Astrodrom

psihološka astrologija

Drama u tri čina – konjunkcija Jupitera i Urana

| nema komentara

Kada sam se prošle godine pripremala za pisanje prognoze za ovu godinu, nemalo samo se iznenadila vidjevši kakve akrobacije izvode Jupiter i Uran. Najprije me sam uočila Jupiterov strelovit ulazak u znak Ovna, a onda i njegovu konjunkciju s Uranom u Ovnu. Međutim, na nebu se u zagrljaju konjunkcije neće sresti samo jednom. Osim 08. lipnja, konjunkcija Jupitera i Urana dogodit će se i 19. rujna te 04. siječnja 2011. godine. U lipnju ova konjunkcija bit će u Ovnu dok će u rujnu 2009. te siječnju 2011. godine biti u znaku Riba.

No što ta konjunkcija uopće znači? Promjena pozicije po znakovima ´sporih´ planeta uvijek je značajan događaj tako je i Uran nakon punih sedam godina napustio (za sad privremeno) znak Riba i ušao u znak Ovna. Znak Ovna početak je Zodijaka, proljetna točka u kojoj započinje novi život. Tako i ulaskom Urana u znak Ovna 28.05.2010. započela jedna nova era. Ono što donosi bit će jasnije sljedeće godine kada će isti taj Uran doći u kvadrat s Plutonom u Jarcu te u opoziciju sa Saturnom u Vagi. Živi bili pa vidjeli.

Konjunkcija Jupitera i Urana obzirom na prirodu oba planeta ima veze s progresivnim, znanstvenim dostignućima koja mijenjaju lice svijeta. Ipak, pitanje je hoće li ova konjunkcija donijeti samo napredak i progres. Tijekom ljetnih mjeseci ova će konjunkcija doći u opoziciju sa Saturnom koji se vratiti u znak Vage i to ne sam nego zajedno s Marsom. Ovo je prilično napeta opozicija na liniji Ovan-Vaga, znakova koji zahtijevaju akciju i rješavanje problema. Posljedica mogu biti kratkotrajne napetosti na međunarodnom nivou čak možda i uz kratkotrajnu upotrebu sile. Međutim, pravedni Saturn iz znaka Vage smirit će situaciju, a Jupiter i Uran će se ionako ubrzo opet povući u znak Riba. Također, konjunkcija Jupitera i Urana prodrmat će one rođene na početku kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) i pokazati im da njihov svijet nije tako stabilan kao što im se možda činilo. No istovremeno, to je putokaz za budućnost odnosno ova konjunkcija pokazat će im poput igle kompasa u kojem pravcu trebaju ići.

Konjunkcija će se ponoviti 19.09.2010. i 04.01.2011. godine na samom kraju znaka Riba dajući nam priliku da se pripremimo na veće promjene lica svijeta u sljedećih nekoliko godina. U posljednjem znaku Zodijaka imamo priliku oprostiti se od kolektivnih stavova koje smo prerasli i odrediti novi pravac razvoja. S Plutonom kroz Jarca koji će nepovratno transformirati političke i ekonomske strukture to neće biti jednostavno postići bez sukoba ponekad na rubu ratnih konflikata. Jasnoća, određenost, ponekad i ekstremnost koja pokazuje pozicija Urana u Ovnu samo će dodatno dolijevati ulje na vatru. Ipak, nadajmo se da će Saturn iz znaka Vage djelovati umirujuće i balansirajuće te da se situacija neće u potpunosti oteti kontroli.

Općenito, ulazak sporih planeta u kardinalne znakove – Saturn (Vaga), Uran (Ovan) i Pluton (Jarac) govori o početku novog važnog ciklusa na mundanom nivou. Jesmo li spremni za promjene ili ćemo pokušati sve kako bismo im se oduprijeli, pokazat će vrijeme.

Odgovori

Required fields are marked *.