Astrodrom

psihološka astrologija

Venus as a boy

| nema komentara

Fotolia_34553939_XS

Krah još jedne ljubavne veze naše javne osobe potakao me da pogledam u njezin horoskop. Gdje je taj tajanstveni faktor koji je tako nepogrešivo vodi u problematične veze, zašto odabire muškarce koji je na kraju razočaraju i ostave i sve to još podijele sa javnošću. Na drugim područjima života stvari drži prilično pod kontrolom dok joj je na sentimentalnom planu vlada kaos. Prvo mi je u oči upala pozicija njezine Venere u vatrenom i spontanom znaku Ovna. S Venerom u znaku Ovna ili volite ili ne volite, nema onoga što se zove zlatna sredina. Svoju naklonost iskazujete otvoreno, ali jednako otvoreno pokazujete i svoju netrpeljivost. Tako da ljubavne i društvene afere ovakvih osoba rijetko kada ostanu tajnom, sve je izloženo javnosti u svom svojem sjaju i bijedi. S Venerom u Ovnu ne pomažu savjeti mudrijih i iskusnijih – osoba s takvom pozicijom sve mora iskusiti na svojoj vlastitoj koži odnosno točnije mora joj se obiti u glavu mada je to neće nužno zaštiti od sljedećeg sličnog iskustva. Na svakom novom početku netko s ovom pozicijom ima jednaku količinu entuzijazma i vjerovanja da je ovaj put doista našao svoju srodnu dušu. Sutra je novi dan, kaže ova vatrena Venera.

Venera u Ovnu se pomalo neprirodno osjeća u tom znaku jer vlada suprotnim znakom, racionalnom i uravnoteženom Vagom. Strasti, žestina i naglost povezani sa znakom Ovna nisu baš u skladu s Venerinom pitomom i ujednačenom prirodom. I možda bi još neke stvari prošle kada se takva Venera nalazi u horoskopu muškarca, u ženskom horoskopu ona stvara neovisne žene koje uzimaju što žele od života bez obzira na cijenu i ne žale zbog toga. Žene koje se usude svoj život uzeti u vlastite ruke i riskirati, bez obzira što društvo kaže na to. I zbog toga uglavnom plaćaju cijenu.

Prva u nizu s ovom pozicijom je Marilyn Monroe, seks simbol za sva vremena, žena koja je slijedila svoje srce no njezini odabiri u konačnici nisu joj donijeli sreću. Njezina Venera je u konjunkciji s Kironom te je u svojim vezama često puta bila povrijeđena. Jednako buran ljubavni život imala je još jedna glumica s Venerom u znaku Ovna – Elizabeth Taylor. Njezina Venera u Ovnu u konjunkciji s Uranom i kvadratom s Plutonom kumovala je njezinoj žestokoj prirodi koja je radi ljubavi činila sve pa se tako udavala čak osam puta. Venera u Ovnu ohladi se jednako brzo kao što se može i zaljubiti i svaka svježa nova ljubav novi je izazov. Odličan primjer odlučne, tvrdoglave pa i samožive prirode žene rođene s Venerom u znaku Ovna je Katherine Hepburn. Nakon što je okončala svoj mladenački brak radi karijere, više se nije udavala iako je imala ponuda. Svoju dugogodišnju vezu s oženjenim Spencerom Tracyem držala je dalje od očiju javnosti i iako ga je jako voljela, nije od njega tražila ni da se razvede ni da se vjenčaju. O vezi sa ‘zauzetom’ osobom govori kvadrat njezine Venere s Uranom i Neptunom kao i o potrebi da ima dovoljno prostora i slobode u bliskim odnosima.

Neovisna i tvrdoglava u skladu s pozicijom njezine Venere u znaku Ovna je i modna kreatorica Vivienne Westwood. Ova ekscentrična žena uvijek je dobro znala što hoće i kako do toga doista i doći. Kao što je smjelo u modu uvela elemente tada mlade punk subkulture tako je birala i partnere – od ekscentričnog Malcoma McLarena do njezinog mladog sadašnjeg muža koji je bio njezin student. Venera u Ovnu često donosi buran ljubavni život pa ako ste zvijezda lako završite na stranicama tabloida. To je itekako iskusila megapopularna pjevačica Rihanna tijekom svoje turbulentne veze s Chrisom Brownom. U toj vezi nije nedostajalo dramatike pa nažalost ni fizičkog nasilja no ona mu je svejedno sve oprostila i očekivala da se dogodi čudo. Njezina Venera u Ovnu je u kvadratu s Neptunom što objašnjava idealiziranje i opravdavanje partnera te opraštanje preko svake granice. Rihanna je rođena u znaku Riba, ali s podznakom, Mjesecom i Venerom u znaku Ovna pa je ipak i nakon ove velike ljubavi i razočarenja krenula dalje, uzdignute glave u nove životne pobjede.

 

Odgovori

Required fields are marked *.