Astrodrom

psihološka astrologija

Druga žena

| 1 komentar

Zanimljivo je kako se teme same nameću da o njima pišeš. Tako i ova tema. Najprije kroz pjesmu koju sam čula, a onda i kroz film koji sam gledala. Druga žena. Pri tome ne mislim da drugu suprugu nego na ženu koja nije supruga ne djevojka nego – ljubavnica. Ljubavnica kao druga žena postoji valjda otkad je svijeta i vijeka. Svaka žena u toj poziciji ima svoju priču no ja bih ih pokušala sagledati iz astrološke perspektive.

Kada govorimo o vezama u kojima postoji netko treći čija uloga nije ravnopravna kako bi trebala biti u partnerskim vezama – vezama jedan na jedan što je bit sedmog polja partnerstva, braka i trajnih veza, tada ćemo često s vladarom sedmog polja, u sedmom polju ili u aspektu s Venerom pronaći Neptuna ili Plutona. Zašto?

I lako za one koji tu svoju poziciju prihvaćaju praktično i prizemljeno (valjda, one najbolje znaju kako se same se sobom osjećaju), ali što je s onim ženama koje svjesno ne biraju takve odnose no ipak im se događaju. Kada je Neptun upleten u emotivni život govorit će o osobi izraženog idealizma, koja traži svoju srodnu dušu i željna je stopiti se s objektom svoje žudnje. Ljudi s izraženim Neptunom imaju izraženu maštu koja im često služi kao utočište od sive i surove stvarnosti pa tako često i sanjaju o savršenom partneru koji će biti ostvarenje svih njihovih snova. Ponekad se toliko zasanjaju da ih ne zanima ljubavna veza u realnom životu nego je platonski prožive u vlastitoj mašti. Za neke je to možda smiješno i nezrelo, ali za njih je više nego dovoljno. Pored toga, često će se zalijepiti za nekoga tko nije dostupan – nekoga tko je već u vezi ili braku, nekoga tko za njih nije emocionalno zainteresiran ili čak nekoga tko uopće ne zna da oni postoje. U svojoj će mašti zamišljati razne scenarije tog odnosa, tumačiti ponašanje druge osobe na svoj način i vidjeti ili čuti ono što se uopće nije dogodilo.

Kada je u pitanju Pluton, govorimo o osobi koja je u potrazi za dubokim i sveprožimajućim ljubavnim odnosom koji će fatalno promijeniti njezin život. Pluton uvijek grebe ispod površine, do same srži svake stvari, detektirajući sve što je disfunkcionalno. Nije lako biti u vezi s nekim tko ima izražen Pluton u svom horoskopu. Radi se o zahtjevnim i strastvenim osobama, često sumnjičavima, sklonima da kontroliraju svog partnera. A ako u vezi nešto ne štima, analizirat će što se događa i rešetati pitanjima drugu stranu poput kakvog temeljitog policajca. Jednaka je vjerojatnost da se dogodi i drugi scenarij – ako mu nešto u vezi nedostaje potražit će to na drugoj strani i tako postati dio ljubavnog trokuta. Za nekog s jakim Plutonom važan je intenzitet i strast u vezi i pronaći će je na ovaj ili onaj način. Osim toga, privlače ih dramatične situacije, zabranjene stvari i tabui, a to je i biti u vezi s nekim tko nije slobodan. Mada, na umu bi trebali imati i da situacija vrlo lako može izmaći kontroli te da od lovca vrlo lako mogu postati plijen.

Bez obzira na sve čari koje neupitno imaju sve te zabranjene veze, uvijek ih, prije ili kasnije, prati čežnja, patnja, u konačnici razočarenje. Ali baš je to ono što tako silno privlači osobe s ovakvim aspektima. Uzbuđenje neizvjesnosti, strepnja, očekivanja, nadanje da će sutra biti drugačije i da će se dogoditi neki veliki prevrat u njihovom ljubavnom trokutu. No veliko je pitanje što bi se dogodilo da se od druge žene ili, na kraju krajeva, drugog muškarca, odjednom nađu u ulozi ravnopravnog partnera u vezi sa svim onime što ona nosi. Kada su zagrijani za osobu koja je na neki način nedostupna i nemaju na raspolaganju ni njezino vrijeme ni sve njezine emocije, zapravo se osiguravaju od razočarenja i gubitka iluzija o partneru koju neminovno nosi svaka partnerska veza. Kada je vrijeme s nekim ograničeno, uvijek još ima i više nego dovoljno prostora i za sanjanje i za maštanje. A to ono što je ovim osobama potrebno.

One Comment

  1. Već dulje vrijeme intenzivno razmišljam o ovoj temi.

Odgovori

Required fields are marked *.