Astrodrom

psihološka astrologija

Dobar, loš, zao

| nema komentara

Dobar ili loš horoskop? Što to zapravo znači? Znate li to objasniti i argumentirati? Ne? Netko vam je rekao da je nešto u vašem horoskopu dobro ili loše? Čak i danas nakon toliko pročitanih knjiga, toliko analiziranih horoskopa, dosta ću teško reći da je neki horoskop dobar ili loš. Zato što smatram da izrazito loš ili dobar horoskop skoro da ne postoji. Dat ću vam argumente za to.

Pod pojmom dobar horoskop obično se smatra onaj koji nema tzv. loših aspekata. Pišem tzv., odnosno takozvanih jer doista tako i mislim. Ti «loši» aspekti obično su – sad ću malo upotrijebiti stručne terminologije – kvadrati i opozicije. Međutim, te aspekte (ili još ipak da budem malo jasnija međusobne odnose među planetima) ja bih puno prije nazvala napetima, dinamičnima, pokretačkima. U životu vas ne pokreće mrkva nego puno češće batina.

Za vlasnike tzv. «dobrih» horoskopa, onih bez loših aspekata, govore da je im u životu sve manje-više bogom dano. Horoskop samo sa skladnim aspektima doista je dar s neba, ali… Doista moram tu napisati to veliko ali. Obično takav horoskop imaju oni koji su mnogostruko talentirani, paženi i maženi od svih, odrasli držani kao malo vode na dlanu, inteligentni, zgodni… Ako je vaš horoskop takav to znači da vam se doista posrećilo. Nažalost, u većini slučajeva osobe s takvim natalnim kartama ne ostvare osobita postignuća u životu. Nošeni na krilima svoje vlastite sreće i osobitosti, imaju dojam da se ne moraju ni za što truditi. Ništa ih na to ne tjera. Nema batine.

Nasuprot tome, izuzetno napeti, tzv. loši horoskopi govore o velikim krizama, unutarnjim i vanjskim borbama i sukobima, govore o nekome tko se u životu morao suočiti s usponima i padovima. Nekome koga život nije mazio. U takvim slučajevima postoje dva puta. Jedni su oni koji se neće potruditi nadvladati svoje sukobe i ograničenja pa će ih isti slomiti. A oni drugi su moja omiljena vrsta. Borci. Žestoke cure/momci. Spremni suočiti se sa sobom. Velike hrabrosti. Jer nemojte misliti da je put do pronalaženja smisla u životu i spoznavanja samog sebe lagan. A ne. Uspješni i ispunjeni su oni koji uspiju prihvatiti sebe – i svoju dobru, ali posebno svoju mračnu stranu. Jer onaj koji ne poznaje svoj vlastiti mrak ostavljen je na milost i nemilost svojim unutarnjim demonima. A kako poslovica kaže: Kada izrekneš ime svog demona, on gubi svoju moć.  Pokušajte. Funkcionira. Nemojte da vas vaši strahovi drže na uzdi. To su učinili i oni uspješni «negativci» u ovoj priči. Ušli u svoj vlastiti mrak i upoznali ga. I ustanovili da i nije tamo tako mračno kako im se činilo. Kroz katarzu postali su jači, kvalitetniji, sretniji. Pogledajte horoskope ljudi koji su ostavili traga u povijesti – puni su napetosti. Budite zahvalni ako je takav i vaš horoskop. To znači da imate potencijala za razvitak i napredak. Iskoristite to.

Horoskop koji ste «dobili» ili koji «imate» je poput karata u nekoj napetoj kartaškoj igri. Netko s dobrim kartama možda neće pobijediti dok će netko s ne tako dobrima maestralno igru okrenuti u svoju korist. Takvi su i vaši horoskopi. Sve je ovisno o tome kako ćete odigrati svoju partiju.

Odgovori

Required fields are marked *.