Astrodrom

psihološka astrologija

Predavanja

PREDAVANJA JESEN 2013.

 

ČETVRTAK 12.09.2013.

DOZVOLA ZA BRAK

Brak je prilično ozbiljna stvar, zapravo ugovor između dvoje ljudi koji na sebe sklapanjem braka preuzimaju određena prava i obaveze. Upravo zato taj čin zahtjeva određenu zrelost i shvaćanje o kakvoj se zajednici radi. U Austro-Ugarskoj neko vrijeme je čak i postojao zakon koji je zabranjivao da se muškarci žene prije 28. godine života što je astrološki ekvivalent za Saturnov povratak. Danas ćemo govoriti o ciklusima, Saturnu i naravno, braku kao zajednici.
ČETVRTAK 03.10.2013.
MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO
Moderni svijet sve je više povezan i ono što se događa na jednom njegovom kraju neminovno utječe na ono što se događa ili će se dogoditi na drugom njegovom kraju. Svijet postaje globalno selo. No uvijek je puno lakše govoriti o onome što je potrebno promijeniti i poduzeti na globalnom planu, a ne primjećujemo što se događa u našoj neposrednoj okolini. O tome ćemo govoriti na ovom predavanju, kao i o odnosu Raka, predanog patriota i Vodenjaka, onoga koji će mijenjati svijet.
ČETVRTAK 07.11.2013.
ŽIVOTNI POZIV
Nije lako odabrati čime bismo se u životu mogli baviti. Na naš odabir, posebice u mladosti, djeluje puno čimbenika, a ni u zrelom dobu nismo uvijek sigurno jesmo li dobro odabrali. Životni poziv nije nužno ono što radimo kako bismo zaradili za život. Astrologija nam može pomoći pronaći razliku između te dvije kategorije i usmjeriti nas ka životnom pozivu, ne samo kao izvoru prihoda nego kao i izvoru kreativnosti i zadovoljstva.
ČETVRTAK 05.12.2013.
MITOLOGIJA I ASTROLOGIJA (prvi dio)
Astrologija i mitologija oduvijek su se međusobno nadopunjavale. Zodijak je nastao na mitu, mitovi su se koristili astrološkim fragmentima. Jeste li znali da svaki znak Zodijaka ima svoj mit? Zanima li vas mitološko putovanje kroz astrologiju, ovo je predavanje za vas. Danas možete poslušati prvi dio – mitove znakova od Ovna do Djevice.

ČETVRTAK 13.09.2012.

 

SATURN U ŠKORPIONU

Saturn je vladar granica i ograničenja, strahova i zabrana, tradicionalno gospodar života i smrti, strog i zahtjevan. Početkom listopada ulazi u znak Škorpiona. Što nam donosi ova pozicija u sljedećem razdoblju i koje su osobine Saturna u znaku Škorpiona možete čuti na ovom predavanju.

ČETVRTAK 04.10.2012.

KRALJEVI DRAME – LAV I ŠKORPION

Lav i Škorpion znakovi su snažnog karaktera i još jačih emocija. Pripadnici ovih znakova nisu osobe koje odabiru srednji put nego su ekstremni u svakom pogledu. U mnogim situacijama reagiraju dramatično pa ih doista možemo nazvati kraljevima drame. Na predavanju bit će riječi o sličnostima ova dva dva znaka, ali i karakteristikama koje ih razliku.

ČETVRTAK 08.11.2012.

LIJEVI I DESNI – POLITIČKE OPCIJE U ASTROLOGIJI

Kada bismo u osnovi dijelili političke opcije, govorili bismo o lijevoj i desnoj političkoj opciji. U astrološkoj simbolici lijeva politička opcija predstavljena je Neptunom, a desna Uranom. Zašto je tako i što u sebi krije astrološka simbolika Neptuna i Urana možete saznati na ovom predavanju.

ČETVRTAK 06.12.2012.

