Astrodrom

psihološka astrologija

VAGA – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (7)

| nema komentara

Početkom vladavine znaka Vage ulazimo u jesen i u drugi dio Zodijaka. Prvih šest znakova u velikoj je mjeri bilo zabavljeno sobom, snalaženjem u vremenu i prostoru, usmjereno na preživljavanje i razvijanje sposobnosti za preživljavanje. Zato je u drugoj polovici Zodijaka, koji započinje znakom Vage, došlo vrijeme za upoznavanje svijeta iz drugačije perspektive, socijalizaciju i sparivanje.

Vladavina ovog znaka traje od 24. rujna do 23. listopada što se poklapa sa završetkom žetvenih radova i početkom proslave radi obavljenog posla. To je idealno vrijeme za druženje, flertovanje, pronalaženje bračnog partnera. Iako je Vaga jedini predmet u Zodijaku, najviše od svih dvanaest znakova usmjerena je prema vezama, odnosima, drugim ljudima općenito. To je valjda zato što je ovo znak kojem je potrebna ravnoteža kako bi se osjećao zadovoljnim i sretnim, baš poput vage kojoj su potrebni utezi na obje strane da bude izbalansirana.

Ipak, nije to jedina uloga koju Vaga u Zodijaku ima. Vagu uvijek povezujemo s pravdom i pravednošću. Njezina pozicija omogućuje joj da stvari vidi objektivnije od drugih, a i spremna je saslušati obje strane kako bi pokušala dokučiti što je zapravo istina. Miroljubiva je i taktična osim kada nanjuši nepravdu, onda jednostavno podivlja.

Njezina vladarica je Venera, planet estetike i ljubavi i to se na svakoj Vagi, bilo muškoj, bilo ženskoj itekako vidi. Privlačnog su izgleda i svojom skladnom pojavom privlače pažnju čega su itekako svjesne. Dapače, uživaju u pozornosti koju im pružaju drugi. Iako drugi ljudi zauzimaju središnju ulogu u njihovu životu, ovo nije emotivan znak – Vaga se rukovodi svojim racionalnim procjenama kada donosi svaku važnu ulogu u životu.

I baš to je ono što bismo trebali od nje naučiti – promatrati svijet oko sebe, poslušati svačije mišljenje i shvatiti da su naši odnosi s drugima zapravo ogledalo nas samih, svidjelo se nama u to isto ogledalo pogledati ili ne…

Odgovori

Required fields are marked *.