Astrodrom

psihološka astrologija

Ljubavna (r)evolucija

| nema komentara

Svaki put kad čujem Every breath you take, staru uspješnicu grupe The Police, sjetim se komentara njezinog autora Stinga koji se uvijek nanovo čudi kako ljudi ovu pjesmu doživljaju kao nježnu ljubavnu pjesmu dok on kaže kako ona govori o opsesivnoj ljubavi i ljubomori. Valjda on zna kad ju je napisao. Pjesma Every breath you take izdana je na albumu Synchonicity 1983. godine, a nastala je vjerojatno 1981. godine tijekom Stingove bračne krize s prvom suprugom koja je službeno okončana razvodom 1984. godine.

Gordon Sumner umjetničkog imena Sting rođen je 02. listopada 1951. godine u znaku Vage. Ovo je miroljubiv i razuman znak, usmjeren na realizaciju na partnerskom planu, sklon umjetničkom izražavanju. U svim tim osobinama možemo prepoznati ovog osebujnog umjetnika. Ali ljubomora? Posesivnost? Gdje se to nalazi u njegovom horoskopu? Mjesec, signifikator emocija, nalazi se također u znaku Vage, u konjunkciji s Neptunom, ali i kvadratu s Uranom te u sekstilu s Plutonom. Dakle radi se o osjetljivoj osobi, promjenjivih raspoloženja, ponekad nepredvidivih reakcija. No naboj koji je za posljedicu imao pjesmu pomalo mračnog tona potječe od konjunkcije Marsa i Plutona u znaku Lava koja je povezana s Venerom na početku znaka Djevice. To je kombinacija koja govori o osobi koja u svaki svoj odnos ide duboko, predaje se do kraja, ali kada osjeća da gubi voljenog, spremna je na sve. Baš sve. Sting nije osoba koja je išla iz veze u veze i obzirom na posao kojim se bavi živi stabilnim ljubavnim života i u drugom je braku trideset godina (doduše službeno je sklopio brak s Trudie Styler tek 1992. godine).

sting-page-001

 U razdoblju kada je nastala Every breath you take, ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća, prolazio je prilično teško razdoblje. Za početak, to je bio period njegovog prvog Saturnovog povratka, koji je uzgred toga, boravio u njegovom natalnom znaku Vage te mu u tranzitu prelazio preko natalnog Sunca i Merkura. Saturn je i tradicionalni vladar njegovog sedmog polja u Vodenjaku (polja trajnih veza i braka) što je moglo dovesti do bračne krize. Tome je prethodio i tranzit Plutona preko natalnog Mjeseca – takav tranzit suočava s najdubljim, skrivenim emocijama i mijenja nečije uobičajene obrasce ponašanja: neke emocije umiru, a neke nove s rađaju. Cijelu priču je ‘zabetonirao’ tranzit Saturna preko Stingovog natalnog Mjeseca te kvadrat tranzitnog Urana prema njegovoj Veneri – 1982. godine, nekoliko mjeseci poslije rođenja drugog djeteta, Sting započinje vezu s Trudie Styler koja je glumica kao i njegova prva žena. I ne samo to, ona je bila njezina najbolja prijateljica i njihova prva susjeda godinama. Što drugo reći, kao grom iz vedra neba, baš poput Uranovog tranzita ili samo udara munje koja je pokazala pravo stanje stvari.

Nekoliko godina kasnije, Sting je okrenuo ploču i napisao If you love somebody set them free. Sam Sting je ovu pjesmu nazvao antipodom pjesmi Every breath you take. Ovo je prva pjesma koju je snimio bez svoje matične grupe The Police te je tako označila njegov novi korak u karijeri. I na nebu stvari za Stinga izgledaju drugačije – tranzitni Uran je u njegovom petom polju kreativnosti i ljubavnih veza, tranzitni Pluton u sekstilu s natalnom Venenrom, a tranzitni Neptun u trigonu s natalnom Venerom. Svijet oko njega doima mu se drugačijim pa tako i njegov pogled na ljubav i voljenu osobu. U drugoj polovici 1984. godine tranzitni Jupiter iz Jarca je u opoziciji s njegovim natalnim Uranom što mu otvara nove vidike i potiče da cijeni slobodu kako i svoju tako i drugih ljudi, a opušten i spontan pristup odnosima nastavlja se i tijekom 1985. ulaskom Jupitera u znak Vodenjaka kao i njegovo sedmo polje. Dogodila se ljubavna (r)evolucija.

 

Odgovori

Required fields are marked *.