Astrodrom

psihološka astrologija

Par iz snova – Angelina Jolie i Brad Pitt

| nema komentara

Dakle, o njima se piše puno i previše. Još od onog trenutka kada su tabloidi namirisali da se među njima nešto događa. Saturn u tranzitu pri kraju znaka Raka aspektirao je i Angelininu Veneru u Raku (konjunkcija) i Bradovu Veneru (a i Mjesec) u Jarcu (opozicija). Takvi tranziti uvijek su signal za preispitivanje osobnog vrijednosnog sustava te partnerskih odnosa. Tako je i izvana savršeni holivudski brak Brada Pitta i Jennifer Aniston nakon susreta Brada i Angeline puknuo po šavovima. Astrološki, ipak sve nije bilo onako kako izgleda. Jer ono što Saturn dotakne mora pokazati kako je stabilno i kvalitetno. Brak Aniston-Pitt očito nije bio takav.

S druge strane, veze koje započnu s tranzitom Saturna prema Veneri ili planetu vladaru sedmog polja možda ne počinju u idealnim uvjetima no imaju šansu da opstanu. Čini se da je tako i s vezom ovog para. A zapravo sam više htjela pisati o njihovoj sinastriji nego o tranzitima. Sinastriji, koja prilično jasno govori o elementima koji astrološki povezuju ovaj par.

Ako krenemo s međusobnim pozicijama Venere koju sam spomenula već na samom početku vidimo kako je Angelinina pri kraju znaka Raka, na samom njezinom ascendentu. Između ostaloga, Venera kao simbol sklada i ljepote, daje Angelini privlačnost i pomalo egzotičan izgled što nije nimalo neobično jer je Venera u napetom aspektu s Uranom iz znaka Vage, zaslužnom za ono što je lijepo, a što se odmiče od uobičajenih estetskih kriterija. I inače ta kombinacija, kao i pozicija Angelininog Mjeseca u znaku Ovna (drugi ženski planet) izazivaju u njoj osjećaj ambivalentnosti što se tiče životnog stila te izražavanja ženskog/ženstvenog aspekta njezine osobnosti. Da li biti supruga i majka (Venera u Raku) ili voditi divlji i neobuzdan život bez obaziranja unatrag ne znajući nikad što će biti sutra (Mjesec u Ovnu, konjunkcija Jupiter). Majčinski instinkti i želja za avanturom sudaraju se u horoskopu ove osebujne glumice. Tu je i snažan utjecaj njezine pokojne majke (Mjesec je visoko u horoskopu, gotovo na samoj osi MC-a) za kojom Angelina i danas žali.

angelina jolie

Njezina Venera u Raku je u opoziciji s Bradovom Venerom i Mjesecom u znaku Jarca. Opozicija je aspekt osvještavanja, suočavanja, konfrontiranja. No istovremeno planeti u opoziciji međusobno se nadopunjavaju i uče jedna od druge. U ovom aspektu opozicije u sinastriji jedna je a priori dobitna kombinacija – Venera u aspektu s Mjesecom. Ovaj aspekt je magičan, kreator kemije između dvoje ljudi, koji su jedno drugom privlačni, koji se razumiju bez previše riječi i objašnjavanja. Osim toga, ne treba zanemariti kako je Venera u Jarcu jednako tradicionalna i obiteljski nastrojena kao i Venera u znaku Raka – idealna kombinacija za brak i djecu, pravac u kojem je veza ovog para vrlo brzo krenula. Ni godinu dana nakon početka njihove strastvene veze u siječnju 2006. godine, objavili su kako je Angelina u blaženom stanju.

Bradovi Mjeseci i Venera nalaze se u konjunkciji s osi Angelinina sedmog polja. Sedmo polje je polje braka i trajnih veza te ova konjunkcija u sinastriji dodatno djeluje poput ljepila u njihovom odnosu. Također njezino sedmo polje u znaku Jarca  što govori kako je potreban stabilan i zreliji partner što je našla u dvanaest godina starijem Bradu s izraženim znakom Jarca u svom natalnom horoskopu. Slično vrijedi i za Brada – njegovo sedmo polje nalazi se u znaku Blizanaca – Angelininom natalnom znaku – pa se njezino Sunce i Merkur nalaze tamo. Kako god okrenemo i što god novine pisale, oni su par koji se prilično dobro nadopunjuje.

brad pitt

Naravno, kao i svaka druga veza i ova ima svoje slabe točke. Iako su Angelinini planeti u vatrenom Ovnu usklađeni s Bradovim vatrenim Suncem u znaku Strijelca, istovremeno su u napetom aspektu s njegovim planetima u znaku Jarca. Eksplozivni i kolerični Angelinini Mjesec i Mars u znaku Ovna u kvadratu su s flegmatičnim Bradovim Merkurom i Marsom u znaku Jarca. S njezinim naglim, neobuzdanim i žestokim reakcijama sigurno se nije jednostavno nositi nekome poput Brada koji je u svojim spontanim reakcijama (Mjesec u Jarcu) prilično oprezan i suzdržan.

Ulazak Saturna u znak Vage za njihov odnos predstavlja direktnu ugrozu (kao i uostalom za sve druge partnerske odnose) jer direktno aspektira i Mjesec i Veneru i u njegovom i u njezinom horoskopu te vladare sedmog polja. Slično djeluje i na njihov kompozit. Ipak, novinari su ih malo prerano rastavili. Što će biti s njima i kako će se razvijati njihova veza pokazat će 2011. i 2012. godina kada tranzitni Saturn bude u egzaktnim napetim aspektima na njihove natalne astrološke pozicije.

Odgovori

Required fields are marked *.