Astrodrom

psihološka astrologija

STRIJELAC – zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (9)

| nema komentara

 

Deveti znak zodijaka, vatreni Strijelac, vlada od 23.11. do 21.12. Ovo je posljednji jesenski znak, otvoren i spontan, društven i iskren. Znak Strijelca predstavljen je kentaurom – pola čovjekom pola konjem što prikazuje njegovu osnovnu životnu dilemu – borbu između animalnog i humanog ili možda bolje duhovnog aspekta njegove osobnosti. Ne zaboravimo, donji dio tijela je doslovno sa sve četiri na zemlji, u carstvu materije dok u rukama drži luk i strijelu uperene u nebo što je simbol spiritualnih aspiracija. Ova dva aspekta osobnosti Strijelca često se međusobno bore za prevlast no obično ni jedan ni drugi nisu dovoljno snažni da bi pobijediti.

 

Strijelac je znak koji voli slobodu i otvorene prostore te rado boravi u prirodi pa su pripadnici ovog znaka obično su ljubitelji životinja što im može biti dio i životnog poziva. Također, ovo su svjetski putnici, uvijek spremni za istraživanje i upoznavanje novih zemalja i novih ljudi. Tijekom cijelog života uče, ali ne zanimaju ih samo suhe i hladne informacije, ono što uče za njih mora imati smisla i zato su mnogi od njih izvanredni učitelji.

 

Znak Strijelca uči nas kako ako nešto doista želimo da za nas nema nikakvih granica što i nije nikakvo čudo – njegov zaštitnik je Jupiter, planet srećonoša, koji štiti hrabre. Tako su i Strijelci uvijek veseli i raspoloženi i oko sebe šire radost i optimizam. Svijet oko sebe promatraju iz široke perspektive, ne opterećujući se detaljima, za njih je važno kako stvari izgledaju u cjelini. 


 

Odgovori

Required fields are marked *.