Astrodrom

psihološka astrologija

Pod koprenom

| nema komentara

love-at-first-sight.-romeo-and-juliet3-600x396

Astrologu se dolazi po razne savjete. Jedno od glavnih pitanja povezano je s ljubavnim životom i odlukama u tom pogledu. Savjete, doduše, nije lako slijediti – srce kaže jedno, a što bi trebalo doista učiniti u vlastitom interesu nešto je posve drugo. I tako sam ne jednom čula – ‘da sam vas barem poslušao/poslušala’. Ali to je posve za razumjeti. I sama smatram kako astrologija nije tu zato da nam programira ponašanje nego da nam objasni život i onome što nam se događa da neki smisao. Uvijek zadnju riječ ima naša slobodna volja i odgovornost za svaku donesenu odluku i za svaki učinjeni postupak, bez obzira na savjet astrologa. Ipak, nekad treba malo osluhnuti što nam zvijezde govore i pričekati s nekim odlukama, posebno na ljubavnom planu. Bez obzira na snagu i količinu emocija, odnos koji će nas učiniti sretnima sadrži i neke druge elemente poput kompatibilnosti partnera te istinske spremnosti za vezu. U kovitlacu emocija često projeciramo svoje želje na partnera, vidimo u njemu ono što on nije i kada prvi nalet oduševljenja prođe nađemo se oči u oči sa strancem i pitamo se u koga smo se ili što zapravo zaljubili. Ako imate manje sreće, naći ćete se u zajedničkim ulaganjima, braku ili s masom drugih zajedničkih obaveza koje nećete riješiti samo tako da krenete dalje ne osvrćući se iza sebe. Pa što onda učiniti? I koji su indikatori da ipak ne trebate žuriti i stvarati obaveze?

Kao prvo, kada govorimo o obavezama, govorimo o Saturnu – on predstavlja sve naše zemaljske obaveze, sve ono što je u našim životima trajno, ono što nas ograničava, ali nam i daje sigurnost. Sviđalo nam se ono što vidimo ili ne, sa Saturnom znamo na čemu smo. Što nije tako kada su u pitanju neki drugi planeti, posebno kada su u pitanju oni transpersonalni. Oni predstavljaju dimenzije s kojima se tek moramo upoznati no koliko god da ih proučavamo uvijek ostaju nerazjašnjeni do kraja. Upoznaju nas s novim aspektima nas samih i svijeta koji nas okružuje no ne zaboravimo kako većina nas funkcionira u granicama koje nam je Saturn postavio, u granicama zemaljskih i materijalnih ograničenja ili svojih vlastitih strahova.

Snažni osjećaji i velike promjene koje ih prate na ljubavnom planu često su posljedica tranzita transpersonalnih planeta na os sedmog polja ili vladara kao i tranzita Veneru (vladaricu prirodnog sedmog polja). Takvi tranziti donose nas iskustva koja nas ‘izvuku iz cipela’, radi kojih izgubimo glavu. Teško se odupiremo svojim emocijama i strastima i puštamo da nas vode, bez obzira što nam tu i tamo glas razuma (ili savjet astrologa) kaže da ipak malo stanemo i razmislimo što zapravo radimo. Kako god okrenemo, život poslije ovakvih tranzita nikad neće biti isti.

Tranzitni Uran u naše živote ulazi poput udara groma. On nam jasno pokazuje sve ono što smo duboko u sebi zapravo dobro znali da trebamo promijeniti, ali se jednostavno nismo usudili priznati ni izreći. Kada je Uran u igri, u vezi se često pojavljuje treća osoba kao pokazatelj da naša trenutna veza više ne funkcionira kako treba, da je postala monotona i predvidljiva. Treća osoba donosi uzbuđenje i privlačnog novog i nepoznatog. Osoba kod koje je ovaj tranzit prisutan neće previše razmišljati kakve posljedice ovakva ljubavna avantura može imati na njezinu dugogodišnju vezu. Riskirat će čak i do mjere da ostavi sve i krene za svojom novom ljubavi na kraj svijeta (naravno, ako treba). Međutim, to se uglavnom neće pokazati dobrom odlukom – udar groma i bljesak munje Uranova tranzita traje kratko, a onaj tko im se činio poput osobe s kojom će zajedno mijenjati svijeta nestat će poput lastina repa.

S Neptunom su stvari puno suptilnije. Stoga i potencijalno i opasnije. Kada on aktivira vaše natalne planete i točke koje su povezane s emotivnim životom, činit će vam se da živite bajku. Tijekom Neptunovih tranzita imat ćemo dojam kako smo napokon susreli svoju srodnu dušu i kako je naš život konačno postao savršen i potpun. Realna situacija neće nam biti bitna što znači da je naša srodna duša možda u braku ili u vezi, da zapravo nema vremena za nas ili baš ne zna pokazati svoje osjećaje. Nema veze, one rijetke trenutke koje provedemo zajedno osjećat ćemo se kao u raju – i tako smo u svom vlastitom filmu, bez obzira što se doista događa. Ljubazna upozorenja kako stvari nisu onakve kakvima se nama čine sustavno ćemo ignorirati. Nažalost, stvarnost prije ili kasnije mora zakucati i na naša vrata, a buđenje može biti vrlo bolno i razočaravajuće, a posljedice cijele ove romanse mogu vas još dugo podsjećati na vlastitu naivnost.

Pluton donosi vatrenu ljubav koja će iz temelja promijeniti vaš život. Takvu strast još niste upoznali, takve osjećaje još niste doživjeli. Tijekom Plutunovih tranzita možete susreti osobu koja će vas upoznati s opasnom i mračnom stranom života, kao i s vašom vlastitom tamom. Od tko zna kuda izronit će stvari za koje niste znali ni da postoje. Činit će vam se da se ne može oduprijeti onome što vam se događa, da vama upravlja sila koja je jača od vas. I to neće biti daleko od istine no u pitanju je zapravo vaša unutarnja težnja za transformacijom koja će eliminirati sve ono što vas ograničava u daljenjem razvoju, ponekad i na vašu vlastitu štetu. Pored toga, možete doći u poziciju da izgubite svoju vlastitu volju te se nađete pod nečijom tuđom kontrolom, spremni da učinite što god ta osoba od vas zatraži, makar se kosilo s vašim moralnim i ljudskim načelima. Suočit ćete se s emocijama poput ljubomore i bijesa i to takve žestine da se uopće nećete moći prepoznati. Da, život nakon Plutona više nikad neće biti kao prije. Ali bez obzira na pustoš koju će napraviti u vašem životu, strasti koje vam je donio nikad nećete zaboraviti i nakon svega osjećat ćete se više živim, više ispunjenijim.

 

 

Odgovori

Required fields are marked *.