Astrodrom

psihološka astrologija

Uran u Biku

| nema komentara

Osamnaestog svibnja ove godine Uran prvi put ušao u znak Bika i ispisao nove stranice povijesti. Sedam godina godina proveo je u znaku Ovna donoseći revoluciju na području osobnog izražavanja – prava pojedinca, ponekad i nauštrb veće skupine, često su bila na prvom mjestu. Uran u Ovnu donio je kulturu selfija i samopromocije.

Uran u znaku Bika donosi neke posve druge teme. Bik je znak povezan s materijalnim svijetom, tijelom i tjelesnošću, ono što doživljavamo svojim, našim čulima i apetitima. U znaku Bika Uran nije u najboljoj poziciji jer se oprezna i spora priroda ovog znaka teško nosi s neočekivanim i šokantnim promjenama koje ovaj planet donosi. No kako god teško je da će područja života kojima vlada znak Bika moći ostati nepromijenjena.

Što je to sve domena znaka Bika?

Za početak, to je hrana. Bez hrane ne možemo živjeti, kako se hranimo uvelike određuje kvalitetu našeg života i zdravlja. Boravak Urana u znaku Bika može uvelike revolucionirati način na koji se hranimo kao i što jedemo. Posljednjih godina svjedoci smo nastajanja mnoštva novih trendova u prehrani – ono što donosi Uran u Biku u tom smislu može biti potpuno iznenađenje koje će promijeniti način na koji gledamo na našu ishranu iz korijena. Moguće je da bude promjena i u poljoprivrednoj proizvodnji odnosno načinu uzgoja.

Također, Bik je znak koji je povezan s tijelom i seksualnošću. Što fizičkog izgleda tiče danas smo na poziciji da od trenda koji je propagirao mršavost do krajnjih granica dolazimo do novog trenda koji promovira plus size tjelesne proporcije. Seksualnost je područje koje je uvijek otvoreno za pronalaženje novih mogućnosti za senzualna zadovoljstva. Sudeći po najavama na tržištu će se uskoro naći seksualni roboti koji izgledom, ali i reakcijama nastoje što vjernije dočarati prave ljude. Pa tako ispada kako ćemo umjesto živog i često nesavršenog partnera naći zadovoljenje s nekim tko u potpunosti ispunjava naše želje i fantazije. Je li to doista ono što nam Uran u Biku želi najaviti?

Bik je znak koji govori o našem odnosima prema vlastitim vrijednostima, načinu na koji zarađujemo za život i novcu. Moguće je da će doći do revolucije na tržištu rada i da će na cijeni biti neke posve nove radne kvalifikacije. Novac kao sredstvo plaćanja također bi mogao doživjeti revoluciju – uostalom već i danas poznajemo virtualne valute poput bitcoina pa možemo samo i dalje pozorno pratiti što će se u tom pogledu dalje događati. Doduše, prošli boravak Urana u znaku Bika 30-tih godina prošlog stoljeća uslijedio je nakon sloma na svjetskim burzama i označio je vrijeme velike depresije, razdoblja u kojem su sve poznate vrijednosti izgubile svoju upotrebnu vrijednost. Bez obzira na to, moguću krizu koju ova pozicija donosi također treba promatrati kao priliku za promjenu i napredak u novom smjeru.

Uran u znaku Bika doba je otkrivanja novih prirodnih resursa kao i pronalaženja novih mogućnosti da se ti resursi korisno upotrijebe. Ovo je vrijeme kada je potrebno odreći se sebičnosti, ono što podijelimo s drugima može se samo uvećati i oploditi. Čini se da je ovaj tranzit veliki izazov za našu materijalistički orijentiranu kulturu u kojoj netko vrijedi onoliko koliko posjeduje, a upravo takav stav Uran u Biku može opasno uzdrmati.

Odgovori

Required fields are marked *.