Astrodrom

psihološka astrologija

Fatalne inkonjunkcije

| nema komentara

Kada govorimo o kategorizaciji astroloških aspekata astrolozi se još uvijek ne mogu složiti gdje bi svrstali inkonjunkciju. Neki joj daju veliku važnost i svrstavaju je u glavne aspekte dok drugi smatraju kako njezino djelovanju u horoskopu i nije toliko izrazito te je svrstavaju u manje važne aspekte drugog reda. Kako god, ne možemo poreći da nešto ´ima´ u tom aspektu koji pod kutom od 150 stupnjeva povezuje znakove nesrodne i po elementu i po kvaliteti.

Upravo zato, njezin učinak se tumači kao nejasan, određen, nedefiniran, a opet s druge strane stresan i ometajući. Dva znaka ili dva planeta u inkonjunkciji jedno za drugo su nepoznat, ali privlačan teritorij. Uostalom, ne bazira li se većina naših fascinacija drugim ljudima njihovom neuhvatljivošću i nedokučivošću? Istovremeno, veze s takvim osobama izvor su napetosti i stresa i često nepotrebnih komplikacija u životu.

U svojoj knjizi Aspekti u astrologiji britanska astrologinja Sue Tompkins govori kako je aspekt inkonjunkcije po Sunčevom znaku drugi po redu po učestalosti kada su u pitanju partnerski odnosi, odmah nakon (logično) opozicije. I doista, promatrate li malo parove oko sebe vidjet ćete kako te mnoge naizgled nepovezive i nespojive kombinacije funkcioniraju dugo vremena čak da i samim sudionicima takvih veza nije jasno kako.

Kako? Pa u pitanju je ta fatalna privlačnost međusobne konjunkcije. Parovi koje sam najčešće sretala su Ribe i Vage, Lavovi i Jarci, Blizanci i Jarci. Ovi parovi su svoje veze opisivali kao često složene, na trenutke nepodnošljive, ali su se uvijek i uvijek ponovo vraćali u zagrljaj svojem partneru iz inkonjunkcije. Inkonjunkcija je prvenstveno aspekt prilagođavanja, a upravo je prilagođavanje način na koji najviše i najbrže učimo u životu.

Kako god, život nije strogo kontrolirana i isplanirana stvar, puno je češće nepredvidljiva i opasna igra. Tako nas on često uplete u komplicirane odnose inkonjunkcije u kojima imamo priliku učiti i rasti.

Odgovori

Required fields are marked *.