Astrodrom

psihološka astrologija

BLIZANCI – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (3)

| 1 komentar

Treći po redu u Zodijaku je znak Blizanaca. Iako je Zodijak po samoj definiciji životinjski krug što je doslovni prijevod te riječi u njemu se nalaze i ljudski likovi (Blizanci, Djevica, Vodenjak) i jedan predmet (Vaga). Prvi čovjekoliki znak su Blizanci. Nakon osvajanja novih terena u znaku Ovna te brige za primarne životne potrebe o kojima se brine znak Bika, u znaku Blizanaca došlo je vrijeme za razvoj komunikacijskih sposobnosti, razmjene i trgovine.

Od ovog kasnoproljetnog znaka koji vlada od 22.05. do 21.06. učimo se interakciji s okolinom, promatranju i učenju o onome što se oko nas događa. Blizance smatraju nestalnim i promjenjivima no upravo je to njihova uloga u Zodijaku – da budu pokretni, dinamični, da prenose i razmjenjuju informacije, da posreduju. Upravo takve osobine ima i njihov vladar – Merkur, čija je glavna funkcija u svijetu mita bila da bude glasnik bogova, njihov posrednik u komunikacija s ljudima.

U razvojnom smislu osnovna uloga znaka Blizanca je učenje. I to na onoj običnoj, svakodnevnoj razini. Znak Blizanaca uči promatrajući i – oponašajući. Na taj način uči se govoriti i ponašati. Kasnije, sve takve vještine koristimo automatski, bez razmišljanja. Na primjer, kada učimo voziti automobil, treba nam puno truda i koncentracije kako bismo izveli najjednostavnije operacije. Vremenom i iskustvom vozimo gotovo automatski, bez previše mentalnog napora.

Doba godine u kojem vlada znak Blizanaca živahno je razdoblje, prepuno raznovrsnih aktivnosti. To je vrijeme kada se puno družimo i izlazimo, pokretni smo i puni planova. Za one mlađe dobi, to vrijeme kada završava škola ili se privode kraju neke druge obrazovne aktivnosti.

Mada im često zamjeramo njihovu površnost i nestalnost, a osobito ono što doživljavamo kao njihovu dvoličnost, oni su zapravo itekako svjesni kako je cijeli naš svijet prožet dvojnostima, kako oko nas, tako i u nama samima.

One Comment

  1. Vrlo dobar opis Blizanaca. Međutim, dodao bih da Blizanci nisu ni malo dvolični. Posjeduju izuzetan osjećaj za čast, važna im je ispravnost u odnosu prema svoj mogućoj okollini, a jednako tako i okoline prema njima. Od okoline primaju informacije, a jednako tako ih i daju. Sve informacije analiziraju i analiziraju i opet analiziraju, spremaju ih u mozak u obliku slika, koje sadrže i boje i tonove i osjećaje. Zapravo, spremaju podatke, a u trenutku kada im zatrebaju, lako ih vade iz mozga, iz milion ladica te stalno nanovo ispravljaju slike i pročišćuju ih, što im daje veliku moć – mudrost i visoku analitičku inteligenciju. Vođeni su matematičkom, doslovno Boolovom algebrom logike i na taj način procesuiraju sve podatke i memorijske dugoročne slike, pa uz čvrsto donošenje odluka kroće kroz život. Pri tome, odluke su promjenjive, iz razloga što analiza donosi nove potrebne podatke i informacije, pa se sukladno inputu mijenja i odluka pa i output.
    Dakle vječna dinamika. A da bi sve to bilo moguće kvalitetno i dovoljno brzo obrađivati, Blizancima je podaren mozak, koji ima funkcionalnost poput višeprocesorskog računala. U isto vrijeme može obavljati više različitih logičkih procesa i donositi različite odluke. Okolina koja nema te mogućnosti, vrlo često upravo takve faze vide poput dvoličnosti i tu griješe. Pretjerani osjećaj za čast, ogromna obzirnost, uz neoboriv osjećaj za pravdu, poput Vage, Blizancima ne dozvoljava da budu loši ljudi i da čine loše stvari, pa tako ni da budu dvolični. Oni su dinamični, a nikako dvolični.
    Dodao bih da zbog te dinamičnosti, Blizanci nisu pretjerano uporni. Vuče ih da upoznaju nove stvari, čim saznaju da znaju dovoljno o nečemu. Ali i ta znanja stalno nadopunjuju. Što su stariji, to više znaju i to su mudriji. Sva ta mudrost, stavlja im logički racio na vrh postojanja i osjećaji postaju potisnuti u drugi plan. Od tuda, uz vječnu dinamiku, nastaje površnost osjećaja u njih, odnosno postaju manje bitni. Bitno je napomenuti da su Blizanci sa svojom sinusoidnom frekvencijom kompatibilni sa ostalim zračnim znakovima, kao i slični sa vatrenim, a manje, ili nikako slični sa zemljanim i vodenim. Dakle njihova frekvencija je prilagođena dugoročnim planiranjima i analizama, sa izbjegavanjem odlučivanja u momentima. Ne žive u momentima, nego sve promatraju kroz duge vremenske periode u nazad, kao i u naprijed (prošlost i budučnost).
    Upravo ta frekvencija amplitude, podudara se sa Vaginom, Lavljom i Vodenjakovom, najčešće i to stvara povezanost između tih znakova u svim zonama. Design, boje, sva osjetila, logika, život u dugim vremenskim periodama, planiranje, sve se prekrasno podudara i Blizance ćete najčešće naći upravo u vezama sa ta tri znaka.
    Moja subjektivna procjena je da je Blizanac najkompliciraniji znak Zodijaka, uz Ribe i jedino Vagina logika i osjećaj za pravdu i čast, uz obzirnost i puno još drugih osobina sadržane u istim frekvencijama, kompatibilno u 100%-tnom obliku povezuju ta dva znaka do savršenstva.
    Ovdje se može još puno razjasniti i napisati o Blizancima, pogotovo ako se na sve karakteristike pristupi matematički, fizikalno i logički, uz adekvatne struke i znanja. I bilo bi prekrasno Astrologe, Matematičare, Fizičare i neizostavno Informatičare, uz medije iz svakog predstavnika znaka, skupiti u tim i napraviti znanstvenu analizu, koja doista o ovome svemu ima puno za reći. Preduvjet: mediji moraju biti svjesni sebe, da bi predstavljali svoj znak, a moraju imati i puno znanja o drugima, kako bi uočii bitne razlike.

Odgovori

Required fields are marked *.