Astrodrom

psihološka astrologija

Novac u rukama

| nema komentara

U današnje doba veliki dio našeg vremena i energije usmjeravamo kako bismo si osigurali egzistenciju i bili uspješni na materijalnom planu. Novac određuje puno toga – naš stil života, status koji uživamo u društvu, sigurnost koju osjećamo. O našoj financijskoj situaciji, načinu i mogućnostima za zaradu govori drugo polje osobnog horoskopa. No, ono ne opisuje samo to nego i druge aspekte našeg života koji bitno utječu na našu uspješnost na materijalnom planu.

Za početak, pozicije u drugom polju (znak/znakovi, planeti, vladari) govore o našem odnosu prema vlastitim vrijednostima. Kada govorim o vlastitim vrijednostima, između ostaloga, mislim pri tome na naše kreativne potencijale i talente, sve ono što možemo upotrijebiti kako bismo stvorili novu vrijednost i zamijenili svojih ruku djelo (ili svoga uma djelo) za neku drugu vrijednost, na primjer novac. Kako bismo u tome bili uspješni, važno je što mislimo o sebi, imamo li dovoljno samopouzdanja, vjerujemo li u svoje vlastite talente. To je ono što je presudno kako bismo bili uspješni i realizirali se u poslu kojim se bavimo i za to dobili zadovoljavajuću naknadu.

Naš odnos do vlastitih vrijednosti odnosno vlastitih potencijala formira se još u ranom razdoblju života. Ne zaboravimo kako se drugo polje nalazi u donjoj polovici horoskopa, ispod horizonta. Donji dio horoskopa je povezan s instinktima i nagonima koje ne gradimo svjesno nego ih djelomice nasljeđujemo, a djelomice razvijamo u ranom dobu, pod direktnim utjecajem roditelja i njihovih razmišljanja, rasuđivanja i odnosa prema nama. A taj utjecaj ne mora nužno biti ohrabrujući i pozitivan.

Drugo polje također opisuje naš odnos prema pokretnoj imovini, a naša prva pokretna imovina je naše vlastito tijelo. Kasnije, to je novac koji zarađujemo u poslu koji radimo, a u drugom polju opisan je na kojem području možemo najbolje zaraditi kao i kako ćemo raspolagati zarađenim. Onaj tko živi u skladu sa simbolikom svog drugog polja osjeća se ostvareno na materijalnom planu jer koristeći svoje prirodne potencijale osigurava sredstva za život.

Mnogo toga možemo naučiti i od znaka Bika, prirodnog vladara drugog polja. Ovaj znak usmjeren je kako bi si prskrbio ono što mu je potrebno za život, ali i udovoljio svojoj potrebi za sigurnošću. Pri tome je strpljiv i uporan, koristeći svoje snage i talente, svjestan njihove vrijednosti. Bik zna da se mora pobrinuti za sebe jer nitko drugi to neće učiniti umjesto njega. I zato mora uspjeti. Tako se i svatko od nas, ako je svjestan svojih vrijednosti i u njih vjeruje te ih zna upotrijebiti, može ostvariti na materijalnom planu. 

Odgovori

Required fields are marked *.