Astrodrom

psihološka astrologija

Slučaj Roman Polanski

| nema komentara

Roman Polanski, i kao filmski redatelj i radi svoje osobnosti te životne priče dostojne nekog uzbudljivog scenarija, privlači konstantnu pažnju javnosti otkad se pojavio u svijetu filma. I ovi recentni događaji dodaju ulje na vatru u cijeloj priči.

Dakle, Roman Polanski rođen je u obitelji poljsko-ruskih korijena. Kako mu se obitelj zatekla u Poljskoj tijekom drugog svjetskog rata, tako je Polanski kao dijete proveo nekoliko godina u krakowskom getu iz kojeg je uspio pobjeći te tako kraj rata dočekati na seoskom imanju. Nažalost, u vihoru rata, majka mu je stradala u koncentracijskom logoru. Ti okrutni uvjeti odrastanja vidljivi su u njegovom horoskopu – u četvrtom polju nalazi se Saturn u svom sjedištu u znaku Vodenjaka, kao i Pluton u opoziciji s IC-om. Inače, Pluton se nalazi u konjunkciji s Mjesecom na samoj osi desetog polja pokazujući snažan često i fatalan utjecaj žena u njegovom životu – počevši od majke stradale u logoru, mučki ubijene druge supruge glumice Sharon Tate i na kraju krajeva nepromišljenog seksa s maloljetnicom koji ga je skupo koštao.

U Lodzu u Poljskoj završava filmsku školu 1959. godine. Svojim prvim dugometražnim filmom Nož u vodi 1963. godine biva nominiran za Oscara za najbolji strani film. Tijekom šezdesetih snima nekoliko filmova u Engleskoj. Posljednji od njih, Bal vampira, pokazao se sudbonosnim za njegov privatni život – na setu je upoznao američku glumicu Sharon Tate koja mu je postala drugom suprugom. Dane provedene s njom opisuje kao najsretnije u svom životu. Nažalost, uz Sharon Tate vezana je i stravična priča – 09. kolovoza 1969. ona je, zajedno s njihovim prijateljima, ubijena u osmom mjesecu trudnoće od strane ´obitelji´ Charlesa Masona u njihovom domu u Los Angelesu. Tranzitni Pluton na njegovoj Veneri i Jupiteru u dvanaestom polju kao najava sudbonosnih i neizbježnih događaja te tranzitni Neptun u kvadratu s njegovim natalnim Suncem kao anđeo na ramenu koji ga je sačuvao od iste sudbine astrološki su signifikatori tog njegovog životnog perioda. Jer Polanski je igrom slučaja zakasnio na avion kojim je trebao doputovati kući…

1977. godine optužen je radi spolnog odnosa s maloljetnicom nakon pritvora bježi iz Sjedinjenih Američkih Država u Francusku čiji je državljanin. Od 1978. nije kročio nogom na američki teritorij. Svoj rad nastavio je u Europi, putujući između Francuske i Poljske, a 2002. godine osvaja kansku Zlatnu Palmu te Oscara za najbolju režiju koji u njegovo ime preuzima Harrison Ford. Jupiter u njegovom natalnom znaku Lava kroz deseto polje njegovog horoskopa očito je učinio svoje, podržan od Saturna iz Blizanaca i Plutona iz Strijelca.

No sreća je očigledno okrenula leđa ovom talentiranom redatelju te je 27. rujna ove godine uhapšen u Švicarskoj pri dolasku na filmski festival radi primanja nagrade za životno djelo. Ironično, Polanskom ovo nije prvi dolazak u ovu zemlju – u Švicarskoj posjeduje nekretnine i redovito je posjećuje. Međutim, čini se da su i astrološki aspekti tu umiješali svoje prste – Saturn u tranzitu ušao je u dvanaesto polje njegovog natalnog horoskopa. Tradicionalno, dvanaesto polje je područje izolacija, osobito zatvorenih ustanova poput bolnica i zatvora. Saturn u tranzitu zadržat će se u njegovom dvanaestom polju sve do kraja 2011. godine. Kakav god bio ishod ove priče, pred Polanskim je težak period. Ako bude imao sreće i izbjegne služenje zatvorske kazne, neće izbjeći suočenje s duhovima prošlosti. Saturn u tranzitu kroz dvanaesto polje označava kraj jednog ciklusa i početak novog ciklusa i potrebno je dosta snage (posebno psihičke) kako bi se ta tranzicija uspješno dovršila.

roman polanski1

Odgovori

Required fields are marked *.