Astrodrom

psihološka astrologija

Neptun u Ribama

| nema komentara

Ove je godine navršio točno jedan Neptunski ciklus od njegova otkrića 23.09.1846. godine. Neptun je u to vrijeme, kao i sada, bio pri kraju znaka Vodenjaka, spremajući se polako u novi znak, znak Riba. Neptun je u znaku Riba u svom sjedištu, u znaku kojem vlada i gdje može najbolje i najkomotnije iskazati sve svoje bazične osobine. Astrologija počiva na ciklusima i za nju definitivno vrijedi izreka kako je povijest učiteljica života jer iz prethodnog boravka planeta u nekom znaku možemo pretpostaviti na koji bi se način mogao izražavati kada sljedeći put opet bude u istom znaku.

Neptun u astrologiji vlada najvišim idealima, svetim i božanskim, nejasnim i neodređenim, on je planet mora i svih voda, sveobuhvatan, s težnjom da sve bude povezano i cjelovito. Mjesto na kojem se nalazi u horoskopu mjesto je vječne žudnje za nečim što je veće od života i ako ne shvatimo da je ono što on predstavlja jednostavno nemoguće ostvariti na zemaljskoj, materijalnoj razini, cijeli ćemo život provesti nesretni.

Neptun, kao i druga dva transpersonalna planeta, Uran i Pluton, ima veze s globalnim trendovima no njegov utjecaj najviše ćemo osjetiti na području umjetnosti, u glazbi i filmu, u modi. Neptun u nekom znaku personificira trenutni ideal ljepote, ono što se čini savršenim i glamuroznim. Zato će biti itekako zanimljivo promatrati kako će se odraziti njegov novi boravak u znaku Riba na stil odijevanja i modu općenito, kao i na glazbenu i filmsku umjetnost. Nakon znaka Vodenjaka i njegove svojevrsne ‘uravnilovke’ romantičan i eteričan Neptun u znaku Riba mogao bi u naše živote vratiti bajku. Valjda će naići i neki princ kada Neptun uđe u znak Ovna da se iz nje i probudimo kada bude vrijeme.

Kada je prošlog puta između 1846. i 1862. Neptun boravio u znaku Riba događale su se mnoge zanimljive stvari. Neptun je povezan s lijevom političkom opcijom koja je u to vrijeme doživljavala svoj procvat – Karl Marx i Friedrich Engels izdali su Komunistički manifest, a u Londonu održan je prvi međunarodni kongres Komunističke partije. Naravno, u književnosti ovo je vrijeme romantizma, a u slikarstvu impresionista koji svojim živim potezima kista dočaravaju stvari baš kao da vam se upravo događaju pred očima. Opet oživljava misticizam i spiritizam. Pri operacijama počinje se koristiti anestezija kakvu je danas poznajemo, a pronađeni su i antibiotici. Revoluciju i sablazan izazvala je Darwinova teorija o porijeklu vrsta koja je ozbiljno uzdrmala uvriježeni kršćanski pogled na svijet u kojem je Bog taj koji je stvorio čovjeka. Također, ovo je vrijeme kada fotografija ulazi u široku upotrebu, a osnovan je i Hollywood, buduća prijestolnica filmske industrije kojeg zovu i tvornicom snova.

Neptun u znak Riba ulazu u veljači 2012. godine i boravit će tamo punih 14 godina, sve do 2026. godine. Obzirom na situaciju na nebu to bi moglo ublažiti tenzije koje postoje već neko vrijeme – Uran je u znaku Ovna, a Pluton u znaku Jarca, oba jednako tvrdoglava i rogata, spremna ići do kraja u realizaciji svojih ciljeva. Neptun u znaku Riba podsjetit će nas na to koliko smo svi međusobno povezani i koliko ovisimo jedni o drugima. Također, potencirat će se duhovni aspekt kako pojedinaca tako i cijelog čovječanstva koji je nekako bio gurnut u stranu posljednjih godina. Ljudi će tražiti direktan kontakt s Bogom i božanskim, bez ikakvih posrednika.

Kažu kako nam je Neptun u Vodenjaku donio komunikaciju preko društvenih mreža s ljudima koje nismo nikad ‘uživo’ vidjeli, a kako će nam Neptun u Ribama omogućiti telepatsko komuniciranje. Neptun u Ribama prijemčiv je i mekan, senzibilan i prilagodljiv, što će postati novi ideal za sve nas i generacije koje dolaze. U turbulentnim vremenima kako što su ova gotovo se čini kako je to neophodno kako bi se stvorila tako potrebna ravnoteža za cjelokupni razvoj čovječanstva, ali i za svakog pojedinca zasebno. 

Odgovori

Required fields are marked *.