Astrodrom

psihološka astrologija

Ispod istog neba 2011.

| nema komentara

Nova 2011. godina započinje trećom konjunkcijom Jupitera i Urana po drugi put u znaku Riba s kojom smo se imali prilike susresti i tijekom ove godine. Ovaj aspekt donosi nagle obrate i napetosti, iznenađuje i šokira i naravno, zaključuje uzbudljivu 2010. godinu. Ribe su posljednji znak Zodijaka pa ovu konjunkciju možemo smatrati zatvaranjem jednog ciklusa. Naravno, i najavom početka novog ciklusa.

Za razliku od uzbudljive i stresne 2010. godine, 2011. godinu mogli bismo nazvati godinom novih početaka i utvrđivanja pozicija. Dinamiku će davati Jupiter najprije u napetim aspektima na Saturnom i Plutonom u prvom kvartalu da bi u drugoj polovici godine uskladio svoju ekspanzivne intencije ulazeći u znak Bika i praveći skladan aspekt s Plutonom u znaku Jarca.

Jupiter u vatrenom Ovnu stjegonoša je promjena, vizija, vremena u kojima na prvo mjesto dolazi pojedinac. Sve to bilo lako kada isti taj Jupiter ne bio u kvadratu s Plutonom u znaku Jarca. Pluton u Jarcu transformira lice svijeta još od 2008. godine. Pluton, posebno još u znaku Jarca, simbol je kontrole i represije društva nad pojedincem, ograničavajući mu slobodu u svakom pogledu, opravdavajući to ‘višim ciljevima’. To je bitka koja će dugo trajati jer u Ovnu nije samo Jupiter tijekom sljedeće, 2011. godine nego će sljedećih sedam godina u njemu boraviti i Uran, stavljajući interese pojedinca ili nekih grupa ispred interesa društva kao cjeline.

Jupiter i Uran u Ovnu ići će na ruku, naravno, Ovnovima, ali i drugim vatrenima znakovima Lavu i Strijelcu. Ovna će pritisnuti Saturn iz znaka Vage, kao i Pluton iz znaka Jarca. Saturn u Vagi i dalje će testirati međuljudske odnose, od bračnih do diplomatskih i trebat će mnogo dogovaranja, usklađivanja i kompromisa kako bismo održali odnose do kojih nam je stalo. No možda im ni onda neće biti spasa – onome što je dotrajalo, vrijeme je da dođe kraj. I to je poruka strogog i pravednog Saturna u Vagi koliko god se to nama ne sviđalo. Saturn neće biti tako strog prema Lavovima, dapače, pomoći će im da budu fokusiraniji i koncentriraniji. 2011. godina je dobra za usvajanje nekih novih vještina koje im mogu pomoći kako u svakodnevnom, tako i profesionalnom životu. Inače, Lavovi će u priličnom mjeri tijekom ove godine biti usmjereni na proširenje posla i ostvarenje zacrtanih ciljeva. Također, većina tih planetarnih utjecaja ići će na ruku i razigranim Strijelcima. A oni će stvarno biti razigrani ove godine. Prilika za provod i avanturu će biti, a njihovi doživljaji poticat će njihove kreativne potencijale. Hoće li vlastitu kreativnost doista znati upotrijebiti i oploditi, ovisno je samo o njima. Darovi padaju s neba, ali nešto s njima treba znati i učiniti.

Pluton u Jarcu i dalje transformira sliku svijeta do neslućenih dubina. Jarac je znak koji povezujemo s državnim strukturama, gospodarstvom i ekonomijom, osobama na visokim društvenim i političkim pozicijama. Borba da se realiziraju ili zadrže vlastiti sebični interesi bit će jača nego ikad i neće se birati ni sredstva ni način kako da se dođe do onoga što se zamislilo. Pluton u Jarcu više no ikad naglašava borbu za moć različitih interesnih skupina. Naravno, Pluton transformira i one rođene u znaku Jarca, posebno pripadnike prve dekade. Neki od njih neće moći prihvatiti promjene dok će drugi pak iznenaditi i sebe i druge talentima za koje nisu ni znali da ih posjeduju. Pored Plutona, Jarcima će glavobolje zadavati i Saturn, Jupiter i Uran, dakle, sve u svemu prilično dugačka lista planeta. Uzbuđenja, a ni stresa neće im nedostajati, što na privatnom, što na poslovnom planu. Ukoliko napete okolnosti shvate kao pokretač napretka i vlastitog boljitka, a ne ograničavajući faktor, ostvarit će značajne rezultate na svim područjima života. Lakše će disati druga dva zemljana znaka, Bik i Djevica. Djevica, zato što je Saturn napokon izašao iz njenog znaka i u znaku Vage omogućio pripadnicima ovog znaka da se koncentriraju na konkretne stvari kao što je posao i zarađivanje. Bik, zato što će Neptun u 2011. napustiti znak Vodenjaka i ući u znak Riba i što će se napokon osjećati da su tamo gdje i pripadaju – na zemlji. Još kada sredinom godine Jupiter proviri malo u njihov znak, gdje će im biti kraj?

