Astrodrom

psihološka astrologija

Taj mračni predmet želja 2

| nema komentara

E da, i to smo dočekali. Vječni neženja se zaručio. I zavio vojsku obožavateljica u crno. Kao da su inače imale neke realne šanse da ga upoznaju, a onda kada ga upoznaju naravno da će on shvatiti kako je upravo ona ta žena njegovog života i zakleti joj se na vječnu vjernost. Riječ je o Georgeu Clooneyu, seks simbolu i poznatom glumcu. Pisala sam o njemu prije nekih dvije godine i raskidu još jedne njegove veze. Otada je naš George ‘odradio’ još jedan raskid. Prije par dana, kao grom iz vedra neba svijetom se proširila da se zaručio. Njegova odabranica ne uklapa se u profil njegovih dosadašnjih partnerica (žena doduše jako dobro izgleda) no to je osoba s ozbiljnom karijerom, određenim ugledom i autoritetom u poslovnom svijetu. Bez obzira na to, već padaju oklade kako će ova priča na kraju završiti. Vidjet ćemo. A što kaže Georgeov horoskop?

Neke zaključke na tu temu možete vidjeti u ovom tekstu. Ukratko, George je rođen u znaku Bika s podznakom u znaku Riba što objašnjava njegov sveprisutan šarm – u njemu svatko vidi ono što bi želio vidjeti i zato je biti glumac za njega idealan profesionalni odabir. Na prvi pogled, djeluje mekši nego što doista jeste, a zapravo je tvrdoglavi i uporni Bik koji dobro zna što hoće što znaju oni koji ga dobro poznaju. Ipak je, osim Sunca u znaku Bika i njegov Merkur, a vladar njegovog natalnog znaka, Venera, nalazi se u jednako tvrdoglavom znaku Ovna. Žestine i odlučnosti mu ne nedostaje – Mjesec mu je u kontroliranom i ozbiljnom znaku Jarca i to još u konjunkciji sa Saturnom, a Mars na samom početku znaka Lava, nabrijan opozicijom sa Saturnom i Jupiterom. Pa što se to s njim dogodilo da je nakon toliko godina izbjegavanja braka i tvrdnje kako neće više nikad stati na ludi kamen nakon tek nekoliko mjeseci veze odlučio da je ovaj put ‘za pravo’?

george clooney natal-page-001

Jedan od razloga su i tranziti prema njegovoj natalnoj Veneri u znaku Ovna. Venera, prirodni signifikator partnerskih odnosa, a u njegovom slučaju i vladarica natalnog znaka, nalazi se u prvom polju natalne karte i sve joj to daje osobit značaj. E upravo ta Venera je trenutno pod udarnim aspektima Urana i Plutona. Uran prelazi u konjunkciji preko Venere dok je Pluton u kvadratu s njom. Georgeov sustav vrijednosti te njegovi stavovi prema partnerskim odnosima se mijenjaju iz temelja. No, ovo je tek početak, transformacija je tek započela, a što će iz svega toga ispasti vidjet ćemo tek kad proces bude završen, a to će biti tek krajem sljedeće 2015. godine. Kako god da okrenemo, on sigurno više neće biti ista osoba kao prije no pitanje je što će ovi doista duboki tranziti izvući na površinu. Venera je u njegovom horoskopu neaspektirana, dakle, funkcionira na specifičan način u područjima povezanima s njom što smo kod Clooneya doista mogli i primijetiti.

Druga stvar je opozicija Saturna iz Škorpiona prema Merkuru, vladaru njegovog sedmog polja. Ovaj aspekt nam već govori o ozbiljnosti odnosno o ozbiljnom promišljanju vezano za partnerske i bračne odnose. S tranzitima Saturna ne donose se odluke preko noći nego su one plod promišljenosti i zrelosti. Saturn će u aspekt s Merkurom doći još u listopadu ove godine što će ili potvrditi odluku o zarukama i braku ili donijeti sumnju je li bio u pitanju ispravan korak. Ne zaboravimo kako cijelo to vrijeme Uran i Pluton i dalje aspektiraju Veneru. Također, što se Saturnovog tranzita tiče, on će krajem godine ući u deveto polje koje je polje drugog braka. Clooney je bio u već jednom u braku od 1989. do 1993. godine – brak koji je sklopljen u vrijeme kvadrata tranzitnog Saturna i inkonjunkcije tranzitnog Plutona prema Veneri. Iskustvo braka očito nije bilo ugodno kada se Clooney tako odlučno i dugo odupirao da opet uplovi u bračnu luku. Taj brak je okončan 1993. godine kada je Saturn već bio u znaku Vodenjaka i u kvadratu s Merkurom, vladarom polja braka, a vjerujem da su tome kumovali i kvadrati Urana i Neptuna prema Veneri tijekom prethodne 1992. godine.

Nego, ima još jedna stvar koja mene brine. A to je tranzitni Neptun. On za sada još uvijek plovi u mraku dvanaestog polja. No, ne zadugo. Već će se tijekom 2015. godine približiti osi prve kuće da bi u nju sigurno zagazio 2016. godine. Ono što se događa na jednom kraju horoskopa nužno se reflektira na njegov suprotni kraj. Tranzitni Neptun na ascendentu stvara konfuziju na osobnoj razini što se nužno odraziti i na Clooneyeve odnose s drugim ljudima i na poslovnom i na privatnom planu. Tako i ovaj tranzit koji će ga pratiti tijekom 2016. i 2017. godine može predstavljati opasnu prijetnju svim njegovim partnerskim odnosima – to je vrijeme nestabilnosti i lutanja kada hoćemo jedno, radimo drugo, govorimo treće, vrijeme kada tapkamo u magli. Niti za njega to neće biti jednostavno razdoblje i pitanje je hoće li moći održati obećanja koja je dao. Kao i uvijek, ostaje da vrijeme pokaže svoje.

 

 

Odgovori

Required fields are marked *.