Astrodrom

psihološka astrologija

Danas je dan kad ispočetka započet ću sve

| nema komentara

Nove godine. Obično je to vrijeme za nove početke. Velike odluke padaju u to doba godine – prestat ću pušiti, počet ću vježbati – uglavnom nekako se čini lakše na početku nove godine krenuti novim putem. Međutim, čini mi se da većina novogodišnjih odluka završi kao novogodišnje odluke Bridget Jones.

Počeci. U astrologiji simbolizira ih prvi znak Zodijaka Ovan. Taj je uvijek raspoložen započeti stvari ispočetka. I tako u nedogled. Problem je što često ne završi započeto. Ovan jednostavno obožava euforiju i entuzijazam kretanja u svaku novu životnu avanturu. Važno je samo da se nešto događa. Tako ne misli znak koji slijedi iza njega, znak Bika. Njemu je naprosto mučno krenuti otpočetka. Bik je zato majstor u utvrđivanju stvari i ponavljaju istih tih stvari u nedogled. Vjeruje kako se dobro držati poznatog terena. Tada mu se čini kako sve ima pod kontrolom. Što se Blizanaca tiče, oni vole dinamiku i raznovrsnost. Pa i započeti nove stvari. Mada nemojte se pouzdati u njih kada su u pitanju velike odluke. Ama baš uvijek pronaći će načina da odustanu ili odgode važne odluke i nove početke. Za njih vremena uvijek ima dovoljno i previše. Čak i kada su u cajtnotu.

Rak koji kreće ispočetka? Da, ako se radi o iskušanim stvarima. A to zapravo i nisu počeci, to su samo ponavljanja. E Raku stvarno treba cijela vječnost da se odluči za nešto novo. Ovaj znak je rob navika – jednom stečene rituale teško će promijeniti. Lav ne dijeli jednako oduševljenje novim počecima poput njegovog brata po elementu vatrenog Ovna. Previše komotan i samodopadan smatra da sve radi baš kako treba ako ne i bolje od toga. Ipak, ne zaboravimo njegovu snažnu volju. Kada nešto odluči, onda to i učini. Možete biti sigurni kako će sprovesti svoje novogodišnje odluke. Djevica, pedantna i organizirana, sve će pomno isplanirati. Pa i nove početke. Skoro pa u minutu. I naravno, bez odgađanja. Svojih planova će se striktno pridržavati. Možete računati da će nakon toliko analiziranja i planiranja svaka izvedba biti perfektna. Djevica nije od velikih početaka. Njezino je geslo – polako, ali sigurno. Bez previše pompe, ali s izvjesnim završetkom.

Započeti ili ne započeti, pitanje je koje će si postaviti jedna Vaga. Kao i svaki put kada razmišlja o nekom novom početku pokušat će uzeti u obzir sve raspoložive činjenice te se obavezno savjetovati na raznim stranama. Sposobnost za objektivnost njezina je komparativna prednost, ali i problem želite li presjeći neku situaciju i krenuti ispočetka. Kada odluči krenuti ispočetka Škorpion iza sebe ruši sve mostove. Jer ne misli se vraćati natrag. Doduše, takvim radikalnim odlukama prethodni dugotrajno premišljanje i još više pokušaja da situaciju održi onakvom kakvu je on to zamislio. Kada sve drugo ne upali, stvari su jasne – rez i ne osvrći se iza sebe. Prošlost ne postoji. Zato Strijelcu nisu problem novogodišnje i druge važne odluke. Jer može nekoliko puta opet započinjati ispočetka. Ako baš nije uspjelo prvih nekoliko puta. Važan je osmijeh na licu i pjesma na usnama. Ma nije Strijelac baš znak koji će se držati onoga što je odlučio. Za njega je to prilično fleksibilna kategorija. Nemojte mu zamjeriti mada vam neće biti svejedno uvuče li u te velike planove i vas.

Jarac. Nije neobično što kalendarski početak godine pada baš u doba njegove vladavine. Efikasan i organiziran, jasno mu je kako sve mora biti točno određeno. Pa i trenutak kada je vrijeme da stavimo točku na prošlo poglavlje života i otvorimo novu stranicu. Kada odluči, za njega nema odgađanja. Kao kada i otkuca ponoć na prelasku iz stare u novu godinu. Samo je jedan pravac – naprijed. Naprijed i još više od toga hita znak Vodenjaka. On bi se najradije odmah teleportirao u budućnost. Važne odluke donosi u hipu, ostavlja prošlost iza sebe bez imalo žaljenja. Ipak, njegove novogodišnje odluke prilično su dinamična kategorija sklona izmjenama i dopunama. Da je kao što pjesnik kaže mijena vječna, vrlo dobro znaju Ribe. Kolebljive i promjenjive za njih su jednako tegobni i zamršeni i završeci i počeci. One bi najradije da se to sve nekako međusobno ispreplete. I njihova pozicija u Zodijaku – na posljednjem mjestu – govori kako bi one važne i kardinalne odluke najradije odgodile na neko neodređeno vrijeme.

Odgovori

Required fields are marked *.