Astrodrom

psihološka astrologija

Jupiter u Ribama 2021./2022.

| nema komentara

Polako, u tišini ove proljetne noći, Jupiter se ušuljao u znak Riba. Ako vam se čini da je tek ušao u znak Vodenjaka, ne varate se, nije prošlo još ni šest mjeseci, Jupiter je u Vodenjaka ušao krajem 2020. godine. Ako poznajete njegov ciklus, znate da u jednom znaku provede otprilike godinu dana, darujući taj znak svojim darovima i blagoslovima. Ne bojte, Vodenjaci neće ostati uskraćeni. Ovaj Jupiterov ulazak u Ribe je samo kratak izlet nakon kojeg će se opet vratiti u Vodenjaka, već u drugoj polovici srpnja ove 2021. godine. Obzirom koji sve izazovi čekaju pripadnike znaka Vodenjaka zaštita Jupitera će im itekako trebati. U Vodenjaku je trenutno i Saturn, a dodatne napetosti donosi i Uran iz znaka Bika.

No vratimo se opet Jupiteru, ove i sljedeće godine on neće lelujati samo između Vodenjaka i Riba nego će jednako nestašno lutati i između Riba i Ovna. U proljeće 2022. napustit će Ribe i ući u Ovna da bi se opet ujesen vratio u Ribe. No o tome ću kada to bude aktualno.

Jupiter u Ribama je kod kuće odnosno u jednom od svoja dva sjedišta. Jupiterova domena su ekspanzija, rizik, duhovnost i naravno – sreća. On je taj koji unosi optimizam u naš život i pomaže nam da vidimo iza krutih okvira stvarnosti nove mogućnosti koje nosi budućnost. Ono što je važno je da vjerujemo sreći i da vjerujemo sebi. Što nije lako. Posebno u ovim sumornim vremenima čini se da nema nade za neko bolje sutra i da ne možemo puno toga promijeniti. Ulazak Jupitera u znak Riba, a i kasnije u znak Ovna donijet će novi optimizam svima nama. Tema Jupitera u Vodenjaku je spoznavanje istinskih principa koji pokreću svijet, suočenje s krutom realnošću, ali ova pozicija također pokazuje i mogućnosti za progres i promjenu no kao i svaki Jupiterov tranzit pred nas postavlja izazov – jesmo li spremni prijeći granice vlastitog komoditeta i doista se založiti za ono u što vjerujemo? Jesmo li dovoljno iskreni da odgovorimo na ovo pitanje? Za ova preispitivanja ima još vremena jer će se Jupiter vratiti ponovo u Vodenjaka.

Jupiter u Ribama je na svom terenu. S ovim tranzitom zaronit ćemo u mistično i duhovno s vjerom kako je sve moguće. Nakon svega s čime smo bili suočeni, ovo je dobrodošao predah i utjeha. Inspiraciju ćemo pronalaziti u umjetnosti, posebno glazbi koja će nam pomoći nositi se sa svakodnevicom, posebno stvarima koje ne možemo promijeniti. Poruka ovog tranzita da sačuvamo vjeru u pozitivan ishod i daje nam nadu kako će se ono čemu se nadamo i želimo doista ostvariti. Ne zaboravimo kako Jupiter sije sjeme potencijala za budućnost i da mogućnosti koje nam pokazuje govore o onome što se može ostvariti i svemu onome što možemo postati usudimo li se vjerovati u te mogućnosti i iskoračiti preko vlastitih ograničenja u novo i nepoznato. Također, ovaj tranzit naglašava kako je potrebno da se oslonimo jedni na druge jer jedino zajedno možemo mijenjati svijet oko sebe, biti promjena kojoj se nadamo.

Odgovori

Required fields are marked *.