Astrodrom

psihološka astrologija

Najava predavanja proljeće 2013.

| nema komentara

ČETVRTAK 10.01.2013.

SVE NAJGORE

Govoreći o znakovima zodijaka imamo sklonosti pridavati im različite osobine, pozitivne ili negativne. Ovisno o našim osobnim iskustvima, neke znakove smatramo lošima pa čak i zločestima. Tako Blizance smatramo lažljivima, Škorpione opasnima, Ribe nepouzdanima, Djevice sitničavima… Upravo o tim “lošim” osobinama znakova zodijaka govorit ćemo na ovom predavanju i saznati jesu li u pitanju predrasude ili nešto sasvim drugo.

 

ČETVRTAK 07.02.2013.

DVOSTRUKA MJERILA

Quod licet Iovi, non licet bovi ili što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu, kaže latinska izreka. Ova izreka govori o dvostrukim standardima – jedne koje vrijede za nas, druge koje primjenjujemo za druge ljude. Jesmo li doista skloni koristiti dvostruke standarde? I koji astrološki principi o tome govore? Odgovor, naravno, potražite na ovom predavanju.

 

ČETVRTAK 07.03.2013.

BIJEG OD SLOBODE

Većina ljudi bi se zaklela kako bi dala sve da budu slobodni. No želimo li doista biti slobodni? Što je sloboda i što znači biti slobodan? I što u našem horoskopu pokazuje kakav je naš stav prema slobodi? O tome ćemo govoriti na ovom predavanju.

 

ČETVRTAK 04.04.2013.

RODITELJI, DJECA, UNUCI

Odnosi roditelja i djece složeni su često i traumatični. Roditelji u djeci vide vlastiti produžetak, mogućnost realizacije vlastitih neostvarenih ambicija, ali i razočarenja ukoliko nisu ispunila njihova očekivanja. Prema unucima su mnogo blagonakloniji, skloni im opraštati i tolerirati ono što ne bi svojoj vlastitoj djeci. Kako na dinamiku tih odnosa gleda astrologija i gdje su roditelji, djeca i unuci u horoskopu tema je ovog predavanja.

 

ČETVRTAK 09.05.2013.

PUER I SENEKS

Poznavateljima klasične filozofije pa i mitologije poznati su izrazi puer i seneks odnosno pojam vječnog mladića (puer) i pojam ozbiljnog i mudrog starca (seneks). U astrologiji puer je vječno mladi i lepršavi Merkur, a ozbiljni i mudri starac Saturn, tako suprotni jedan drugom, a opet dio nerazdvojnog para.

 

ČETVRTAK 06.06.2013.

VJEČNI STUDENTI

Razdoblje studija jedno od je od najljepših u životu. Za neke ljude je toliko lijepo da ne žele da ikad završi. To su oni vječni studenti koji uvijek nanovo izmišljaju nove izlike zašto nisu diplomirali. No završiti studij, podvući crtu pod bezbrižne dane i preuzeti na sebe odgovornosti odrasle osobe nije tako jednostavno. To je tema za razmišljanje, ali i za astrološku analizu.

 

Predavanja se odražavaju u Rijeci, na adresi Kružna 8/3 (iznad Palacha). Početak predavanja je u 19 sati. Predaje Karin Baloh Martić, psihološka astrologinja.

Ulaz 20 kuna.

Odgovori

Required fields are marked *.