Astrodrom

psihološka astrologija

ŠKORPION – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (8)

| nema komentara

Osmi znak Zodijaka, vodeni Škorpion, vlada u periodu od 24.10. do 22.11. Ovo je znak žestokih, često i ekstremnih emocija, u jednakoj mjeri spreman život dati za onog koga voli, ali i čekati godinama kako bi se osvetio nekome tko ga je tko zna kad povrijedio (taj dotični se toga vjerojatno više uopće i ne sjeća). Upravo ta njegova osobina zna uplašiti neke ljude. Istina je, Škorpionu se ne valja zamjeriti.

Vladavina ovog znaka pada u razdoblju dva pomalo zlokobna datuma – Noći vještica i Dana mrtvih. Utvare u Noći vještica u nama izazivaju strah, a sjećanje na one koji više nisu s nama na blagdan Dana mrtvih podsjeća nas i na vlastitu smrtnost. To nisu teme kojima se većina nas voli baviti. Ali to nisu teme koje su strane Škorpionima. Ovo je znak kojeg privlači sve ono zabranjeno i tabuizirano, koji se neće zadovoljiti površnim objašnjenjima i odgovorima nego će ići u samu srž svake osobe i situacije kako bi je doista spoznao i upoznao. Svjestan je i vlastite mračne strane i želi je istražiti i upoznati kako bi postao cjelovita osobnost.

Škorpion je znak transformacije i regeneracije i bez obzira što mu se u životu dogodilo uvijek nanovo ustaje poput feniksa iz pepela. Iako je ovo znak fiksne kvalitete, dakle osobnost jake volje koja ne odustaje lako ni od čega, kada nema drugog izbora eliminirat će ono ili onog koji stoji na putu njegovog daljnjeg razvoja.

Ono što možemo naučiti od Škorpiona kako smo sami sebi često najveća prepreka za osobni napredak i razvoj i kako spremnost za suočavanje sa svojom tamnom stranom zapravo znači korak prema naprijed, korak kroz transformaciju prema svjetlu i novom životu.

Odgovori

Required fields are marked *.