iz znaka Djevice tijekom 2007. i 2008. godine bio je u kvadratu s njezinim natalnim Suncem i natalnim Neptunom djelujući kroz ograničenja i razočarenja, ali i otvaranjem novog poglavlja u životu. 2009. godina za nju je donijela pozitivne promjene od početka nove emotivne veze koja je završila brakom kao i rada na naslovnoj kompoziciji filma Prince of Persia. Nadajmo se da će se taj pozitivan trend nastaviti.

Odgovori

Required fields are marked *.