Astrodrom

psihološka astrologija

I’ll be back (postretrogradnomerkurovski)

| nema komentara

I'll_Be_Back

Čini se da je ovaj put retrogradni Merkur doista bio na visini zadatka. Mnoge je stvari zapetljao od odnosa do žica i stalno mi se netko žalio da zapinje u svakodnevnim situacijama koje bi trebale ići kao podmazane. Ali ne idu, posebno ne kada je Merkur retrogradan. Danas se napokon zaustavio u mjestu i sad još samo čekamo da krene direktno pa da život vratimo u stari uhodani ritam.

U ovom turnusu Merkur je retrogradio u znaku Vage, dovoljno da stvori probleme u svim vašim odnosima – u onima do kojih vam je stalo, ali još više u onima koje održavate mukom ili zbog nužde. U tim odnosima teške kategorije možda su na površinu isplivale neugodne činjenice koje su ih učinile još složenijima. Neke stvari niste htjeli čuti, a neke niste smjeli izgovoriti. Ali, šteta je napravljena…

Merkur je retrogradan svake godine tri puta, svaka četiri mjeseca. Zanimljivo je što je tijekom jedne godine retrogradan u znakovima istog elementa pa su tako ove godine na red došli zračni znakovi odnosno zračni element. U siječnju i veljači bio je retrogradan u Vodenjaku, u svibnju i lipnju u Blizancima, a sada, za grande finale, u rujnu i listopadu u znaku Vage. Zračni znakovi nisu komplicirani poput vodenih, nagli poput vatrenih niti dosadno predvidljivi poput zemljanih, ali imaju i oni svojih bisera. Zrak kojem pripada psihološka funkcija intelekta je onaj koji čovjeka odvaja od životinjskog svijeta i daje nam mogućnost da razmatramo apstraktne aspekte života i svijeta koji nas okružuje kao i nas samih. I upravo nas ta naša sposobnost umjesto da nam olakša i pojednostavi naše postojanje često dovodi do toga da se zapletemo u nepostojeće probleme. Analitičke i racionalne kvalitete prikazane zračnim elementom od muhe mogu napraviti slona te umjesto da se prepustimo tijeku života i jednostavno uživamo, brinemo se i razmišljamo u nedogled. I onda se još cijeloj priči pridruži zaigrani retrogradni Merkur pa se više ne zna tko pije, a tko plaća.

Da vam slučajno ne bi bilo dosadno, sljedeća godina će vam praktički odmah započeti s retrogradnim Merkurom (5. siječnja) pa novogodišnje odluke ipak odgodite za kraj mjeseca. Sljedeće godine Merkur će koračati unatrag u zemljanim znakovima (Jarcu, Biku i Djevici) pa će tad itekako vrijediti ona Schwarzeneggerova rečenica iz Terminatora – I’ll be back i zvučat će upravo onako teško i potmulo kao u filmu.

Odgovori

Required fields are marked *.