Astrodrom

psihološka astrologija

Freedom 1/2

| nema komentara

Po tko zna koji put britanski pjevač George Michael je u srpnju ove godine izazvao incident pod utjecajem opijata. Ništa novoga, samo još jedna crtica u njegovoj burnoj biografiji. Ovaj pjevač grčkog porijekla rođen je 25. lipnja 1963. godine u znaku Raka. No, kada pogledamo njegov natalni horoskop vidimo da su stvari daleko složenije nego što smo to mogli zaključiti na prvi pogled. Prvo što nas može zavarati je pozicija njegovog ascendenta (ili podznaka) koji je također u znaku Raka. Neupućeni ili površni promatrač uskliknuo bi: „Evo tipičnog predstavnika Raka!“. Ali kao što rekoh, nije sve onako kao što izgleda.

george michael

Vladar znaka i podznaka je Mjesec koji se, pak, nalazi u znaku Lava. Dakle, slika se bitno mijenja. Za razliku od natalnog znaka i podznaka koji su smješteni u vodenom, introvertiranom Raku (pored toga Sunce je u dvanaestom polju), Mjesec koji vlada s obje te pozicije je u vatrenom, ekstrovertiranom Lavu, željenom pažnje i pozornice, dramatičnom i glasnom, sve ono što smatramo da George Michael zapravo jeste. No, kada gledam njegov horoskop čini mi se da su u njemu pomiješani težnja za isticanjem i uspjehom (Mjesec u Lavu u drugoj kući), ali i potreba da se sakrije od svih i živi neki drugačiji život (Sunce u dvanaestoj kući u Raku). Ono što je zajedničko Raku i Lavu je da su to znakovi tradicionalnih vrijednosti, kojima je obitelj vrlo važna stavka u životu. Za George Michaela, sina ciparskog Grka i Engleskinje, to itekako vrijedi. Osobito je bio vezan za majku, bivšu plesačicu, koja ga je poticala u njegovoj karijeri (Mjesec u Lavu, trigon Jupiter, kvadrat Neptun) koja je preminula 1997. godine što je bio strašan udarac za pjevača.

U djetinjstvu i pubertetu baš i nije bio slika privlačnog muškarca kakvim ga znamo danas, nosio je naočale i imao problema s tenom. Kiron na istaknutoj poziciji u njegovom horoskopu govori o njegovoj različitosti od drugih no kao i svaka pozicija povezana s Kironom ima i svoju drugu stranu – tu je priča o ranjenosti, ali i iscjeljivanju sebe i drugih. Obzirom na ono što se događa u životu ovog pjevača, pitam se da li iz njega progovaraju još uvijek neke stare rane i loša iskustva koje ne može zaboraviti, prihvatiti, prevladati. Tu također možemo dodati i konjunkciju Marsa i Plutona u Djevice, izuzetno kreativnog aspekta, ali koji se lako može pretvoriti u destruktivan i autodestruktivan aspekt. Pluton aspektira čak tri osobna planeta (Merkur, Veneru, Mars) i daje njegovoj osobnosti mračnu notu. Pluton u horoskopu može predstavljati unutarnje demone s kojima se svatko od nas bori i koji uvijek traže priliku kako bi preuzeli kontrolu nad našim ponašanjem. Rekla bih da George Michael itekako ima posla sa svojim demonima i da oni povremeno pobijede i ovladaju njegovom osobnošću.

Posljednje dvije godine (2009. i 2010.) to je još izraženije – tranzitni Pluton u opoziciji s njegovim natalnim Suncem u dvanaestoj kući – doveo ga je do zatvora (dvanaesta kuća je kuća zatvorenih institucija, između ostalog i zatvora). Iz zatvorske ćelije izašao je 11. listopada ove godine, dakle prije desetak dana, baš u trenutku kada je Pluton posljednji, peti put bio u opoziciji s njegovim natalnim Suncem. Nadamo se da je tu njegovoj transformaciji kraj i da će se riješiti duhova prošlosti zauvijek. Tranzit Plutona donosi duboku, korjenitu transformaciju i oslobađa skrivenu energiju i komplekse. Definitivno prilika za novi početak.

I baš kao što kažu njegove dvije pjesme ovo je prilika za slobodu. Uran predstavlja slobodu i slobodni duh u astrologiji. U natalnoj karti George Michaela jedini aspekt koji ima Sunce je sekstil s Uranom. Dakle, razvoj osobnosti i kreativnih potencijala, bazične kvalitete i duhovne spoznaje (što predstavlja Sunce), George može razviti na svoj vlastiti, osebujan način (Uran). To je nešto što je već napravio u svijetu glazbe, preostaje mu još samo napraviti nešto za samog sebe.

Odgovori

Required fields are marked *.