Astrodrom

psihološka astrologija

Ljubavni ringišpil

| nema komentara

Već godinama pratimo prekide i pomirenja poznatog para – britanskog vozača utrka Lewisa Hamiltona i američke pjevačice Nicole Sherzinger. Ne znam mogu li se izbrojati prekidi – barem oni za koje javno znamo. Evo opet na naslovnicama vijest kako su se po tko zna koji put pomirili. Zato me to i potaklo da malo zavirim u njihove astrološke karte. Kako god da okrenemo, u njima bi trebao biti neki signifikator koji bi govorio o ovakom turbulentnom odnosu.

Lewis Hamilton rođen je 07.01.1985. u Tewinu, vrijeme rođenja nepoznato dok je Nicole Sherzinger rođen je 29.06.1978. u 11.05. Honoluluu (prema stranici Astrotheme). Već na prvi pogled vidimo kako je riječ o kombinacija dva suprotna, ali kompatibilna znaka Jarcu (Lewis) i Raku (Nicole). Ove zodijačke suprotnosti se nadopunjavaju i privlače i jedno od drugoga mogu puno naučiti. I Rak i Jarac su tradicionalni znakovi, željni da u partneru nađu sigurnost i stabilnost. Pored toga, u horoskopu Lewisa Hamiltona, u znaku Raka nalazi se i Mjesec, jedan od signifikatora poželjne partnerice što dodatno pridonosi privlačnosti i skladu. Znamo kako je jedan od najboljih pokazatelj sklada u partnerskom odnosu upravo kada se Mjesec jednog i Sunce drugog partnera nađu u istom znaku, u takvoj vezi ne treba previše riječi, puno toga se podrazumijeva samo od sebe, baš kao što je to i kod ovog para. Osim toga, Mjesec u znaku Raka može biti i pokazatelj zrelije partnerice – Nicole je od Lewisa starija više od šest godina, sa Suncem, Merkurom i Jupiterom u majčinskom znaku Raka.

Međutim, ono što me privuklo uopće ovoj vezi je ta njezina nestabilnost, prekidi i pomirenja svakih par mjeseci. Ovaj par je u vezi od 2008. godine – u to vrijeme tranzitni Saturn je bio u opoziciji na Lewisovu natalnu Veneru u Ribama, kombinacija koja može govoriti o početku trajne veze. U natalnoj karti Nicole Scherzinger, tranzitni Saturn bio je na samom ascendentu, u trigonu s natalnim Mjesecom, upravo dobrim trenutkom za početkom novog važnog perioda u života, početkom novog ciklusa. Bez obzira na obećavajući početak, oscilacije su u ovoj vezi uvijek bile prisutne.

Začudo, ispada je da je nestabilniji dio ove veze Račica Nicole, njezin Mjesec i Venera su u napetom aspektu s Uranom i bez obzira što su i jedan i drugi u fiksnim znakovima – Mjesec je u Biku, a Venera u Lavu. Njezin Mjesec u znaku Bika čija je osnovna karakteristika potreba za sigurnošću i stabilnošću, u opoziciji je s Uranom iz Škorpiona, potencirajući iznenadne promjene raspoloženja, emocije tipa toplo-hladno, sklonost rezovima u odnosima. Nažalost, u tim turbulentnim momentima Nicole vjerojatno povrijedi i samu sebe jer je osim opozicije s Uranom, Mjesec u konjunkciji s Kironom. Istu kombinaciju Kiron-Uran u napetim aspektima ima i Venera. Venera u Lavu želi osobitog partnera, nekoga tko ima istaknutu ulogu u društvu, nekog poznatog, baš nekoga poput Lewisa Hamiltona. Međutim, osim što joj je potrebno da bude u centru pažnje, u kvadratu s Uranom, ovakvoj Veneri potrebno je prostora u odnosu i može joj smetati ako joj partner previše visi za vratom. U svakom slučaju radi se o neovisnoj ženi koja se ne želi odreći svojih ambicija, a prema riječima oboje partnera u ovoj vezi ono što je problem je razdvojenost i potreba i jednog i drugog da se ostvare na profesionalnom planu.

nicole scherzinger natal-page-001

Za razliku od Nicole, u Lewisovom horoskopu Uran je u kvadratu s Marsom. Međutim, u njegovom slučaju to jednim dijelom ima veze i s poslom koji se bavi. Sportaši i općenito ljudi koji su hiperaktivni imaju često takve aspekte Marsa i upravo je pojačana fizička aktivnost ono što je odličan ventil za napetost koju ovaj aspekt stvara, što vjerujem i da je njegov slučaj. Također, tu su i ljubavni planeti – Mjesec, Venera i Mars, svi u vodenim znakovima, dakle, govorimo o osobi koja želi živjeti neku svoju ljubavnu bajku i sanja o ženi svog života. S druge strane, te pozicije govore i o potrebi da se brišu granice u odnosu i posesivnosti što se slobode željenoj Nicole možda toliko i ne sviđa. I tu je vjerojatno kamen spoticanja u njihovoj vezi, koliko god bilo drugih faktora koji joj govore u prilog.

lewis hamilton natal-page-001 (1)

Trenutna planetarna kretanja pokazuju kako će do raspleta doći u sljedećih godinu i pol dana – za Nicole Saturn u znaku Škorpiona će napraviti opoziciju na Mjesec i kvadrat na Veneru i potaknuti je da preispita dubinu i ozbiljnost svojih emocija kao i što doista želi od veze i života. Za Lewisa, prizemljenje će doći nešto kasnije – momentalno mu je tranzitni Neptun na natalnoj Veneri pa idealizira situaciju i spreman se je žrtvovati u odnosima (on je navodno inicirao pomirenje ovog puta). Međutim, krajem 2014. ulaskom Saturna u znak Strijelca neće biti više prostora za fantaziranje – suočit će se s realnošću, htio on to ili ne i odlučiti ima li njegova veza budućnost ili ne. 

Odgovori

Required fields are marked *.