Astrodrom

psihološka astrologija

U ime naroda

| nema komentara

blind_justice

Svjedoci smo kako sve više probleme i nesuglasice, umjesto međusobnim dogovorom, rješavamo na sudu. Kad god smatramo da su nam prava povrijeđena ili da smo oštećeni, obraćamo se odgovarajućim institucijama koje bi nam trebale osigurati zadovoljštinu. Sud i sudske institucije u astrologiji su predstavljeni sedmim i devetim poljem – sedmo polje su niži sudovi, a deveto viši sudovi kao i zakonodavstvo općenito.

Sedmo polje područje je svih međuljudskih pregovora i dogovora pa tako i onih koje ne možemo riješiti sami nego su nam potrebni posrednici (odvjetnici) i suci. Ovo polje je i polje braka koji je, prije svega, ugovor između dvoje ljudi koji se sklapa pred službenom osobom, a isto tako se i razvodi pred službenim tijelom. Naravno, kada su u pitanju stvari oko kojih se sporimo, mogli bismo se i međusobno dogovoriti, bez posredovanja no pitanje je možemo li se dogovoriti s drugom stranom oko zajedničke stvari ili ne možemo na taj način ostvariti ono što želimo odnosno svoje interese pa nam za to treba pomoć nekog trećeg (suda). Čak i nakon presude za koju pretpostavljamo da će biti pravedna netko će biti na gubitku ili će se osjećati na gubitku – samo onaj tko nije upleten u predmet sudskog spora može objektivno procijeniti kakva je presuda donesena.

Da bismo krenuli u sudski spor, moramo naći nekoga tko će nas zastupati, a takva usluga ima određenu cijenu. Novac koji posjedujemo i kojim raspolažemo u natalnoj karti prikazan je pozicijama u drugoj kući, području znaka Bika odnosno njegove vladarice Venere. Venera, osim drugim poljem novca i osobnih vrijednosti u prirodnom horoskopu, vlada i sedmim poljem i tako povezuje novčana sredstva i sudske parnice koje tim istim sredstvima financiramo. Bez angažiranja sredstava, teško je da ćemo istjerati pravdu odnosno pokrenuti sudski proces. Pitanje je samo koliko i jesmo li spremni izdvojiti određena sredstva kako bismo ostvarili svoje interese.

Sedmo polje također govori o onima koji nas zastupaju pred sudom – našim odvjetnicima. Važno je koga ćemo angažirati da nas zastupa – poznatiji odvjetnik a priori osigurava bolju početnu poziciju odnosno izvjesniji pozitivan ishod našeg spora. Pitanje je samo imamo li dovoljno novaca da ga angažiramo i koliko smo novaca spremni potrošiti kako bismo se izborili za ono što smatramo pravednim. U nekom trenutku vođenje spora može postati besmisleno i možemo trošiti više energije, živaca i novaca, a ne postići nikakav cilj. Važno je, da upravo poput znaka Vage koji je prirodni vladar sedmog polja, odvažemo što je doista u našem interesu i da prema tome postupimo. Egzaltacija Saturna u sedmom znaku zodijaka upozorava nas da naši postupci pa i sporovi koje pokrenemo imaju svoju težinu i posljedice s kojima ćemo se morati prije ili kasnije suočiti pa je važno da budemo sigurni kada ulazimo u neki sudski proces što to doista za sobom povlači.

Ukoliko nismo zadovoljni postignutim na nižoj razini, uvijek možemo ići dalje, a to je u ovom slučaju viši sud. Astrološki, viši sud je simboliziran devetim poljem, područjem koje predstavlja širi pogled na svijet, ali i koji otvara mogućnost novog pogleda na našu situaciju odnosno novi pogled na pravednost i pravdu. Strijelac i Jupiter koje povezujemo s ovim poljem, sposobni su za donošenjem sveobuhvatnih zaključaka, ne gubeći se u nebitnim detaljima. Također, oni su pokazatelj filozofije, morala i etike cjelokupnog društva od čega će zavisiti i sama odluka – na primjer u društvu u kojem neke određene skupine nemaju jednaka prava logično je očekivati da će u tom smislu djelovati i sudska praksa.

Stati pred lice pravde nije jednostavno, nema garancije kakav će biti krajnji ishod, ostaje nada da će ona biti blaga i pravedna, barem što se nas tiče. 

Odgovori

Required fields are marked *.