Astrodrom

psihološka astrologija

Ritam zemlje

| nema komentara

Svaki put kada začujem dubok i ugodan glas Annie Lennox on me asocira na njezin sunčev znak Jarca, jednako dubok i ugodan, vremenom sve bolji i privlačniji baš poput dobrog zrelog vina. Zemljane znakove ne doživljavamo kao umjetničke duše no ne smijemo zaboraviti da iza svakog uspjeha stoji puno rada i truda uz talent koji netko ima. A što se tiče rada i truda, pripadnici zemljanih znakova to itekako dobro znaju.

Annie Lennox talent i interes za glazbu pokazivala je oduvijek – 1970. godine dobila je stipendiju na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu – svirala je flautu, klavir i čembalo tri godine, a uz ostale poslove kojima se izdržavala povremeno je pjevala s nekoliko bendova. Tko može tako naporno i savjesno obavljati sve svoje fakultetske obaveze i istovremeno raditi kako bi se izdržavao nego netko s naglašenim znakom Jarca u svojoj astrološkoj karti. U znaku Jarca u njezinu horoskopu nalazi se čak tri osobna planeta – Sunce, Mjesec i Merkur, a Saturn, vladar Jarca u aspektu je gotovo sa svim osobnim planetima. Zapitat ćete se možda onda što Annie Lennox radi u glazbi i to ne samo u vodama šou biznisa nego i na glazbenoj akademiji.

annie-lennox-natal-page-001

Mars, planet akcije, nalazi se u neptunskom znaku Riba koji je povezan s glazbom kao i ostalim vrstama umjetničkog i kreativnog djelovanja. Mars u Ribama bori se ideale, bori se za općekorisne ciljeve i zna na suptilan način motivirati i pokrenuti druge. Annie Lennox poznata je kao osoba koja podržava organizacije poput Greenpeacea i Amnesty Internationala, zalagala se za osvještavanje o prevenciji AIDS-a te sudjelovala u mnogim sličnim akcijama i projektima i kasnije – 2010. godine proglašena je UN ambasadoricom dobre volje.

No vratimo se natrag naglašenom znaku Jarca u njezinu horoskopu. Vokal Annie Lennox dubok je, a opet nježan i mekan te asocira na njezin Merkur u znaku Jarca. Njezin glas je prepoznatljiv što nije neobično znamo li da je u Merkur u konjunkciji sa Suncem. Sve što Sunce dotakne dobije dodatni sjaj, osobitu, kraljevsku dimenziju pa tako i glas Annie Lennox. Ona tako dobro interpretira mnoge pjesme Eurythmicsa posebno one sjetne poput Here comes the rain again, pjesme o ljubavi, ali i kiši i jeseni i sjećanjima. Upravo je Merkur u Jarcu taj koji može dočarati sjetu, nostalgiju, duboke i skrivene emocije koje na vidjelo iziđu tek jedne kišne jesenje večeri.

Merkur je također vladaoc njezinog ascendenta i njezinog MC-a, vrha desete kuće. Između ostaloga, to govori o njezinim raznolikim interesima kada je u pitanju glazba te traženju već u doba glazbenog obrazovanja, ali i kasnije. Merkur je obilježio i njezinu fizičku pojavnost – posebno na početku karijere s Eurythmicsom – njezin imidž su nazivali androginim što je Annie potencirala odijevanjem u muška odijela i njezinom kratkom, jarkocrvenom muškom frizurom.

Annie je principijelna i stabilna osoba koja je nastojala svoj privatni život držati daleko od očiju javnosti – planeti u znaku Jarca smješteni su u četvrtom polju – području obitelji, doma i intime – i tu je uvijek nalazila svoje najveće utočište. Kada je podizala djecu, povukla sa scene kako bi se mogla posvetiti njihovu odgoju. Na ljubavnom planu sreću je pronašla s trećim mužem. Njezino sedmo polje nalazi se u znaku Riba – i svi njezini partneri imali su u sebi neptunsku komponentu – prvi je bio aktivni član Hare Krishna pokreta, drugi filmski i glazbeni producent, a treći liječnik. S takvom pozicijom u sedmom polju nije uvijek jednostavno procijeniti s kim imate posla te postoji sklonost idealiziranju partnera te opravdavanju njegovih grešaka unedogled. Treći brak sklopila je 2012. godine pod prizemnim i realističnim tranzitima Saturna (vladara njezinog natalnog znaka Jarca) preko Neptuna, vladara njezinog sedmog polja braka i partnerstava. To daje naslutiti da je svoja očekivanja svela u realne okvire i odabrala odgovarajućeg partnera s kojim će dočekati zrelu i mudru starost, baš poput prave Jarčice.

Odgovori

Required fields are marked *.