Astrodrom

psihološka astrologija

Najava predavanja proljeće 2014.

| nema komentara

Close up shot of astrological clock in Piazza San Marco, Venice

ČETVRTAK 09.01.2014.

ZLATNE GODINE

Pojam zlatne godine koristimo kad želimo opisati sretno i ispunjeno razdoblje života. Baš onako kako bi trebalo izgledati zrelo doba, jesen života u idealnom slučaju. No kako zapravo izgledaju te godine kada pravimo rezime vlastitog postojanja i suočavamo se sa sobom? Astrološki to je razdoblje nakon drugog Saturnovog povratka, a ako ga doživimo, i Uranovog povratka. Je li mudrost koji donose ove godine samo mit i što govore njegovi astrološki signifikatori možete poslušati na ovom predavanju.

ČETVRTAK 06.02.2014.

U IME NARODA

Svjedoci smo kako sve više probleme i nesuglasice, umjesto međusobnim dogovorom, rješavamo na sudu. Kad god smatramo da su nam prava povrijeđena ili da smo oštećeni, obraćamo se višoj instanci koja bi nam trebala osigurati zadovoljštinu. No, to ima svoju cijenu. I to ne malu. Gubimo li na taj način više nego što dobivamo i to ne samo materijalno nego i na području međuljudskih odnosa? Sedmo i deveto polje područje su sudskih procesa, a drugo polje predstavlja novac koji nam je potreban kako bismo financirali sudske procese, a ta će područja biti tema današnjeg predavanja.

ČETVRTAK 06.03.2014.

ASTROLOGIJA I MITOLOGIJA

Astrologija i mitologija oduvijek su se međusobno nadopunjavale. Zodijak je nastao na mitu, mitovi su se koristili astrološkim fragmentima. Jeste li znali da svaki znak zodijaka ima svoj mit? Zanima li vas mitološko putovanje kroz astrologiju, ovo je predavanje za vas. Ovo je drugo od četiri predavanja na temu astrologija i mitologija koje obuhvaća znakove od Raka do Djevice.

ČETVRTAK 03.04.2014.

POSVE ELEMENTARNO: ZEMLJA

Početak svake astrološke analize trebala bi biti analiza astroloških elemenata. Zemlja, element materije, tijela i realnosti najobjektivniji je od svih elementa. On predstavlja našu zemaljsku inkarnaciju, naše muke, ali i naše zemaljske užitke. Psihološka funkcija koju povezujemo s ovim elementom su čula. Danas ćemo govoriti o zemlji, njezinom značenju u astrologiji kao i zemljanim znakovima zodijaka.

ČETVRTAK 08.05.2014.

ŽENE SU S VENERE, MUŠKARCI SU S MARSA

Ovaj naslov popularne knjige često se spominje u svakodnevnim razgovorima kako bi se naglasila različitost između muškaraca i žena. No jesmo li doista toliko različiti kako se čini? O međusobnim razlikama, ali i sličnostima dva spola govorit ćemo na današnjem predavanju kao i naravno, o ulozi Venere i Marsa u ženskom i muškom horoskopu.

ČETVRTAK 05.06.2014.

MULTITASKING I FAHIDIOTI

Mnogima se može činiti kako ne postoji baš niti jedna sličnost između znaka Blizanaca i znaka Djevice. Ipak, nije sve onako kako se čini, a nit koja ova dva znaka neraskidivo veže je zajednički planet vladar, a to je Merkur. Merkur u znaku Blizanaca pokazuje svoje sposobnosti prenošenja informacija, posredovanja, ukratko rečeno sposoban je za multitasking. U znaku Djevice Merkur sortira informacije, analizira ih i korisno ih upotrebljava. No u ovom znaku on se može pretjerano usmjeriti k određenim detaljima te umjesto stručnjaka postati fah idiot. 

Odgovori

Required fields are marked *.