Astrodrom

psihološka astrologija

Multitasking i fahidioti

| nema komentara

10305326_837474886282474_4944633309717902698_n

Mnogima se može činiti kako ne postoji baš niti jedna sličnost između znaka Blizanaca i znaka Djevice. Ipak, nije sve onako kako se čini, a nit koja ova dva znaka neraskidivo veže je zajednički planet vladar, a to je Merkur. Merkur je planet komunikacije, on u osobnom horoskopu povezuje, analizira, posreduje, sortira. Jedini je planet neutralne prirode i upravo mu to daje pokretljivost i fleksibilnost kao i sposobnost da funkcionira na različitim razinama svijesti.

Što se Merkura tiče, još uvijek postoje nedoumice oko toga gdje je zapravo egzaltiran. Jedna teorija kaže kako je egzaltiran u znaku Djevice (iako je istovremeno i njezin vladar) dok će drugi tvrditi kako je egzaltiran u znaku Vodenjaka ili čak znaku Škorpiona. Ovo govori u prilog njegovoj neuhvatljivoj i promjenjivoj prirodi uvijek spremnoj na iznenađenja. No jedno je sigurno – neraskidivo je povezan s Blizancima i Djevicom.

Kada bismo govorili o Merkuru u znaku Blizanaca prigodan izraz za njega bio bi multitasking. Izraz multitasking potječe zapravo iz računalnog vokabulara i označava više radnji koje se odvijaju paralelno upravo onako kao što i Merkur u Blizancima nastoji istovremeno činiti više stvari. Koliko je u tome uspješan, nije jednostavno prosuditi. Činjenica je da ta pozicija daje takve sposobnost no prilično je upitno koliko kvalitetno se može činiti više radnji u isto vrijeme. Istraživanja pokazuju da ćemo na taj način učiniti puno više grešaka nego da smo obavljali jedan po jedan zadatak te da ćemo u konačnici potrošiti više vremena. Međutim, multitasking je odraz našeg modernog doba u kojem se čovjek često natječe sa strojevima koji velikom brzinom i bez pogrešaka obavljaju više radnji. Blizanački mentalitet je živahan i prpošan, raznovrsnih interesa, sklon paralelnim aktivnostima ponekad čak i paralelnim razgovorima. S jedne strane to može biti vrlo šarmantno, s druge strane može ih dovesti u vrlo kaotične situacije. No i njihova uloga u zodijaku je da distribuiraju informacije, povezuju, posreduju i pri tome moraju biti vrlo brzi. Zato im često pomažu upravo njihove mulitasking sposobnosti.

Kod Djevice, pak, stvari su posve drugačije. Ona je fokusirana i koncentrirana, usmjerena na svaki pa i najmanji detalj i gotovo joj ništa ne može promaći. U zodijaku je zadužena za selektiranje i sortiranje, odvajajući važno od nevažnoga. I svaki svoj zadatak napravit će najbolje što može. I više od toga. Djevice su po prirodi perfekcionisti, rijetko zadovoljne vlastitim postignućima. Njihova analitična priroda teško donosi konačne zaključke. Radi svjesnosti mnoštva segmenata svake stvari i situacije i za njih se često kaže kako ‘ne vide šumu od drveća’. Zato su one svojevrsni fahidioti, izvanredno informirane i istrenirane unutar nekog izbranog područja dok se u ostalima, koje nisu područje njihovog zanimanja, gotovo ne snalaze.

I Blizanci i Djevica su dva različita lica Merkura, njihovog vladajućeg planeta te u skladu s time izvršavaju svoje funkcije u skladu s vlastitom prirodom i upravo tako treba i biti.

Odgovori

Required fields are marked *.