Astrodrom

psihološka astrologija

Dobar, loš, zao 2

| nema komentara

Horoskop holivudskog veterana Clinta Eastwooda zaista ima puno elemenata koji govore da riječ o horoskopu glumca. Apsolutno možemo reći da se radi o osobi koja je ostvarila iznimna glumačka ostvarenja, stvorila vrlo specifičnu sliku o sebi u javnosti, a u zrelijem dobu okušala se i kao izuzetno uspješan redatelj.

Rođen je 31.svibnja 1930. godine, u znaku Blizanaca. Znamo da je jedna od osnovnih osobina znaka Blizanaca sposobnost oponašanja. Bez većih problema pripadnici ovog znaka mogu uspješno uskočiti u tuđu kožu i odigrati bilo koju ulogu. Tu su, osim toga, mnogi pokazatelji javnog djelovanja i snažne interakcije s okolinom – naglašena desna polovica horoskopa, a da ne govorimo o visoko postavljenom Neptunu na osi desete kuće – idealnom pozicijom za sva glamurozna zanimanja. Također, tu je Clintov Mjesec u znaku Lava – bez obzira što se nama činilo, ovo ukazuje na glumčevu izraženu potrebu za pozornošću – najbolje se osjeća kada mu se dive i kada je u središtu tuđeg zanimanja.

Ono što je rijetkost u njegovim filmskim ulogama je osmijeh. To možemo pripisati njegovom ascendentu u znaku Škorpiona. Osobe s takvim pozicijama čine se prilično distancirane od drugih i u javnosti ne pokazuju svoje pravo lice. Pretpostavljamo stoga da je Clint u privatnom životu puno opušteniji i razigraniji nego što nam se čini. Ipak se njegovo natalno Sunce nalazi u znaku Blizanaca.

Osoba iz radničke obitelji, pukom je slučajnošću dospio u svijet filma. Dolazeći kod prijatelja u CBS studio, primjetio ga je na agenta koji je tražio baš nekog poput njega za ulogu u westernu. Upravo su ga uloge u špageti vesternima 60-tih godina i proslavile – pod redateljskom palicom Sergia Leonea snimio je “Dobar, loš, zao” te “Za šaku dolara”. Karijeru hladnokrvnog, agresivnog, macho junaka nastavio je u filmovima u kojima je nezaboravno odigrao ulogu policijskog inspektora poznatnog kao prljavi Harry. Ova njegova uloga poslužila je kasnije kao predložak za mnoge druge filmske i televizijske policajce. Likovi koji je utjelovio zaista odgovaraju onome što nam govori njegovo horoskop. S podznakom u Škorpionu zaista ne znamo tko bi se bolje snašao u ulozi čovjeka čija je glavna osobina da oko sebe širi strah i trepet.

Krajem osamdesetih staje iza kamere – dakako kao filmski redatelj. Već 1992. godine dobiva Oskara za film Unforgiven. I dan danas aktivan je i na glumačkom i na redateljskom planu, a njegovo posljednje ostvarenje Djevojka od milijun dolara osvojilo je Oskar u kategoriji najboljeg filma, te je dobro prihvaćeno i kod publike i kod kritike. 

clint eastwood-page-001 (1)

Odgovori

Required fields are marked *.