Astrodrom

psihološka astrologija

Kad se sve složi

| 1 komentar

Još jednom upit u tražilici stranice potakao me da napišem nešto u vezi s traženim pojmom: indikatori braka ili veze u sinastriji. Za one koji ne znaju, sinastrija je grana astrologije koja se bavi uspoređivanjem natalnih karti i analizira kvalitetu odnosa između dvoje ili više ljudi. Zato je i područje interesa mnogih ljudi koji se odluče na astrološke konzultacije. Teorijski, možete usporediti vlastiti horoskop s bilo čijim drugim, od vašeg omiljenog glumca do vašeg kućnog ljubimca. No, hoće li se ta fatalna privlačnost u stvarnosti doista i realizirati, drugo je pitanje. Za to su potrebni još neki drugi faktori.

Uvijek i svugdje se naglašava kako je početak svake astrološke analize natalna karta odnosno natalni horoskop. U natalnom horoskopu sadržani su svi naši potencijali, pokazane naše mogućnosti razvoja na svim područjima života. Tranziti i progresije aktivaraju naše natalne obrasce i potiču ih na izražavanje i realizaciju. Čak i u takvim slučajevima imamo mogućnost izbora – iskoristiti ono što nam dolazi u susret i naučiti novu životnu lekciju ili se jednostavno pokriti preko glave i suočiti se s tom istom lekcijom neki sljedeći put na teži i kompliciraniji način. To je pitanje slobodne volje.

Dakle, recimo da sretnemo nekoga tko nas zainteresira i privuče, emotivno, intelektualno i fizički. Sljedeći korak je izrada horoskopa potencijalne ‘žrtve’ odnosno potencijalnog partnera. Pokaže li sinastrija da naš odnos ima potencijala ne znači da će se oni nužno i realizirati. Jer da bi se neki odnos doista ostvario potrebni su aspekti i u jednom i u drugom horoskopu. Osim ako vi tu romansu ne proživite jedino u svojoj mašti. Sjećam se još iz početaka bavljenja astrologijom kolegice koja je uspješno predvidjela početak svoje nove veze i braka koji joj je slijedio. Jednostavno, vidjela je slične tranzite u vlastitom horoskopu i horoskopu svog budućeg supruga. Kasnije sam i sama nailazila na takve primjere. Sa sigurnošću možete prognozirati početak veze između dvije osobe ako u horoskopu i jedne i druge postoje odgovarajući indikatori za početak veza: aktivirani Mjesec ili Venera, u nekim slučajevima i natalni Mars te, naravno, sedmo polje, planeti koji se u njemu nalaze i vladar/vladari sedmog polja. Kao i kod drugih prognoza, veća je sigurnost da će se ona ostvariti postoji li više indikatora, po mogućnosti kroz različite prognostičke metode.

I na kraju, jedan od najvažnijih faktora u svemu nije astrološki – koliko smo u danom momentu spremni krenuti u vezu. Jer, mnogi romantično maštaju o idealnom partneru/partnericu, a kada im se u životu pojavi netko s kim bi doista mogli realizirati vezu često da se dogodi da pobjegnu glavom bez obzira. Uvijek je lakše maštati nego živjeti život.

1 Comments

  1. Iskustvo mi govori (u poprilično slučajeva) da čak i kada postoje mnogi indikatori bliske veze u sinastriji, uz gotovo jednake tranzite u obje karte – ne mora značiti da će se veza realizirati ili da će te dvije osobe ZAJEDNO proživljavati iskustva simbolizirana tim tranzitima. Imala sam dosta slučajeva da se vidjelo npr. vjenčanje i rođenje djeteta u oba horoskopa, u isto vrijeme – pa se brzo moglo zaključiti da je to zajedničko vjenčanje i dijete… No, kasnije se uspostavilo da je svaki od njih (s drugim partnerima) prošao kroz to isto iskustvo.

Odgovori

Required fields are marked *.