Astrodrom

psihološka astrologija

Koji sam znak?

| nema komentara

Oni rođeni na ´prijelazu´ iz jednog u drugi znak često se pitaju kojem Sunčevom znaku zapravo pripadaju. Jedni izvori kažu jedno, drugi pak drugo. I jedni i drugi su u pravu. Krećući se oko Sunca Zemlja ne putuje točno 365 dana nego nešto malo više što se korigira svake četiri godine takozvanom prijestupnom godinom, a radi toga i Sunce ulazi svake godine u različito vrijeme u svaki znak Zodijaka. To se možda najbolje vidi u proljeće koje nekad započinje 21.03., a nekih godina 20.03. Ove godine, na primjer, Sunce ulazi u znak Ovna odnosno proljeće započinje 20. ožujka u 18 sati i 33 minute po našem lokalnom vremenu Zato i postoje takvi različiti podaci kada su u pitanju vladavine znakova.

Oni rođeni na prijelazu između dva znaka zbunjeni su i kada nemaju mogućnosti upitati nekog astrologa za stručnu pomoć odnosno točno izračunavanje pozicije njihovog Sunca najčešće čitaju tumačenje osobina i za jedan i za drugi solarni znak ili izaberu da budu onaj čije im se karakteristike više sviđaju. Ipak, naše natalno Sunce je tamo gdje je, sviđalo se to nama ili ne. Svoju vlastitu prirodnu odnosno prirodu svog natalnog znaka nije uvijek lako prepoznati i osvijestiti – puno je lakše živjeti na vanjskim (podznak) ili instinktivnim (Mjesec) dijelovima vlastite astrološke karte. Prepoznavanje i osvještavanje svoje istinske prirode simbolizirane pozicijom Sunca u horoskopu proces je koji traje cijeli život i vrlo je sličan onome što Jung naziva individuacijom.

Za razliku od kuća, čije su granice ´mekane´, granice među znakovima su jasne i čvrste. Razloga za sumnju kojem znaku pripadate nema posebno kada ste rođeni unutar prvog stupnja nekog znaka – na početku znaka njegove osobine dolaze posebno do izražaja – nema izrazitijeg Ovna, Bika ili Raka od onog rođenog na samom početku znaka (pod uvjetom da znate kom znaku doista pripadate). Ipak, kada ste rođeni posljednjih dan-dva vladavine nekog znaka stvari nisu tako jednostavne. Tada vaš osjećaj identiteta neće baš biti tako jasan – kraj svakog znaka u sebi ima nešto nejasno i neodređeno, slično maglovitom utjecaju Neptuna. Nećete se osjećati poput pripadnika znaka u kojem ste rođeni, ali nećete se previše ni prepoznati u znaku koji dolazi sljedeći. Potraga za identitetom u ovakvom slučaju može biti dugotrajna i mukotrpna. Ipak, kako god okrenete spoznavanje sebe je proces koji traje dok god dišemo – uvijek ima još neki neistraženi dio naše vlastite osobnosti koji izroni iz sjene.

Ipak kako bi ova potraga barem donekle bila lakša posjetite ovu stranicu na kojoj ćete pronaći precizan odgovor koji ste zapravo znak.

Odgovori

Required fields are marked *.