Astrodrom

psihološka astrologija

Bliske veze i osobna transformacija

| nema komentara

Ako analiziramo bliske veze iz astrološke perspektive većinom ćemo prvo pogledati poziciju sedme kuće i njezinu prirodnu vladaricu, Veneru. Sedma kuća je dio horoskopa u kojem se susrećemo s vanjskim svijetom, u kojem tražimo ono što mislimo da nam nedostaje, polje koje opisuje naše partnerske odnose – sentimentalne i poslovne.

Ono što veze sedmog polja razlikuje od neobaveznih odnosa petog polja je upravo taj njihov javno-socijalni aspekt. Ne zaboravimo Saturn je egzaltiran u sedmom polju prirodnog horoskopa što govori kako u ovakvim odnosima postoje utvrđena pravila odnosno prava i obaveze stranaka to jest osoba uključenih u ovakve veze. Naravno, sedma kuća je i kuća braka, a što je brak nego ugovor između dvoje ljudi kako će se voljeti, paziti i poštovati kako u dobru tako i u zlu? Brak se sklapa u prisutnosti svjedoka, dakle, javan je čin koji zahtjeva i javnu potvrdu kako od svjedoka tako i od za to ovlaštene osobe – matičara ili svećenika.

Kada se osvrnemo u prošlost vidimo kako je brak uglavnom bio dogovoren – sklopljen ili radi ekonomskih ili radi političkih razloga. Dvoje mladenaca trebali su ujediniti i povećati moć koju su imale njihove obitelji. Dolaskom modernijih vremena, većim osobnim slobodama te idealom romantične ljubavi, stvari su se promijenile. Danas, u modernim društvima, u brak se ulazi radi ljubavi odnosno osjećaja kako partner ispunjava naša očekivanja od partnerskog odnosa, ali nemojmo zanemariti kako se ponekad iza velikih riječi o ljubavi kriju posve prozaični interesi.

Ipak, pravo prožimanje s partnerom možemo vidjeti promotrimo li ono što se nalazi u osmom polju horoskopa. Tamo se događa moćna emocionalna, energetska i seksualna interakcija između dvoje ljudi. Za razliku od javnosti i izloženosti tema sedmog polja, u osmom polju sve je intimno i skriveno – za svih osim za partnera. Zapravo se baš u partnera mora imati povjerenja i to toliko da se ogoli preda njim do kraja i u doslovnom i u prenesenom smislu. Naravno da to otvaranje i razotkrivanje nije niti malo ugodan proces. U tom procesu na površinu izlaze mnogi strahovi, kompleksi, očekivanja, uglavnom psihički sadržaj za kojeg uopće nismo imali pojma da je dio nas. Međutim, upravo radi intenziteta i izloženosti ovakvih procesa, oni svakog duboko transformiraju, u potpunosti u skladu s škorpionskom prirodom osmog polja i njezinog prirodnog vladara Plutona.

U procesima osmog polja moramo se odreći nekog dijela sebe, u nekom svom segmentu umrijeti no svaka smrt osmog polja istovremeno je i novo rađanje koje rezultira svjetlom spoznaje u devetom polju horoskopa. Kako god okrenemo, bliske partnerske veze utječu na nas u nesagledivom i nepredvidivom razmjeru. Svatko od nas može napredovati i razvijati se kao jedinka no u odnosima osobni razvoj ide brže i intenzivnije. To je zato što svaki osobni odnos služi poput zrcala u kojem možemo ogledati sve naše prednosti i nedostatke, a naš partner može nam biti poticaj da od sebe napravimo više i postanemo potpunije osobe.

Odgovori

Required fields are marked *.