Astrodrom

psihološka astrologija

Ch-ch-ch-ch-changes

| nema komentara

Bowie-david-bowie-348938_1024_768

Osmog siječnja na sam svoj 69. rođendan David Bowie izdaje svoj novi album. Ovaj osebujni glazbenik i umjetnik prije dvije godine opet je postao aktivan nakon dužeg vremena izbivanja sa scene i posvećenosti obiteljskom životu. No čini se da bez obzira što se činilo da se povukao jednostavno nije mogao izdržati bez svjetala pozornice.

David Bowie odnosno pravim imenom David Robert Jones rođen je 08. siječnja 1947. godine u Londonu u znaku Jarca. Pripadnike ovog znaka doživljavamo kao ozbiljne, često i konzervativne, svakako ne onakvim kakav si je imidž u javnosti stvorio David Bowie. Za to je zaslužan njegov ascendent u znaku Vodenjaka. Nastup onih koji imaju podznak u ovom znaku uvijek je ekscentričan i neobičan. To nisu ljudi koji će se utopiti u masi, naprotiv, isticat će se u njoj i biti će predvodnici i nositelji novoga i progresivnoga. Upravo takav je i David Bowie – u svom glazbenom izričaju uvijek bio kreator novih trendova jednako kao i u svom modnom izričaju – nazivali su ga modnim kameleonom i to ime doista zasluženo nosi. Njegove glazbene kao i njegove modne kreacije su bezvremenske.

david bowie natal-page-001

Ipak, ne zaboravimo kako iza svih tih vidljivih rezultata stoji solidan, ustrajan, strpljiv znaka Jarca. U Bowiejevom horoskopu čak su tri osobna planeta u njegovu natalnom znaku – Sunce i Mars u konjunkciji u dvanaestom polju, a Merkur u jedanaestom polju. Druga dva osobna planeta – Mjesec i Venera u prominentnim su pozicijama u vatrenim znakovima – Mjesec je u Lavu na osi sedmog polja odnosno na descendentu dok je Venera u Strijelcu na osi desetog polja, na najvišoj točci natalne karte. Kombinacija dva dominantna elementa – zemlje i vatre – vrlo je produktivna – vatra je ta koja daje ideje, a zemlja osmišljava način na koji se te vatrene ideje mogu realizirati. To može biti frustrirajuća kombinacija jer ono što vatra zamisli zemlja može manjkavo realizirati, međutim, kod nekih pojedinaca, u koje očito spada i Bowie dobijemo vanserijska postignuća.

Vatreni planeti na osima donijele su mu slavu i popularnost – Mjesec na osi sedmog polja govori o dobroj komunikaciji s javnošću i publikom, a Venera na osi desetog polja realizaciju na profesionalnom planu kroz umjetnost, modu, visoku estetiku. Druga, javnosti uglavnom nevidljiva strana njegove osobnosti, su Sunce i Mars u dvanaestom polju. To nam govori da je Bowie zapravo prilično privatna osoba i kako bez obzira na to što mu nisu mrska svjetla pozornice da mu je jednako važan i njegov mir. Zato i ne čudi što je desetak godina mirovao i posvetio se obiteljskom životu. Vjerojatno mu je baš to trebalo kako bi napunio baterije.

Već od malih nogu David je osebujno dijete u kojem su njegovi učitelji prepoznali umjetnički i izvođački talent te se posebno isticao u plesu i glazbi. Kasnije, studirao je umjetnost, glazbu i dizajn. O ovom aspektu njegove osobnosti govori pozicija Venere – najviše pozicioniranog planeta u njegovoj natalnoj karti – ona se nalazi u znaku Strijelca u konjunkciji s MC-om. Venera je planet ljepote, ljubavi i umjetnosti i kada je naglašena u osobnom horoskopu obdarit će osobu umjetničkim talentom, osjećajem za lijepo i skladno.

Uspjeh postiže istoimenim singlom sa svog drugog albuma Space oddity 1969. godine. Već na samom početku svoje karijere glazbeno i scenski ostavlja snažni utjecaj – upravo u skladu s pozicijom svog ascendenta u Vodenjaku, da ne govorimo da su teme o kojima progovara doslovno svemirske, što je još jedna od karakteristika ovog znaka. 1969. godine, tranzitni Uran nalazi se na početku znaka Vage – u aspektu trigona na njegov natalni ascendent te u sekstilu na njegov natalni MC i natalnu Veneru – nagovještavajući njegovu izvanserijsku karijeru i utjecaj.

david-bowie

1972. godine javnosti prezentira lik Ziggy Stardusta – svoj scenski najpoznatiji alter ego. Tranzitni Neptun je u konjunkciji s njegovom natalnom Venerom i natalnim MC-om i ovaj istup lansira ga među zvijezde te postaje megapopularan. Kasnije je priznao kako je tek kroz lik Ziggyja Stardusta uspio živjeti David Bowieja, ali da je imao problema postaviti jasne granice između svog lika na pozornici i svoje prave osobnosti. Neptun je planet koji briše granice, pod njegovim djelovanjem nije više lako razlučiti što je stvarnost, a što opsjena pa nije ni čudo što je Bowie pod moćnim Neptunovim tranzitom imao takve probleme, posebno zato je Neptun snažan i u njegovom natalnom horoskopu – u kvadratu je sa svim njegovim planetima u znaku Jarca. S druge strane, upravo taj jaki natalnim Neptun oplemenio je njegove pozicije u znaku Jarca te ga učinio senzibilnim za nadolazeće trendove i okružio ga glamuroznom aurom kakva ga i danas prati. Naglašena Neptunova pozicija krivac je i za Bowiejeve probleme s drogom.

U Dvoranu slavnih primljen je u siječnju 1996. godine – tranzitni Uran taman je ušao u znak Vodenjaka te se približavao njegovom ascendentu kako bi najavio ovo veliko priznanje velikom umjetniku. 2004. godine radi zdravstvenih problema – problema sa srcem – smanjuje drastično svoje koncertne aktivnosti i posvećuje se privatnom životu. 2004. godine tranzitni Saturn iz Raka u opoziciji je s njegovim natalnim Suncem i Marsom u dvanaestom polju – očito je to shvatio kao upozorenje i shvatio kako mu je vitalnost i energija ograničena i kako se treba primiriti.

Svoj novi album koji izlazi upravo danas na njegov 69. rođendan izdaje u trenutku kada se događaju doista važni astrološki momenti u njegovom horoskopu. Tranzitni Uran je već tijekom 2015. godine bio u kvadratu s njegovim natalnim Suncem i Marsom, tome će se pridružiti i tranzitni Pluton u konjunkciji na te iste položaje tijekom ove, 2016. i 2017. godine. Sigurno uzbudljivo i napeto razdoblje u Bowijevom životu i pitanje je kakva nam je sve iznenađenja pripremio. No također su napeti tranziti koji sa sobom nose i rizike, ako ih se ne upotrijebi i ne kanalizira, mogu biti vrlo destruktivni no te teme nisu strane ovom osebujnom umjetniku te se nadamo da će ih konstruktivno i ovaj put upotrijebiti.

Odgovori

Required fields are marked *.