Astrodrom

psihološka astrologija

Za dlaku

| nema komentara

leonardo-dicaprio

Ne znam posjećuje li Leonardo DiCaprio astrologa jer ako posjećuje, ne bih bila rado u koži njegova astrološkog savjetnika. Ovaj glumac bio je čak četiri puta nominiran za Oscara i četiri puta bio razočaran jer ga nije dobio pa su njegove nominacije već postale predmet šale. A sigurno nije lako nasmijati se na svoj račun u ovom slučaju. Leonardo DiCaprio odličan je glumac, kada se prouče njegove planetarne pozicije za vrijeme sve četiri dodjele Oscara, one su prilično obećavajuće no na kraju – ništa. No krenimo od početka.

Leonardo DiCaprio rođen je 11. studenog 1974. godine u znaku Škorpiona. Ascendent mu se nalazi u zračnom znaku Vage što je zaslužno za njegov privlačan i mladolik izgled no ispod uglađene vanjštine krije se doista pravi pripadnik znaka Škorpiona. U tom znaku nalaze se čak tri osobna planeta, a i Mjesec koji mu se nalazi u prvom polju u zračnom znaku Vage ima škorpionski podton – u konjunkciji je s Plutonom. Duboku i strastvenu prirodu ovog glumca u punoj snazi javnost vjerojatno neće upoznati no posve je dovoljno izražava kroz uloge koje tumači, uloge s kojima se stapa i nudi nam izvanrednu glumačku izvedbu.

Prominentne lunarne pozicije u njegovom horoskopu – deseto polje u znaku Raka i Mjesec u prvom polju signifikator su njegove istaknute uloge u javnosti – takve pozicije imaju osobe koje imaju naglašenu javnu poziciju ili su naprosto popularne. Osim toga, važnu ulogu u njegovom životu ima njegova majka i njezina obitelj s kojima je odrastao jer su mu se roditelji razveli kada je bio beba (također predstavljeni istaknutom pozicijom Mjeseca). Je li taj utjecaj toliko blagotvoran koliko se čini na prvi pogled prilično je upitno obzirom na to da je Mjesec u konjunkciji s Plutonom i u kvadratu sa Saturnom. I jedan i drugi aspekt govore o potrebi da se emocije kontroliraju, nepoželjne i one ugrožavajuće potisnu dok se u nutrini zbiva tisuću drama. Također, ti aspekti su odgovorni za njegov nestalan i buran ljubavni život i nemogućnost da se doista skrasi u stabilnoj emotivnoj vezi. Osim toga, u sedmom polju partnerskih veza nalazi se i Kiron što govori o povređujućim iskustvima na sentimentalnom planu. Međutim, s druge strane, ova pozicija može biti i iscjeljujuća i obećava emotivni preporod kada se prepozna i prihvati vlastita ranjenost umjesto da ste potiskuje i na taj način pogoršava cjelokupna situacija.

leonardo dicaprio natal-page-001

U desetom polju karijere nalazi se Saturn. Kada naiđemo na takvu poziciju, onda je prilično jasno da dostizanje profesionalnih ciljeva neće biti lako, da će se u svaki poslovni poduhvat morati uložiti puno truda i energije i da će koliko god dobro obavili neki zadatak pred nas biti postavljen veći i zahtjevniji. A nagrade će stizati škrto i rijetko. Čini se da to doista vrijedi u slučaju Leonarda DiCaprija. Iako se i publika i kritika slažu da je u pitanju izvanserijski glumac, nikako da osvoji sveti gral – filmsku nagradu Oscar. Prvu nominaciju za Oscara ‘zaradio’ je već 1994. godine kao 20-godišnjak za ulogu u filmu Što muči Gilberta Grapea – tranzitni Jupiter bio je na njegovom Suncu, a tranzitni Saturn u trigonu s njegovim MC-om. Do sljedeće nominacije prošlo je čak 10 godina, a bio je odabran za ulogu ekscentričnog milijunaša Howarda Hugesa u filmu Avijatičar. To je bio period Saturnovog povratka – po pravilu tada žanjemo ono što smo posijali – a DiCaprio se doista tijekom godina trudio i ostvario mnoga više no dobra filmska ostvarenja. Također, tranzitni Saturn bio je u trigonu sa Suncem i Venerom, tranzitni Jupiter u konjunkciji s natalnim Mjesecom, a Uran u trigonu s vrhom desete kuće. I opet ništa. Sigurno nije bilo lako podnijeti to razočarenje jer, naravno, na nebu nije bilo sve tako blistavo – Neptun je bio u kvadratu s njegovim Suncem i Venerom što je sigurno utjecalo na krizu identiteta i poteškoće sa samopouzdanjem. Sigurno nije pomogao ni kvadrat tranzitnog Saturna prema natalnom Mjesecu koji je donio osjećaj razočarenja i neuspjeha.

Treća nominacija nije bila treća sreća za Leonarda DiCaprija. 2007. nominiran je za ulogu u filmu Krvavi dijamant. Tranzitni Jupiter u sekstilu s natalnim Mjesecom, tranzitni Pluton u sekstilu s natalnim Merkurom i Uranom te tranzitni Uran u sekstilu sa Suncem i Venerom nisu pomogli. Tranzitni Saturn u kvadratu s natalnim Suncem i Venerom samo je još pogoršao osjećaj poraza. Čini se da s ulogom u megahitu Vuk s Wall streeta DiCaprio nije mogao pogriješiti. Ali očekivani uspjeh opet je izostao. Tranzitni Jupiter u konjunkciji s natalnim Saturnom obećavao je ekspanziju i uspjeh, tranzitni Saturn u konjunkciji s natalnim Suncem i Venerom nagradu za trud, a tranzitni Neptun u trigonu s natalnim Marsom i vrhom desetog polja sjaj i blaženstvo. No čini se da su presudili moćni Uranovi tranziti pod parolom ‘očekujte neočekivano’ pa je Leonardno još jednom otišao kući praznih ruku. Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara se nije ni pojavio.

I što sad dalje? U filmu Povratnik koji svoju premijeru očekuje početkom 2016. godine odigrao je vrlo zahtjevnu ulogu u svakom pogledu, ulogu čovjeka koji se bori na život i smrt sa surovom i nemilosrdnom divljinom. Na snimanju u ekstremno hladnim uvjetima morao je, između ostaloga, konzumirati i sirovo meso te plivati u vodi na temperaturi ispod ništice. Postoji velika mogućnost da će i ovaj put zaraditi nominaciju za Oscar. I što zvijezde kažu za dodjelu Oscara 2016. godine? U centru pažnje tranzita nalazi se njegov natalni Mjesec, vladar desetog polja postignuća i karijere. Tranzitni Saturn u sekstilu je s natalnim Mjesecom, a tranzitni Pluton u kvadratu. Saturn obećava nagradu za uloženi trud, a Pluton je pokazatelj dubokih transformacija i preporoda. To je također separativna ali još uvijek aktualna opozicija tranzitnog Urana na natalni Mjesec. Tranzitni Neptun je na natalnom Jupiteru i u kvadratu s natalnom pozicijom Neptuna – ovo je pokazatelj velikih očekivanja koja se mogu rasplinuti kao mjehurići od sapunice. Sudeći po tome, sve je moguće pa čak i da ga i ovaj put zaobiđe zlatni kipić koliko god nam se to (pretpostavljam njemu još više) činilo nevjerojatnim.

Odgovori

Required fields are marked *.