Astrodrom

psihološka astrologija

Kad se sve složi

| 1 komentar

Još jednom upit u tražilici stranice potakao me da napišem nešto u vezi s traženim pojmom: indikatori braka ili veze u sinastriji. Za one koji ne znaju, sinastrija je grana astrologije koja se bavi uspoređivanjem natalnih karti i analizira kvalitetu odnosa između dvoje ili više ljudi. Zato je i područje interesa mnogih ljudi koji se odluče na astrološke konzultacije. Teorijski, možete usporediti vlastiti horoskop s bilo čijim drugim, od vašeg omiljenog glumca do vašeg kućnog ljubimca. No, hoće li se ta fatalna privlačnost u stvarnosti doista i realizirati, drugo je pitanje. Za to su potrebni još neki drugi faktori.

Uvijek i svugdje se naglašava kako je početak svake astrološke analize natalna karta odnosno natalni horoskop. U natalnom horoskopu sadržani su svi naši potencijali, pokazane naše mogućnosti razvoja na svim područjima života. Tranziti i progresije aktivaraju naše natalne obrasce i potiču ih na izražavanje i realizaciju. Čak i u takvim slučajevima imamo mogućnost izbora – iskoristiti ono što nam dolazi u susret i naučiti novu životnu lekciju ili se jednostavno pokriti preko glave i suočiti se s tom istom lekcijom neki sljedeći put na teži i kompliciraniji način. To je pitanje slobodne volje.

Dakle, recimo da sretnemo nekoga tko nas zainteresira i privuče, emotivno, intelektualno i fizički. Sljedeći korak je izrada horoskopa potencijalne ‘žrtve’ odnosno potencijalnog partnera. Pokaže li sinastrija da naš odnos ima potencijala ne znači da će se oni nužno i realizirati. Jer da bi se neki odnos doista ostvario potrebni su aspekti i u jednom i u drugom horoskopu. Osim ako vi tu romansu ne proživite jedino u svojoj mašti. Sjećam se još iz početaka bavljenja astrologijom kolegice koja je uspješno predvidjela početak svoje nove veze i braka koji joj je slijedio. Jednostavno, vidjela je slične tranzite u vlastitom horoskopu i horoskopu svog budućeg supruga. Kasnije sam i sama nailazila na takve primjere. Sa sigurnošću možete prognozirati početak veze između dvije osobe ako u horoskopu i jedne i druge postoje odgovarajući indikatori za početak veza: aktivirani Mjesec ili Venera, u nekim slučajevima i natalni Mars te, naravno, sedmo polje, planeti koji se u njemu nalaze i vladar/vladari sedmog polja. Kao i kod drugih prognoza, veća je sigurnost da će se ona ostvariti postoji li više indikatora, po mogućnosti kroz različite prognostičke metode.

I na kraju, jedan od najvažnijih faktora u svemu nije astrološki – koliko smo u danom momentu spremni krenuti u vezu. Jer, mnogi romantično maštaju o idealnom partneru/partnericu, a kada im se u životu pojavi netko s kim bi doista mogli realizirati vezu često da se dogodi da pobjegnu glavom bez obzira. Uvijek je lakše maštati nego živjeti život.

One Comment

  1. Iskustvo mi govori (u poprilično slučajeva) da čak i kada postoje mnogi indikatori bliske veze u sinastriji, uz gotovo jednake tranzite u obje karte – ne mora značiti da će se veza realizirati ili da će te dvije osobe ZAJEDNO proživljavati iskustva simbolizirana tim tranzitima. Imala sam dosta slučajeva da se vidjelo npr. vjenčanje i rođenje djeteta u oba horoskopa, u isto vrijeme – pa se brzo moglo zaključiti da je to zajedničko vjenčanje i dijete… No, kasnije se uspostavilo da je svaki od njih (s drugim partnerima) prošao kroz to isto iskustvo.

Odgovori

Required fields are marked *.