Astrodrom

psihološka astrologija

Solarni povratak

| nema komentara

Ovaj izraz relativno se često čuje kod klijenata kada zakazuju astrološku konzultaciju. Oni koje ne zanima njihova natalna karta nego ono što im donosi budućnost odnosno godina koja je pred njima, mnogi od njih, iz meni nepoznatog razloga iako ne i pogrešno, nazivaju solarnim povratkom. Neobično je kako je stručan astrološki izraz došao do tolikih korisnika astroloških konzultacija i uvriježio se u njihovoj komunikaciji.

No što je zapravo solarni povratak? Baš kao što mu i samo ime govori radi se o točnom trenutku kada se svake godine Sunce vrati na točnu poziciju (u stupanj, minutu i sekundu) koje je imalo u trenutku vašeg rođenja. Za taj se trenutak izračuna horoskop koji nazivamo horoskopom solarnog povratka. Možemo ga nazvati mini-horoskopom za razdoblje od jednog do drugog rođendana koji pokazuje naglašene astrološke trendove za taj period. Horoskop solarnog povratka možemo promatrati kao zasebnu cjelinu no kao i kod većine drugih prognostičkih metoda, poželjno ga je usporediti s natalnim astrološkim pozicijama.

Kao što mu i samo ime kaže, u solarnom horoskopu najvažnija je pozicija Sunca kao i njegovi aspekti s ostalim pozicijama u solarnom horoskopu. Položaj Sunca u nekoj kući solarnog horoskopa dat će području koje ta kuća predstavlja posebnu važnost. Na primjer ako je u horoskopu solarnog povratka Sunce u sedmom polju, u toj solarnoj godini naglašeni će biti odnosi s drugima na partnerskoj razini i na privatnom i na poslovnom planu ili će osoba biti osobito izložena oku javnosti radi nekog razloga. Druga važna stvar je i pozicija ascendenta solarnog povratka naspram natalne karte – ona će označiti drugi fokus događanja za tu solarnu godinu i upotpuniti astrološku prognozu. Posebno su važne godine kada se ascendent solarnog povratka nađe u istom znaku kao i natalni ascendent – to su obično godine kada se događa nešto važno na osobnom planu i kada nas prati iznimna probitačnost i karizma.

Ipak, horoskop solarnog povratka nije jedino što nam nudi astrološka prognostika. Za preciznije rezultate kada je u pitanju analiza budućih trendova važno je ovu tehniku kombinirati s drugima poput planetarnih tranzita, progresija, direkcija… Tek kada se neki budući trend potvrdi pomoću više metoda astrološkog prognoziranja možemo sa sigurnošću govoriti o njegovoj realizaciji. Pa čak i tada trebamo biti oprezni s iznošenjem svoje prognoze. No pristup klijentu i način prezentacije astrološke analize tema su za neki drugi put…

Odgovori

Required fields are marked *.