Astrodrom

psihološka astrologija

Rođeni na isti dan

| nema komentara

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas poznati su glumački i bračni par. Oboje su rođeni istog datuma, 25.rujna, doduše – s dvadeset i pet godina razlike.

Kod horoskopa oboje vidimo doista vrlo naglašen znak Vage – možemo reći da su ih, između ostaloga, povezale slične životne vrijednosti i pogledi na svijet te da je to dobra osnova za njihov partnerski odnos.

Zanimljivo je da je u horoskopu Catherine Zeta-Jones naglašena deveta kuća – kuća inozemstva. Koliko god da je bila uspješna u Europi, svoje svjetski poznate uloge ostvarila je u inozemstvu, naravno, u Hollywoodu, a na naslovnice časopisa dospjela radi svoje veze, a kasnije i braka sa znatno starijim Michaelom Douglasom.

catherine zeta jones-page-001

 

U njezinom horoskopu postoji naznaka sklonosti k starijim i zrelijim partnerima – njezina Venera i Mars, ljubavni planeti u skladnom su odnosu sa Saturnom što je potencijalni pokazatelj razlike u godinama između partnera na emotivnom planu; a u Saturnovom znaku, znaku Jarca nalazi se i njezin Mars koji, između ostalog, u horoskopu žene pokazuje poželjne osobine kod muškarca – još jedanput to je pokazatelj starijeg i zrelijeg partnera. Pozicija njezinog Marsa također je odgovorna za njezinu probitačnost, upornost i organiziranost. Osoba je koja ne odustaje lako od svojih ciljeva i koja ima dovoljno strpljenja kako bi ostvarila ono što hoće. Tvrdoglava je i neovisna i ima potrebu da se dokaže na profesionalnom planu.

Što se ljubavi tiče, ona je tu prilično praktična i prizemljena, s realnim očekivanjima – Venera se nalazi u analitičnom i zahtjevnom znaku Djevice. No s druge strane, Venerin odnos s Neptunom govori i o njezinim romantičnim očekivanjima od partnera i ponekad, koliko god joj on pružio, nije zadovoljna. To potvrđuje i nježni Mjesec u znaku Riba, a tko to bolje može učiniti nego muškarac koji u svom horoskopu ima Sunce u konjunkciji s Neptunom, baš poput Michalea Douglasa. Za nju on je doista princ iz bajke – ponudio joj sigurnost i stabilnost, a dakako tu ne treba zanemariti i njegovu poziciju u glumačkom svijetu koja je i njoj pomogla otvoriti mnoga vrata.

S druge strane, horoskop Michaela Douglasa govori o osobinama koje treba imati njegova potencijalna partnerica – Venera u Vagi govori o tome da je bitno da zadovoljava njegove estetske kriterije – dakle, potrebno je da bude lijepa, skladna, po mogućnosti uglađenih manira i elegantnog odijevanja – a to je sve ono što Catherine Zeta-Jones ima. Nedavno je u jednom američkom časopisu proglašena ženom s najljepšim tijelom u glumačkom svijetu. Također, tu je naglašena deseta i jedanaesta kuća – vrlo mu je važno kakvo mjesto zauzima u društvu i kakav dojam ostavlja na druge.

michael douglas-page-001

 

Pozicija njegovog Mjeseca u znaku Jarca daje mu odmjerenost i suzdržanost na emocionalnom planu. Potrebno je dosta vremena kako bi doista u nekoga stekao povjerenje. Zato, posebno u mladosti, njihov sentimentalni život može patiti. S konjunkcijom Sunca i Neptuna te desetim poljem karijere u znaku Lava gotovo je idealna osoba za rad u glumačkoj profesiji. Neptun mu pomaže da mijenja uloge i da poput kameleona utjelovi najrazličitije osobnosti. Te osobine može pokazivati i u životu i osoba je koju nije baš jednostavno upoznati.

Usporedimo li njihove horoskope, možemo vidjeti da se radi o prilično skladnom paru, koji se dobro međusobno nadopunjava i što god mi mislili o njihovoj vezi, a osobito o razlici u godinama, ova veza ima potencijala da potraje. 

Update: Astrološki, prilično je jasno što je dovelo do krize u odnosu ovog bračnog para. Za početak, tu je bio pritisak Saturna u znaku Vage od 2009. do 2012. godine što je donijelo težak i naporan period za sve rođene u ovom znaku pa tako i za njih dvoje. Pored toga, Saturn u tranzitu je prelazio preko natalne Venere u horoskopu Michaela Douglasa. Osim što je Venera i inače signifikator ljubavnih odnosa i braka, ona je i vladarica Douglasova sedmog polja, polja partnerskih odnosa i braka. Takav aspekt dovodi do krize u braku, preispitivanju kao i potrebu da se nešto u tom odnosu promijeni kako bi on opet počeo funkcionirati kako treba.

Što se tiče Catherine Zeta Jones, zdravstveni problemi kroz koje je prolazila i još uvijek prolazi posljedica su (pored Saturnovog prolaza kroz njezin natalni znak) opozicije tranzitnog Urana na svoju natalnu poziciju, ali još više i opozicije tranzitnog Urana na natalni Merkur, signifikatora intelekta i mentalnog stanja. Pored toga, Merkur je i vladar sedmog polja braka. Kako se trenutno čini, ona je puno manje raspoložena za vraćanje u bračnu luku od svog supruga – Uran je taj koji želi promjene i uzbuđenje, onaj koji budi nemir, potiče nervozu i neujednačeno ponašanje. I tako će biti sve do ožujka 2014. godine kada će ovaj tranzit završiti, a Catherine odlučiti što će dalje učiniti sa svojom bračnom situacijom.  

Odgovori

Required fields are marked *.