Astrodrom

psihološka astrologija

Ispod istog neba 2012.

| nema komentara

Pred nama je 2012. godina koju prate mnoge zloguke prognoze. Neki tvrde kako će 2012. godine biti smak svijeta. Ne znam, ostaje nam da čekamo i vidimo. No ipak prije da vidimo što nam zvijezde govore.

Najupečatljiviji aspekt sljedeće godine je kvadrat između Urana iz znaka Ovna i Plutona u znaku Jarca. Ta dva mastodonta započet će niz napetih aspekta u ljeto 2012. godine i završiti u proljeće 2015. godine. Da se čovjek zamisli. I zabrine. Ulazak Plutona u znak Jarca 2008. godine označio je kraj zlatnog doba trgovanja vrijednosnima papirima i označio početak svjetske ekonomske krize. I ne samo to. Ukazao je na to da za ponovnu stabilnost neće biti dovoljne samo kozmetičke mjere koje će vratiti svijet u ravnotežu nego da će biti potrebno duboko transformirati cjelokupni političko-ekonomski sustav. Naravno, to neće biti ni lako ni bezbolno, a ni kratkotrajno. Pluton će biti u Jarcu sve do 2023. godine. Dakle, čekaju nas pune ruke posla. Ulazak Urana u znak Ovna u 2010. godine dolio je još ulja na vatru. Uran u prvom, kardinalnom, vatrenom znaku zodijaka učinio je krizu vidljivijom, ali i mobilizirao razne skupine koje su reagirale na nju- od demonstranata diljem svijeta do vojnih snaga. U 2012. Uran i Pluton dolaze u direktnu konfrontaciju odnosno oformljuju aspekt kvadrata. To situaciju u svijetu i sukobljene strane može dovesti do ruba većih incidenata, moguće i oružanih sukoba. Pluton je odlučan da transformira i eliminira sve što onemogućava razvoj no čvrsta struktura Jarca opire se tim nastojanjima. Uran u Ovnu je ekstreman i beskompromisan, spreman za sve kako bi se izborio za ono što smatra svojom slobodom i interesom. Ne zaboravimo da je to na sebe usmjeren znak koji nezaustavljivo napreduje, bez obzira na cijenu.

Sva sreća što početkom veljače 2012. Neptun ulazi u znak Riba podsjećajući nas na to kako smo svi međusobno povezani i kako je važna dobrobit cjelokupne zajednice jer to u konačnici znači i dobrobit za pojedinca. Neptun u znaku Riba skrenut će našu pažnju na one kojima je potrebna pomoć i potpora, kao i na duhovni aspekt života koji smo tijekom posljednjeg razdoblja tako često znali zanemariti. Ova pozicija će malo omekšati druge napete aspekte koji će nas pratiti tijekom ne samo ove godine nego cjelokupnog sljedećeg razdoblja od nekoliko godina. Neptun će također potencirati razvoj umjetnosti i kreativnih djelatnosti jer je to planet koji je povezan s maštom i stvaranjem.

Saturn će u posljednjem kvartalu godine napustiti znak Vage i ući u vodeni znak Škorpiona. Skoro je tri godine u znaku Vage testirao kvalitetu međuljudskih odnosa, izvlačio na površinu sve ono što ne valja i tjerao nas da se suočimo s time. Vjerojatno ste primijetili koliko se veza, brakova, prijateljstva, poslovnih partnerstava raspalo oko vas. Sada, u znaku Škorpiona, naglasak će dati na skupne vrijednosti, teme novca i imovine. Nažalost, može označiti i produbljenje svjetske krize jer je, između ostaloga, Škorpion povezan i s javnim, državnim financijama. Ipak, priroda znaka Škorpiona govori o transformaciji i preživljavanju u najtežim trenucima, katarzi i izlasku iz krize no ne zaboravimo kako to uključuje bolne rezove i eliminaciju onoga što više ne funkcionira i onemogućava zdravo funkcioniranje cjelokupnog sustava. Osim toga, Saturn će u Škorpionu biti u harmoničnom aspektu s Neptunom u Ribama i omogućiti da se humane i filantropske ideje doista realiziraju, dat će svojevrsnu nadu kako se u budućnosti problemi mogu riješiti i kako postoji svjetlo na kraju tunela.

Jupiter će sredinom godine ući u znak Blizanaca gdje će istovremeno biti i retrogradna Venera. Blizanci su znak informacija i komunikacije. Zato će u tom periodu u javnost doći novih informacija o stvarima i pojavama o kojima smo mislili da već sve znamo. Promjene i napredak mogu se dogoditi u području obrazovanja, medija i prometa. Inače, ulazak Jupitera i Neptuna u promjenjive znakove (Blizance i Ribe) donijet će više fleksibilnosti i prilagodljivosti u atmosferi koja nas bude okruživala, tendenciju da se nedovršeni projekti privedu kraju, sposobnost da svijet oko sebe promatramo iz šire perspektive. To je pravo osvježenje obzirom na to kako je naglašena fiksno-kardinalna komponenta prethodnih godina stvarala dosta napetosti i dovodila situacije u pojedinim dijelovima svijeta do ruba ratnih sukoba.

Godina koja nas očekuje promatrana iz astrološke perspektive najavljuje napete i krizne momente, ali i mogućnosti da se pronađe put izlaska iz krize, sukobi i nesuglasice riješe na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana i tako utre put neizbježnim promjenama koje nas čekaju tijekom sljedećih nekoliko godina. 

Odgovori

Required fields are marked *.