Astrodrom

psihološka astrologija

Kraljevi drame

| nema komentara

drama-queenLav i Škorpion znakovi su snažnih emocija i čelične volje koji žive život punim plućima i oblikuju svijet koji ih okružuje. Fiksna kvaliteta ova dva znaka čini ih onima koji odolijevaju i najtežim okolnostima i opstaju u svakovrsnim prilikama. No čak i kada okolnosti nisu tako ekstremne, oni su jednako žestoki i, naravno, dramatični u svojem ponašanju i odlukama.

Kada se spomene riječ ‘drama’ i ‘dramatično’ u astrologiji prva asocijacija je znak Lava. Ovaj vatreni, žestoki znak sve što se s njim događa pokazuje jasno i glasno, preuveličavajući i dramatizirajući. Zato je ovaj znak rođen za pozornicu, bilo pravu, bilo životnu. I nastojat će na njoj dati svoju najbolju izvedbu. Međutim, nisu samo oni dramatični u zodijaku. Jednako dramatičan, ali zato puno više prikriven je znak Škorpiona. Njegove drame zakopane su duboko u njegovoj unutrašnjosti bez obzira koliko žestoku reakciju u njemu izaziva vanjski svijet. Sva dramatika njegovih emocija izlazi na površinu tek u rijetkim, izuzetnim situacijama. Zato i Lava i Škorpiona možemo nazvati kraljevima drame.

Nije teško objasniti zašto je Lav dramatičan znak. Njegova vatrena priroda, ali i životinja koja ga predstavlja doista u sebi sadrže dramatične elemente. Kad lav, kralj džungle, zariče, sve stane, a njegova bujna griva doima se poput kakvog kazališnog kostima. Vladar ovog znaka je Sunce, centralno tijelo našeg planetarnog sustava, a i centralni planet u natalnom horoskopu od čije pozicije i aspekata ovisi kvaliteta cijelog horoskopa. Zato je i Lav navikao da bude glavni, u centru pažnje i da bez sustezanja izražava svoje emocije i raspoloženja. On zna kako je drugačiji i poseban i za sebe stoga zahtjeva poseban tretman. I uglavnom ga i dobije. On je spontan i kreativan, osvajač bez premca, u sve što radi ide srcem, stvarajući grandiozne planove za budućnost.

U znaku Lava slabi su Saturn i Uran, planeti koji govore o ograničenjima (Saturn) i objektivnoj istini (Uran). Zato ni Lav ne priznaje ograničenja bilo koje vrste, istina nije ono što ga zanima, smatra kako je pravu istinu moguće ‘vidjeti’ samo srcem. I nije da nije u pravu. Da, možemo reći kako pripadnici ovog znaka pretjeruju u svom ponašanju no upravo dramatiziranjem mogu dovesti do krajnjih granica probleme u životu i potaknuti da se riješe. Često prolazimo pored mnogih stvari i uopće ih ne primjećujemo. Lavovima se to ne može dogoditi – sve što im je značajno zaslužuje njihovu pažnju. I ne samo njihovu nego i vašu. Jer što je Lav bez publike?

Dramatika Škorpiona vezana je za duboko emotivnu prirodu ovog znaka. Škorpion pripada vodenom elementu kojeg karakterizira bogat unutarnji život. Ovaj znak često izvana djeluje hladno i nezainteresirano no to je samo varka – u sebi dramatično proživljava sve što ga se dotakne. Emocije ga vode u životu, doduše ne uvijek na kreativan način. U ovom znaku Mjesec, simbol emocija, je u poziciji u kojoj izražava svoje najgore osobine poput osvetoljubivosti, destruktivnosti i autodestruktivnosti, ljubomore i posesivnosti. Teško je pripadnicima ovog znaka nadzirati i kontrolirati svoje emotivne reakcije no zahvaljujući svojoj snažnoj volji u tome uspijevaju odnosno uspijevaju da ono što se s njima događa ne pokazuju. U rijetkim situacijama kada se otmu kontroli, njihova dramatičnost može biti zastrašujući prizor posebno za one navikle da ih gledaju hladnokrvne. Za razliku od Lava koji voli publiku, Škorpion svoje drame želi proživjeti sam, daleko od radoznalih pogleda. Osim toga, kod njih je drama najčešće uvod u transformaciju, kraj jednog perioda i početak novog ciklusa. Škorpiona dramatika njegovog života može dovesti i do smrti i u doslovnom i u prenesenom smislu. U prirodi, škorpion u momentu kada je u smrtnoj opasnosti uništava odnosno ubija samog sebe. On je umjetnost drame doveo do krajnjih granica kao uostalom i sve drugo u životu.

S Lavovima i Škorpionima nije lako živjeti, oni su osobe koje zahtjevaju puno prostora, ponekad i puno energije kako biste izdržali ostati pored njih. Ali također ne možemo poreći kako nas kvalitete koje predstavljaju fasciniraju i inspiriraju, to je onaj materijal, odnosno ona energija koji život čini životom, bez čega bi naši životi izgledali nezanimljivo i sivo, bez nekog određenog smisla. Lav i Škorpion uče nas, svako na svoj način, da izrazimo i živimo dramu naših života, da je proživljavamo i prepričavamo, da budemo više mi, da se prihvatimo uspone i padove, da živimo dramu života.

 

Odgovori

Required fields are marked *.