STABLO ŽIVOTA – IC/MC U HOROSKOPU

Os četvrte i desete kuće važan je dio svakog osobnog horoskopa. Ova os drži nas uspravnima, određuje naš pravac razvoja u životu, govori o tome tko smo i što sve možemo postati. Četvrto polje predstavlja iskonski dio naše prirode, deseto polje sve ono što gradimo tijekom godina života, ono što smo postali trudom i samodisciplinom.

 

Predavanja se odražavaju u Rijeci, na adresi Kružna 8/3 (iznad Palacha). Početak predavanja je u 19 sati. Predaje Karin Baloh Martić, psihološka astrologinja.

Ulaz 20 kuna.

Proljeće 2012.

Srijeda 11.01.2012.

Mrkva i batina – Jupiter i Saturn u horoskopu

I Jupiter i Saturn nazivamo velikim životnim učiteljima. Samo su njihove metode poučavanja drugačije. Dok će nas Jupiter kada savladamo lekciju nagraditi nečim što volimo, Saturn će nam dati još zahtjevniji zadatak. Ipak i jedan i drugi princip neophodni su nam kako bismo se razvijali u životu.

Srijeda 01.02.2012.

Srce moje i srce tvoje u ljubavi stoje

Ljubav je vječna tema. Tako ćemo u mjesecu zaljubljenih i mi o njoj govoriti. I to iz malo drugačije perspektive. Dotaknut ćemo se senzualne ljubavi na razini znaka Bika, strastvene na razini znaka Lava, erotične na razini znaka Škorpiona te humane na razini znaka Vodenjaka.

Srijeda 07.03.2012.

Dane Rudyhar i njegov doprinos astrologiji

Dane Rudyhar u astrologiji poznat je kao osoba koja je spojila astrologiju i psihologiju Carla Gustava Junga, osoba koja je njegova humanistički pristup astrologiji naglašavajući kako je ona prvenstveno alat za spoznavanje samog sebe, a ne isključivo sredstvo za prognoziranje budućnosti. Također, bavio se glazbom i slikanjem te bio pisac. O ovom osebujnom astrologu, umjetniku i filozofu govorit ćemo na ovom predavanju.

Srijeda 04.04.2012.

Drugo polje horoskopa

U današnje doba veliki dio našeg vremena i energije usmjeravamo kako bismo si osigurali egzistenciju i bili uspješni na materijalnom planu. O načinu na koji priskrbljujemo sredstva za život i još važnije talenti koje možemo ponuditi na tržištu rada prikazani su pozicijom našeg drugog polja horoskopa. Saznajte koji se svi potencijali u vama skrivaju.

Srijeda 02.05.2012.

Prve tri su najvažnije

Psihološka istraživanja ustvrdila su kako su za razvoj djeteta najvažnije prve tri godine života kojih se možda većina nas ne sjeća. No to je razdoblje kada smo upijali poput spužve sve što se oko nas događalo što i dan danas utječe na naše reakcije i nesvjesne stavove. Astrološki signifikator prve tri godine života je Mjesec. Na predavanju ćemo govoriti o njegovom značaju u ranom razvoju.

Srijeda 06.06.2012.

Sasvim elementarno: Vatra

Vatra je element koji nam daje svjetlost i toplinu, kako u životu, tako i u horoskopu. Ona je element vizije, budućnosti i kreativnosti. Koje su osobine vatrenog elementa, kako se izražava i kako reflektira u vatrenim znakovima Ovna, Lava i Strijelca možete čuti na ovom predavanju.

 

Predavanja se odražavaju u Rijeci, na adresi Kružna 8/3 (iznad Palacha). Početak predavanja je u 19 sati. Predaje Karin Baloh Martić, psihološka astrologinja.

Ulaz 20 kuna.

Jesen 2011.