Jednako uzbudljivo kao i Ovnovima, bit će i Vagama. Bit će ustrajne u nastojanju da sebe stave na prvo mjesto mada to nije u njihovoj prirodi. Njihovi partnerski odnosi bit će prilično nestabilni, s neočekivanima obratima i zapletima, tako da će doista zaključiti kako im je bolje da se oslone na vlastite snage. Ovo je godina za ljubavne avanture, ne za ozbiljne planove. Jednako nestabilni bit će i njihovi obiteljski odnosi pa će im se na trenutke činiti kako se cijeli njihov svijet ruši. Objektivno sve neće biti tako strašno kako će im se činiti, ali doista je vrijeme za radikalne zaokrete i promjene. Tako i zahtjeva Uran u znaku Ovna koji će se vratio na tu poziciju nakon duge 84 godine. Njegov boravak u Ovnu u tom razdoblju označio je period radikalnih promjena i ekstremnih društveno-političkih pokreta (između ostaloga uspon fašizma i nacizma). Nadajmo se da ovaj njegov boravak u znaku Ovna neće krenuti u nekom sličnom smjeru. Boravak Urana u Ovnu odgovara i zračnom Vodenjaku. Sposobnost prosuđivanja i zaključivanja ovog znaka bit će radi toga britkija no inače. Vodenjake će teško biti zadržati na jednom mjestu ove godine jer će stalno negdje lutati u potrazi za zanimljivim sadržajima i ljudima. Društveni život bit će im živahan i raznovrstan no trebali bi naći vremena i za završavanje nedovršenih poslova i odnosa. Odahnut će i Blizanci – zvijezde će im ove godine biti naklonjene. Nadajmo se da će to znati cijeniti i dati od sebe najbolje, posebno na profesionalnom planu gdje imaju priliku unaprijediti svoje pozicije. U tome im mogu pomoći i njihove brojne društvene veze. Na ljubavnom planu neće sve ići tako glatko, a neki od njih mogu se odlučiti i na roditeljstvo.

Neptun će u 2011. godini malko zakoračiti u znak Riba, tamo gdje njegove bazične karakteristike dolaze do izražaja. Nakon visokog napona radi boravka Urana u ovom znaku posljednjih 7 godina, ovo će biti dobrodošla promjena. Osjećat će se kao baš kao ribe u vodi. Svoju sreću mogu okušati u novim poslovnim projektima koji možda uopće neće imati veze s onim što su dosada radili. Važno je da se oslone na svoje vlastite snage i mogućnosti bilo da je riječ o poslu, bilo da je riječ o privatnom životu. Njihovi bližnji mogu ih poprilično razočarati. Kako bi doista i napravili sve ono što su naumili, Škorpionima će biti potrebno puno discipline i organiziranosti. Bilo bi poželjno da se pozabave pitanjima koja su dugo vremena ignorirati ili izbjegavali, svakako prije nego što se Saturn u 2012. godini preseli u njihov znak. Za to će im trebati vrijeme i samoća iako će često u društvu pokušavati zaboraviti što ih doista muči. Rakovi će i dalje imati razloga za kukanje nad svojom sudbinom. No, mogu pokušati promijeniti pristup trenutnoj situaciji i promijeniti ono što ne funkcionira u njihovom životu. A toga nema baš malo. Možda će im najteže pasti porodične nesuglasice radi kojih više ništa više neće izgledati idealno i idilično kao što se to nekad činilo. No, očito je vrijeme da ovaj vodeni znak zauzme zrelije i objektivnije stavove primjerenije stvarnoj situaciji. Nakon prvotnog razočarenja, shvatit će kako zapravo nisu izgubili ništa radi čega vrijedi žaliti te da im promjena otvara mogućnosti za nove i kvalitetnije odnose. U tome im može pomoći i uspjeh na poslovnom planu.

Odgovori

Required fields are marked *.