Astrodrom

psihološka astrologija

Saturn u Vagi

| nema komentara

Prateći svoj uobičajeni ritam, u drugoj polovici tjedna, 29. listopada, Saturn ulazi u znak Vage. Iako se ova promjena neće izravno odraziti na globalna zbivanja kao što je to slučaj kod kretanja transpersonalnih planeta, neće proći nezapaženo. Saturn je u znaku Vage rado viđen gost – u tom znaku najviše do izražaja dolaze njegove ponajbolje osobine. To je logično jer spada u kategoriju socijalnih planeta, a tko je više društveno orijentiran od znaka Vage?

Već samim ulaskom u novi znak Saturn će doći u kvadrat s Plutonom u znaku Jarca koji je već stvorio prilično problema tijekom prošle godine u svjetskoj ekonomiji izlazeći iz ekspanzivnog Strijelca i poručujući kako je vrijeme za stezanje remena i disciplinu. Iako su Saturn i Pluton inače dva međusobno prijateljski nastrojena planeta, napeti aspekt kvadrata može ponovo aktivirati pitanja vezana uz zakononitost ekonomskih kretanja na međunarodnoj razini – tražit će se odgovornost za sumnjive poteze i uspoređivati zakonodavni akti i iskustva u praksi. Također, ovaj aspekt može izazvati žešća komešanja u državnim vrhovima nekih zemalja; borba za pozicije moći intenzivirat će se preko svake mjere pa su moguće i neočekivane političke smjene. Ovaj aspekt ponovit će se još u dva navrata početkom proljeća i sredinom ljeta ove godine.

Saturn je za vrijeme svog dvogodišnjeg boravka u znaku Djevice bio manje-više konstatno u opoziciji s Uranom u znaku Riba. Na globalnoj razini to je označilo borbu između reakcionarnih i progresivnih snaga kako na političkom tako i na društvenom planu. Ta borba nije završena jer će se Saturn u travnju opet vratiti u znak Djevice, u opoziciju sa Saturnom i ostati tamo sve do sredine srpnja 2010. godine. Tko je pobijedio, vidjet ćemo kada Saturn konačno i bespovratno zagazi u pravdoljubiv znak Vage.

Na osobnoj razini, boravak Saturna u Vagi pogodit će najviše one rođene u kardinalnim znakovima – dakle, Ovnove, Rakove i Jarce i dakako, same Vage. Osobito napeto bit će tijekom sljedećih godinu i pol dana onima rođenima u prvih nekoliko dana vladavine kardinalnih znakova jer će ih Saturn iz Vage pristiskati s jedne, a Pluton iz Jarca  s druge strane. No, kao i uvijek kada su u pitanju napeti aspekti uz pritisak, ograničenja i napore koje oni sa sobom nose, istovremeno ti su aspekti pokretači promjena u našim životima, smetajući nam poput kamenčića u cipeli, tjerajući nas da se riješimo te iritacije i učinimo si život ugodnijim. Upravo zato je to i prilika za pripadnike kardinalnih znakova. Uostalom, to odgovara njihovoj bazično aktivnoj prirodi, uvijek jednako entuzijastičnoj kada su u pitanju novi izazovi.

Odgovori

Required fields are marked *.