 

07.09.2011. Neptun u Ribama

Pred nama je još jedan uzbudljiv astrološki događaj. Nakon četrnaest godina, Neptun mijenja svoju poziciju – iz znaka Vodenjaka seli u znak kojim vlada – znak Riba. Neptun je planet ideala i iluzija, pokazatelj globalnih trendova i kolektivnih vrijednosti. Kako će se izražavati u znaku Riba i što se događalo u njegovom prethodnom boravku u ovom znaku možete čuti na ovom predavanju.

 

06.10.2011. Sjena u horoskopu

U analizi horoskopa uvijek naglašavamo ono što je pozitivno, naše potencijale za osobni razvoj. No što je s onim dijelom horoskopa/osobnosti za kojeg mislimo da nam baš ne služi na čast? Taj dio naše ličnosti simboliziran je Saturnom i Plutonom u horoskopu. Oni su dio naše osobnosti koje je Carl Gustav Jung nazivao sjenom.

 

02.11.2011. Život na kušnji

Ovog ljeta talentirana glazbenica Amy Winehouse preminula je s nepunih 28. godina života. Tako se pridružila takozvanom ‘Klubu 27’ kojeg sačinjavaju glazbenici poput Jima Morrisona, Janis Joplin i mnogih drugih koji su napustili ovaj svijet u tim godinama. Što se to tako dramatično zbiva u tom periodu života? Astrološki, to je razdoblje sazrijevanja, razdoblje lunarnog povratka i pripreme za kušnje Saturnovog povratka.

 

07.12.2011. Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja

Znaci zodijaka nisu samo slučajno odabrane figure, njihov redoslijed i pozicija ima itekako smisla i to u pogledu onoga što svaki znak predstavlja u ciklusu osobnog razvoja, ali i njegove simbolike sukladno razdoblju godine kojim vlada. Prošetajmo zodijakom zajedno.

 

Predavanja se odražavaju u Rijeci, na adresi Kružna 8/3 (iznad Palacha). Početak predavanja je u 19 sati. Predaje Karin Baloh Martić, psihološka astrologinja.

Ulaz 20 kuna.

 

 


Proljeće 2011.

Srijeda 12.01.2011.

Uran u Ovnu

Nakon 84 godine Uran ponovo ulazi u znak Ovna. Prošli njegov boravak u ovom znaku povezujemo s rođenjem ekstremnih pokreta poput nacizma i fašizma. Što će nam donijeti, kako se osjeća u ovom znaku i hoće li se izražavati slično kao i u prošlom boravku u Ovnu? Sve to pokušat ćemo istražiti na ovom predavanju.

Srijeda 02.02.2011.

Svuda pođi, kući dođi

Kada bismo ljude dijelili u dvije kategorije po kriteriju odnosa prema putovanjima, imali bismo one koji bi stalno negdje putovali i one koji se drže poznatog terena vlastitog doma i vlastite zemlje. Može nam se činiti kako se oni međusobno ne mogu baš razumijeti. No, nije nužno sve kako se čini na prvi pogled. Jupiter, izražen u horoskopima strastvenih turista i avanturista u svojoj najboljoj poziciji je u znaku Raka, vezanog pupčanom vrpcom za svoju rodnu grudu. O Jupiteru, devetom i četvrtom polju, znaku Strijelca i Raka, možete slušati na ovom predavanju.

Srijeda 02.03.2011.

Kreativnost, kako to gordo zvuči

U današnje suvremeno doba puno se govori o kreativnosti. Što je to uopće kreativnost? I gdje je možemo vidjeti u horoskopu? Danas ćemo govoriti o petom polju horoskopa i Suncu, njegovom prirodnom vladaru.

Srijeda 06.04.2011.

Planetarni simboli

Jedan od načina da se definira astrologija je da se kaže kako je ona jezik simbola. Svaki znak, planet, aspekt ima svoju simboličku oznaku koju nazivamo glif. Glifovi su samo pusti znakovi na papiru, svaki njihov dio i, naravno, cjelina ima svoje značenje. Zanima li vas što se krije iza astroloških simbola, ovo je predavanje za vas.

Srijeda 04.05.2011.

