Astrodrom

psihološka astrologija

O ukusima se ne raspravlja

| nema komentara

beauty-and-the-beast-1946-granger

Kada su u pitanju osobne veze, kriteriji za odabir partnera svakog od nas je drugačiji. Netko traži lijepo lice, netko pun novčanik, a netko treći osobu s kojom će moći razgovarati. Kao što poslovica kaže, o ukusima se ne raspravlja pa tako svatko od nas ima drugačije potrebe na planu partnerskih odnosa.

Ako se vratimo u prošlost, ljudi su stupali u partnerske veze radi različitih razloga. Ipak, činjenica je da su bili praktičniji nego mi danas – najvažnije je bilo da ste sličnog porijekla, staleža i imovinskog statusa, sve drugo je kompliciralo život. Bilo je gotovo nemoguće da se udate/oženite van vašeg staleža te je bila mala vjerojatnost da nekog upoznate van društvenog kruga u kojem ste se kretali.

Poslovica kaže da se suprotnosti privlače – astrologija bi se složila s time jer znakovi koji se nalaze jedan nasuprot drugog u zodijaku se nadopunjuju. Doduše, to nadopunjavanje nije uvijek jednostavan proces jer na početku može više izgledati kao sukob no trudom i vremenom može prerasti u kvalitetnu i plodonosnu suradnju. Nasuprotni znakovi puno uče jedan o drugome te si pomažu razviti cjelovitiju i potpuniju osobnost. U odnosima i u drugim ljudima mi zapravo tražimo sebe, tražimo svoj odraz u tuđim očima.

Pozicija koja opisuje što tražimo u partnerskim odnosima je sedmo polje. S podznakom ili ascendentom predstavljamo se svijetu dok descendent predstavlja ono što tražimo u drugim ljudima. U sedmom polju su one kvalitete i osobine koje smatramo da sami ne posjedujemo pa ih tražimo u drugima jer nam se čini kako ih oni lakše i spontanije izražavaju. Znak na vrhu descendenta opisuje ono što tražimo u partnerskim odnosima no također treba obratiti pažnju na planete koje se nalaze na njegovoj osi i u sedmom polju kao i na vladara/vladare sedmog polja. Dodatne informacije dat će nam i pozicija natalne Venere kao i njezini aspekti.

Sedmo polje nije odraz samo našeg osobnog ukusa i svjetonazora nego je i također socijalna kategorija. U sedmom znaku zodijaka, Vagi, egzaltiran je Saturn, planet društvenih konvencija, zakona i obaveza. Osim što nas netko privlači, važno je da se s njim možemo ili želimo pojaviti javno, pojaviti u društvu. Zato i u horoskopu postoje dva polja koja su povezana s temom ljubavnih veza – peto, koje predstavlja neobavezne odnose koji nisu nužno javni i službeni i sedmo koje predstavlja odnose koji su, između ostaloga, dio našeg društvenog identiteta. Partner kojeg odabiremo određuje i našu poziciju u društvu. Netko, na primjer, neće odabrati partnera druge vjere ili nacije ili materijalnog statusa. Međutim, kako je horoskop svakog od nas različit, tako su i naši odabiri različiti, a o ukusima se ne raspravlja.

 

 

 

 

 

Odgovori

Required fields are marked *.