Astrodrom

psihološka astrologija

Never tear us apart

| nema komentara

Horoskop prerano preminulog frontmena australske grupe INXS Michaela Hutchencea prilično je plastična slika kako njegovog života tako i na kraju njegove bizarne smrti. Ovog australskog pjevača i povremenog glumca poznajemo po njegovoj atraktivnoj pojavi, ali također i po njegovom burnom privatnom životu. Čak i da nije bio zvijezda, teško je da bi bio neprimijećen.

Rođen je 22. siječnja 1960. godine u znaku Vodenjaka, s ascendentom u znaku Jarca. Na samoj osi njegovog ascendenta smjestili su se Merkur (u dvanaestom polju) i Sunce (u prvom polju). Istaknute pozicije na osi prvog polja pokazatelj su markantne pojave, osobe koja je uvijek zamijećena, koja uvijek sjaji baš poput sunca. Baš je takav bio i Michael Hutchence koji je bio utjelovljenje poželjnog i privlačnog muškarca, izgledajući sve bolje što je bio stariji, u skladu s njegovim podznakom u znaku Jarca koji je baš poput dobrog vina – što je starije, to je bolje. Također, u desetom polju, na najvišoj poziciji nalazi se Mjesec i to u konjunkciji s Neptunom. Ovakva pozicija pokazatelj je omiljenosti i popularnosti i idealna je za one koje se bave javnim poslovima. Pored toga, Mjesec je i signifikator žena koje su bile Michaelove najveće obožavateljice i podrška, a njegov život su obilježile njegove romantične veze s mnogim lijepim i poznatim ženama.

 

Ipak, kao što znamo, njegov život nije bio samo bajka. Ono što možemo uočiti već na prvi pogled je kvadrat između Sunca i Mjeseca – pokazatelj unutarnje napetosti i neusklađenosti, a možemo ga povezati i s neharmoničnim roditeljskim odnosom. Naime, Michaelovi roditelji su se razveli kada je on imao petnaest godina. S jedne strane imamo trezveno, racionalno, otvoreno Sunce u znaku Vodenjaka i žestoki, ekstremni, posesivan Mjesec u znaku Škorpiona. Mjesec je u konjunkciji s Neptunom što mu daje dodatnu dubinu i senzibilitet, ali i nedefiniranost vlastitih emocionalnih stanja i promjenjivost raspoloženja naglašen Mjesečevim kvadratom s Merkurom.

 

Kada smo već kod Neptuna, on govori o mnogim temama koje su bile izražene u Hutchenceovom životu. Neptun je povezan s glazbom i kreativnošću, daje glamuroznu pojavu koja je neophodna želite li uspjeti u show biznisu, ali je povezan s opijatima s kojima je Hutchence imao puno problema i koji su, na kraju, imali udjela i u njegovom tragičnoj i bizarnoj smrti.

 

Također, tu je i problematična konjunkcija Marsa i Saturna u znaku Jarca u njegovom dvanaestom polju. Ovaj aspekt je na zlu glasu i potencira poteškoće u izražavanju zdravih agresivnih nagona. I još kada se ta konjunkcija, kao što je riječ u ovom slučaju, nalazi u dvanaestom polju, području nesvjesnog i skrivenog možemo zaključiti kako agresivni nagoni nisu pod svjesnom kontrolom te se stoga mogu izražavati impulsivno i neujednačeno. O Hutchenceovim povremenim agresivnim ispadima svjedoče njegovi najbliži osobito članovi njegove grupe INXS. Takva osoba postaje samoj sebi najveći neprijatelj.

 

Neptun, tako izražen u njegovom horoskopu, imao je svoje ‘prste’ i u periodu njegovog odlaska s ovog svijeta 1997. godine. U to doba tranzitni Neptun bio je egzaktno na njegovom Merkuru i ascendentu što je povećalo njegove probleme s alkoholom i drogom pa se bijeg u svijet mašte i pomicanje granica stvarnosti činilo kao dobro rješenje za sve ovozemaljske probleme. Pri tome je Michael Hutchence, namjerno ili slučajno, otišao predaleko.

 

 

Odgovori

Required fields are marked *.