Sedam godina

Još iz biblijskih vremena spominje se broj sedam: sedam gladnih krava, sedam debelih krava. Često govorimo o kriznoj sedmoj godini braka. Sedam je broj koji možemo povezati s Uranom koji sedam godina provede u svakom znaku Zodijaka, ali sedam je i broj Saturnovih ciklusa – svakih sedam godina on je u napetim aspektima sa svojom natalnom pozicijom donoseći razdoblja krize, ali i mogućnosti za novi razvoj.

Srijeda 01.06.2011.

Podznak ili ascendent – uvijek novi početak

Pored natalnog znaka, podznak ili ascendent je najspominjanija tema iz oblasti astrologije, posebno u krugovima ljubitelja astrologije. Podznak je početak osobnog horoskopa i kao takav predstavlja svaki novi početak u našem životu. I ne samo to, on je granica između nas i vanjskog svijeta i još mnogo toga drugoga o čemu će biti riječ na ovom predavanju.

Predavanja se odražavaju u Rijeci, na adresi Kružna 8/3 (iznad Palacha). Početak predavanja je u 19 sati. Predaje Karin Baloh Martić, psihološka astrologinja.

Ulaz 20 kuna.

Jesen 2010.

Srijeda 08.09.2010.

Astrološki aforizmi Mile Dupora

 

Jedna od nezaobilaznih ličnosti kada govorimo o domaćoj astrologiji je Mile Dupor. Ovaj osebujni astrolog pisac je prvih astroloških knjiga na našim prostorima. Njegovi astrološki aforizmi djeluju zbunjujuće, ponekad i zastrašujuće na one koji se s njima susreću prvi put no mogu biti pravi izvor inspiracije kada uđete u čarobni svijet astrologije. Na predavanju pokušat ćemo otkriti dublje značenje onoga što nam je Dupor htio poručiti.

Srijeda 06.10.2010.

Romantična ljubav


Iako se čini kako je romantična ljubav nešto što postoji otkad je svijeta i vijeka ono što danas podrazumijevamo pod tim pojmom nastalo je u srednjem vijeku. Danas je romantična ljubav nešto što nas zasipa sa svih strana – romantična ljubav je danas za mnoge od nas jedina prava ljubav. O romantici, ali i o Veneri i Neptunu možete slušati na ovom predavanju.

Srijeda 03.11.2010.

Sasvim elementarno: Voda


Često nam se čini kako o elementima, prapočelima astrologije baš sve znamo. Ipak, uvijek postoji nešto što se još da otkriti i naučiti. Danas govorimo o elementu vode, elementu Raka, Škorpiona i Riba, elementu u kojem započinje život, elementu kojim završava Zodijak.

Srijeda 02.12.2010.

Poljubi svoje neprijatelje – sedmo i dvanaesto polje u horoskopu


Iako se tumačenja tradicionalne astrologije ponekad čine pretjerana čak i fatalističkima, ima stvari koje izvrsno možemo upotrijebiti i u tumačenjima u životu modernog čovjeka. Sedmo polje područje je naših partnerskih odnosa, ali i naših javnih neprijatelja dok dvanaesto polje opisuje one koji nas neće otvoreno napasti odnosno takozvane tajne neprijatelje. Jesmo li doista okruženi neprijateljima sa svih strana ili je u pitanju nešto drugo možete provjeriti na ovom predavanju.

Predavanja se odražavaju na adresi Kružna 8/3 (iznad Palacha). Početak predavanja je u 19 sati. Predaje Karin Baloh Martić, psihološka astrologinja.

Ulaz 20 kuna.

Proljeće 2010.

Četvrtak 07.01.2010.

Astrologija i mitologija (drugi dio)

Astrologija i mitologija oduvijek su se međusobno nadopunjavale. Zodijak je nastao na mitu, mitovi su se koristili astrološkim fragmentima. Jeste li znali da svaki znak Zodijaka ima svoj mit? Zanima li vas mitološko putovanje kroz astrologiju ovo je predavanje za vas. Danas možete poslušati drugi dio predavanja – mitove znakova od Vage do Riba.

