Astrodrom

psihološka astrologija

Bika se drži za rogove, a čovjeka za riječ

| nema komentara

Tako se često sjetim ove poslovice. U vremenu u kojem riječi znače sve bilo u govornom ili pisanom aspektu i u vremenu u kojem je riječi toliko da više ne možemo razaznati važne od nevažnih, istinite od lažnih… Ali izreka ostaje – ako stojimo iza svoje riječi, onda nam se može vjerovati, osobe smo u koje se može pouzdati i to puno govori o nama. Kako god, nije lako stati iza svojih riječi, puno je lakše izgovoriti nego napraviti i ispada kako bi bilo bolje da imamo rogove pa da nas uhvate za rogove, inače ćemo pobjeći i praviti se nismo rekli ono što smo rekli ili se pokušati opravdati. Sve je to tako ljudski.

A ako bismo nekoga mogli uhvatiti za rogove, u zodijaku za to kandidata ima: Ovan, Bik, Jarac. Ako ste se susreli s njima znate da su to ozbiljni igrači s kojima nije lako izaći na kraj. A kamo li ih uhvatiti za rogove, svakoga iz svog razloga… No kako nam je Bik već u naslovu ipak ću se posvetiti njemu. Jer je on taj koji predstavlja instinkte i animalno u svom iskonskom obliku. Jedini je fiksni znak od tri rogata znaka i da ga uhvatite za rogove stvarno trebate puno snage. On je stabilan, spreman i sposoban othrvati se i najjačima. Pa ga vi sad uhvatite za te njegove rogove. Bikovi nisu osobe od previše riječi, ali njihova djela zato govore o njima. I vjerujete, dobro ćete ih čuti i zapamtiti kada se oni prihvate nekog posla.

Zato su njihovi susjedi u zodijaku, Blizanci, puno rječitiji i manje skloni da svoje riječi potkrijepe djelima. A tek kada ih pokušate držati za riječ… Kada barem tih riječi koje kažu ne bi bilo toliko puno. A za koju od tih riječi da ih uhvatite… Blizanci su vješti govornici, znaju puno, oni su izvor informacija i aktualnosti i kada želite nešto saznati, obratite se njima. Često ih optužuju da su površni, nestalni, prevrtljivi, nepouzdani no probajte se vi snaći u moru svih aktualnosti i zanimljivosti u koje oni zabodu svoj radoznali nos pa da onda vas vidim kako ćete sa svim tim izaći na kraj. No njihova uloga u zodijaku nije da se drže određenog stava, njihova je uloga da prenose i razmjenjuju informacije, povezuju, igraju se, uče nas okretnosti i fleksibilnosti kao i da budemo otvoreni prema svijetu oko sebe. Blizanci nikad ne gube svoju mladenačku svježinu i živost, uvijek nanovo i nanovo spremni učiti jer… krhko je znanje kako netko jednom reče.

Odgovori

Required fields are marked *.