Astrodrom

psihološka astrologija

LAV – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (5)

| nema komentara

U samoj žiži ljeta vladavina je kraljevskog, ponosnog znaka Lava. Iako su plodovi prirode spremni za berbu, nitko ne razmišlja o poslu već su svi okrenuti zabavi i druženju, užicima i ljenčarenju. Baš poput ovog vatrenog znaka, zar ne?

No Lava ne možemo nazvati lijenim, ovo je znak snažnih individualaca, izražene volje i stavova, naglašene kreativnosti. S druge strane, puno je onih koji ga doživljavaju kao egocentričnog i samoživog, pompoznog i dramatičnog. Istina je i jedno i drugo. Iako se to možda ne bi reklo na prvi pogled, Lav, odnosno pripadnici ovog znaka su pomalo kontroverzni. Zašto? Možda se nama s manje samopouzdanja čini kako Lavovi lako nose svoju osobnost. No je li baš tako? Svakog Lava muči dilema – je li doista tako poseban kao što se nastoji predstaviti ili se iz aviona vide njegove osobne dileme. Kada razmišljam o ovom znaku, posebno o njegovim muškim predstavnicima, uvijek mi na pamet padne lav iz Čarobnjaka iz Oza, strašan i agresivan na prvu loptu, a zapravo plah i osjetljiv kada ga bolje upoznamo.

Potraga za vlastitim osobnim središtem svakog astrološkog Lava neizvjesna je poput potrage lava iz filma za svojom vlastitom hrabrošću. I svaki je Lav pronađe onda kada se najmanje nada. Uglavnom u trenutku kada otvori svoje srce i dozvoli da ga ono vodi. Kada se to dogodi onda imamo priliku vidjeti pravog srčanog Lava na djelu. Onog koji je spreman suočiti se sa svakim izazovom, neustrašivo i borbeno. Lava kojeg možemo slijediti i u kojeg se možemo pouzdati u svakom trenutku.

Odgovori

Required fields are marked *.