Četvrtak 04.02.2010.

Bliske veze i osobna transformacija

Kada analiziramo partnerske odnose obično se bavimo sedmim poljem horoskopa i njegovom prirodnom vladaricom Venerom. Međutim, želimo li dokučiti dublju prirodu neke veze morat ćemo otići jedno polje dalje – u osmo polje gdje se događa kemijska reakcija – prava transformacija na osobnoj i partnerskoj razini. Zato ćemo danas govoriti o ta dva polja i njihovim prirodnim vladarima – Veneri i Plutonu.

Četvrtak 04.03.2010.

Psi i mačke naglavačke – kućni ljubimci u horoskopu

Kućni ljubimci oduvijek su bili naši pratitelji, u današnjem modernom društvu gotovo da su članovi obitelji. Gdje se u vašem horoskopu nalaze kućni ljubimci? Može li se za psa ili mačku izraditi horoskop? O tome i šire možete slušati na današnjem predavanju.

Četvrtak 01.04.2010.

Astrološka geometrija – jeste li viši ili niži tip?

Gotovo već pri prvom susretu sa znakovima Zodijaka pročitat ćete ili čuti nešto o višem ili nižem tipu znaka. Što je to uopće? Postoji li viši i niži tip znaka? Kako ga prepoznati? I gdje vi tu uopće spadate? Dođite i saznajte.

Četvrtak 06.05.2010.

Sunce i Jupiter – božanski dio horoskopa

Promotrimo li bazičnu simboliku ova dva planeta vidimo kako je riječ o duhovnim principima. I Sunce i Jupiter predstavljaju naše potencijale za osobni, spiritualni razvoj. Njihovo značenje u horoskopu ponekad nije lako protumačiti. Pokušat ćemo im doći korak bliže na ovom predavanju.

Početak predavanja u 19 sati. Predavanja će se održati na adresi Kružna 8 (iznad Palacha), na trećem katu, u prostorijama udruge Korak ispred.

Cijena ulaznice je 20 kuna.


Jesen 2009.

u listopadu 2009.

četvrtak 01.10.2009.

KIRON, RANJENI ISCJELITELJ

Ovaj planetoid, otkriven ne tako davne 1977. godine označava nesavršen i ranjivi dio svakog od nas. Svi smo barem jednom u životu bili ranjeni, obilježeni radi svoje različitosti. Svi smo radi vlastite povrijeđenosti bili željni osvetiti se cijelom svijetu. Sve su to teme koje su srodne Kironu, a najviše je to tema ozdravljenja i iscjeljivanja koja predstavlja završnu točku u Kironskom procesu.

u studenom 2009.

četvrtak 05.11.2009.

FATALNE INKONJUNKCIJE

 

Vage i Ribe, Ovnovi i Škorpioni, Lavovi i Jarci… Na prvi pogled znakovi koji nemaju veze jedni s drugima. No je li baš doista tako? Ono što ih povezuje je aspekt inkonjunkcije od 150 stupnjeva, nejasan i mističan, ali baš zato i tako privlačan. O aspektu inkonjunkcije, te o ovim ´fatalnim´ kombinacijama možete slušati na današnjem predavanju.

u prosincu 2009.

četvrtak 03.12.2009.

ASTROLOGIJA I MITOLOGIJA

 

Astrologija i mitologija oduvijek su se međusobno nadopunjavale. Zodijak je nastao na mitu, mitovi su se koristili astrološkim fragmentima. Jeste li znali da svaki znak Zodijaka ima svoj mit? Zanima li vas mitološko putovanje kroz astrologiju ovo je predavanje za vas.

Početak predavanja u 19 sati. Predavanja će se održati na adresi Kružna 8 (iznad Palacha), na trećem katu, u prostorijama udruge Korak ispred.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

Odgovori

Required fields are marked *.