Astrodrom

psihološka astrologija

Drugi val – još malo o Saturnu u znaku Vage

| nema komentara

Kada je Saturn ušao u znak Vage prošle godine pisala sam o efektima koje bi mogao prouzročiti na globalnom planu. Međutim, prirodni horoskop je pokazao kako uvijek i ponovo djeluje. Nažalost, jedan od efekata Saturna u znaku Vage je povećan broj razvoda (baš me zanima što će statistike reći za ovu godinu što se toga tiče). Prvi put mi je to doprlo do svijesti kada sam susrela čak nekoliko svojih poznanika koji su se razveli ili prekinuli dugogodišnje veze, a također možemo primijetiti kako se i medijski eksponirani parovi učestalo razvode i to također nakon dugogodišnjih veza/brakova (na primjer Susan Sarandon i Tim Robbins nakon 21 godine veze). Saturn u Vagi je učinio svoje. Pod ono što nije kvalitetno treba podvući crtu i završiti to. Pritisak materijalne realnosti jači je od emocija.

Zašto Saturn u znaku Vage djeluje na ovaj način? Znak Vage je sedmi znak Zodijaka, znak u kojem se prvi put na ravnopravnoj razini susrećemo s vanjskim svijetom. Lekcija prvih šest znakova je osobno osposobljavanje koje nas čini spremnima za ulaženje u partnerske odnose s drugim ljudima. Sedmi znak odnosno sedmo polje nije samo polje braka i trajnih emotivnih veza nego i poslovnih partnerstava, tako da se djelovanje Saturna može osjetiti i na poslovno-partnerskom planu.

Saturn baš nije omiljeni planet niti kod astrologa, a još manje kod ljubitelja astrologije. Strog i zahtjevan, donosi pred nas lekcije koje moramo više ili manje uspješno savladati. Neke od nas to toliko uplaši tako da na sam spomen Saturnova imena bježimo glavom bez obzira. Ovaj planet materije dobro prostudira ono na što naiđe. Sada, u znaku Vage, predmet njegovog proučavanja su veze, brak, pravo, zakoni, ugovori, dogovori, pregovori, sve ono čime prirodno vlada znak Vage.

Ipak, nije ni Saturn tako strašan kao što izgleda. Da, donijet će krize u naše odnose. Da, zapitat ćemo se možda što radimo s našim partnerom/partnericom. Da, poželjet ćemo sve ono što nam smeta kod muža/žene zauvijek zaključiti potpisom na presudi o razvodu. Da, zažalit ćemo što smo ikad pozvali tu osobu na spoj. Da, ozbiljno ćemo razmišljati o celibatu. Ipak, jedno ne smijemo zaboraviti. Saturn je vladar vremena i svaka odluka koju donesemo u periodu kada se on nalazi u znaku Vage, a tiče se odnosa, mora biti trezvena i promišljena, u skladu s prirodom ovog planeta. Saturn je vladar procesa kristalizacije pa tako i svaka naša odluka treba biti donesena kada se situacija u potpunosti iskristalizira, kada smo posve sigurni da se nema što više ni dodati ni oduzeti. A to znači kako problemi koji imamo ili ćemo imati u vezama nisu nužno permanentni i nerješivi. Ako je materijal od kojeg je napravljena veza čvrst i dugotrajan (ako su horoskopi partnera usklađeni i povezani) izdržat će djelovanje tranzita i tako ´strašnog´ planeta kao što je Saturn.

Saturn je planet koji diferencira, zaokružujući jedan i započinjući novi životni ciklus. Na kraju svakog takvog ciklusa zbrajaju se pozitivni i negativni bodovi, podvlači crta, svode računi. Tako je i s našim osobnim vezama. Neke od njih neće izdržati sud strogog učitelja, neke će dobiti još jednu priliku za novi početak, a ne zaboravimo kako će Saturn nagraditi one koji su bili vrijedni i marljivi učenici. Nakon borbe, teškoća, truda i raznih drugih Scila i Harbida u njihovoj vezi napokon će zasjati sunce.

Odgovori

Required fields are marked *.