Astrodrom

psihološka astrologija

BIK – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (2)

| nema komentara

Nakon proljetne inicijacije u znaku Ovna, vatrena iskra duha mora se negdje i utjeloviti. Zato je logično da je drugi znak Zodijaka zemljanog elementa, uporni, fiksni Bik.

Vladavina ovog proljetnog znaka traje od 21. travnja do 21. svibnja. U to doba priroda je u punom cvatu, sve buja i miriši, ovo je vrijeme opuštanja i uživanja. Naša čula se bude, više no ikad smo svjesni vlastite tjelesnosti. Upravo je to i poruka znaka Bika – naučiti uvažavati potrebe svog vlastitog tijela i udovoljiti mu – ukoliko to ne učinimo, nezadovoljstvo i nervoza ometat će nas u svim drugim našim aktivnostima.

Za razliku od svog rizika sklonom prethodniku, rogatom Ovnu, ono što Bik najviše cijeni je stabilnost i udobnost. Vjeran je svojim navikama, tradiciji i obitelji – između ostaloga i radi toga što su te stvari one koje mu pružaju sigurnost. Raspršeni i nepostojani porivi Ovna dobivaju pravac i svrhu u znaku Bika, dolazi do metodičnog i praktičnog oblikovanja kako bi se stvorila sigurna i solidna osnova. Možemo reći da Bik daje konkretan oblik Ovnovim idejama, on obrađuje teren što ga Ovan otkrio i osvojio.

Iako je u pitanju fiksni znak, dakle znak jake, izražene volje, koji prije ili kasnije ostvari ono što je naumio, Bik itekako svjestan materijalnih ograničenja i ne pokušava ih silom prevladati.  Jedna od njegovih najboljih osobina je strpljivost – jasno mu je kako za sve postoji pravo vrijeme – baš kao što ne možemo požurivati ni prirodne cikluse u njihovom uobičajenom ritmu, nešto na što smo, čini mi se, mi ljudi gotovo posve zaboravili.

Odgovori

Required fields are marked *.