Astrodrom

psihološka astrologija

Čvrst zagrljaj

| nema komentara

Još jedan od pojmova koji se često pojavljuje u tražilici na statistici moje stranice je aspekt Venere i Saturna u sinastriji. Ne znam na što su mislili oni koji su tražili odgovore za značenje tog aspekta na internetu. Je li im se činilo da se radi o poželjnom aspektu? Kako su ga sami tumačili? Je li im već netko pričao o ´strašnome Saturnu´? Nekad je da dobijete odgovore na ovakva pitanja bilo potrebno pronaći nekoga tko se barem donekle razumije u astrologiju ili pokušati najprije doći (prilično teško) do astrološke literature, a onda eventualno pronaći točno ono što vas zanima (još teže). Danas ukucate ono što vas zanima u tražilicu i pokušate pronaći zadovoljavajući odgovor. Ako još vladate engleskim vašoj sreći nema kraja.

Kao i uvijek krenimo od početka. Od Saturna. I od njegove reputacije u astrologiji. Ovaj put ukratko. Kada god spomenete Saturna vidjet ćete namrštena ili zabrinuta lica. Jer kada je on u pitanju, znači da je ozbiljno. Zato je ozbiljno i u ovom slučaju. Dakle, u kojoj god da se pojavi kombinaciji u sinastriji grli čvrsto. Steže čak. U početnoj fazi razvoja nekog odnosa nečiji Saturn na nekoj vašoj planeti – posebno ako se radi o Suncu ili Mjesecu može biti prilično neugodan. Saturn je znak obaveze i vezivanja, konkretan, određen i zahtjevan. Nečiji Saturn u aspektu s vašim osobnim planetom poslat će poruku da će ovaj odnos biti neka vrsta obaveze. A pitanje je da li je to ono što doista želite. Ako je odgovor ne, brže bolje ćete nestati u vidu lastinog repa. Ipak, ako o tome govore druge međusobne planetarne pozicije i aspekti, Saturn može samo još više povezati neki par (ne radi se nužno samo o ljubavnim parovima nego i o prijateljstvima, poslovnim partnerstvima, relacijama roditelj-dijete i slično). Veza s jakim Saturnovim aspektima u sinastriji ima tendenciju da bude trajna i stabilna i da vremenom postaje sve kvalitetnija.

Što reći pak o kontaktu između Venere i Saturna u sinastriji? Zanimljivo je to da je Saturn u egzaltaciji u jednom od dva Venerina znaka, znaku Vage. To je jedna od niti poveznica između ova dva planeta. Druga je nit poveznica to da i Venera i Saturn vladaju znakovima zemljanog (Bik, Jarac) odnosno zračnog (Vaga, Vodenjak) elementa što i jednom i drugom planetu daje objektivan i prizemljen ton. Zato i njihov aspekt u sinastriji nije tako težak kao kad se radi o mekšim ili vatrenijim planetima kao što su Sunce, Mjesec ili Mars. Venera se sa Saturnom itekako dobro može nositi. Ovaj aspekt potiče međusobno privrženost. Osoba čiji je Saturn u pitanju može pomoći osobi čija je Venera da definira svoje kvalitete te da ih prezentira i realizira na prilično konkretan način. Zauzvrat, osoba čija je Venera u pitanju dat će osobi čiji je Saturn osjećaj svrhovitosti, važnosti i potrebnosti, učiniti da osjeća se vrjednije, ljepše i posebnije. Naravno, ovaj aspekt ne znači da cvatu ruže u odnosima onima koji ga imaju u sinastriji. Ova kombinacija može biti i pokazatelj veze koja se ne zasniva na emocijama nego je započeta radi materijalnih razloga što je dobro ukoliko se radi o poslovnim partnerima, ali ne baš toliko sjajno ako se radi o ljubavnom odnosu. Tako ovaj odnos može biti više dužnost nego zadovoljstvo gdje se oba partnera mjerkaju preko nišana. U svakom slučaju, ovaj aspekt može osigurati dugovječnost svakoj vezi i ukoliko tome u prilog govore neki drugi elementi može učiniti da ona što duže traje bude poput dobrog vina – što starija to bolja.

Odgovori

Required fields are marked *.